Inimi zbuciumate

PRP: 15,00 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 13,50 lei
Diferență: 1,50 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2013

DESCRIERE

Inimi zbuciumate, unicul roman al lui Stefan Zweig, este o sfasietoare poveste de dragoste si de conflict interior ca drum spre maturizare. Ofiterul austroungar Anton Hofmiller, prins in capcana propriei sale compasiuni, se zbate intre mila reala fata de tanara Edith, paralizata si indragostita pasional de el, si dorinta neputincioasa de a se elibera din ghearele unei iubiri pe care n-o impartaseste. Totusi, ca urmare a insistentelor disperate ale tatalui fetei si a incercarilor lucide ale medicului curant al lui Edith de a-i atrage atentia asupra responsabilitatii pe care o are, Hofmiller se logodeste cu tanara. Amandoi, atat ofiterul, cat si Edith sunt victime ale nerabdarii inimii si ale propriei fragilitati emotionale. Daca pentru Edith povestea se sfarseste fatal, pentru Anton Hofmiller, niciodata vreo alta clipa a vietii nu va mai avea intensitatea si dramatismul sarutului fetei paralizate. Hofmiller, decorat ulterior cu cea mai inalta distinctie a armatei austroungare pentru faptele sale din Primul Razboi Mondial, este obligat sa traiasca asumandu-si faptul ca a pierdut singurul razboi pe care ar fi trebuit sa-l castige, cel interior. Iar dusmanul de neinvins a fost nerabdarea inimii.
Autorul Orelor astrale ale omenirii, Stefan Zweig, prezinta in Inimi zbuciumate, unicul sau roman, o sfasietoare poveste de dragoste, de conflict interior si de maturizare. Vanduta in milioane de exemplare pe toate meridianele globului si ecranizata in 1946, cartea cu profunde implicatii psihanalitice spune povestea unui erou de razboi pentru care nicio alta clipa a vietii nu va mai avea intensitatea sau dramatismul sarutului fetei paralizate.
Despre Stefan Zweig, autorul de limba germana cel mai tradus pe mapamond, Thomas Mann spunea ca„Poate ca din zilele lui Erasmus (asupra caruia ne-a oferit o lucrare stralucita) niciun alt scriitor nu a fost a atat de celebru ca Stefan Zweig. Dar niciodata o faima mondiala nu a fost suportata cu mai multa modestie, decenta si nefatarnica smerenie.” Ecranizarea cartii din 1946, cu titlul Beware of Pity, i-a avut ca protagonisti pe celebra actrita Lilli Palmer si pe actorul german Albert Lieven.




Anul aparitiei: 2013

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.0520 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.