Inima prospera - Crearea unei vieti indestulatoare (Julia Cameron si Emma Lively)
PRP: 48,00 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 38,40 lei
Diferență: 9,60 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Autor: Julia Cameron
Editura: ACT SI POLITON
Anul publicării: 2016
Pagini: 253
DESCRIERE
Julia Cameron spune: „In aceasta carte voi folosi cuvantul Dumnezeu. Il poti inlocui cu Directia cea Buna a Lucrurilor, flux, chiar prosperitate. Nu lasa semantica sa fie o piedica in calea ta.”
Aceasta carte de dezvoltare personala este un curs de 12 saptamani, impartit in 12 capitole. Recomandarea autoarei este sa parcurgeti un capitol pe saptamana. Unele dintre eseurile cuprinse in capitole includ scurte exercitii de rezolvat pe masura ce avansati cu lectura cartii. La sfarsitul fiecarei saptamani, exista exercitii si o lista de„puncte de prosperitate”. Straduiti-va sa incercati timp de 12 saptamani instrumentele. Rezultatele va pot surprinde. Julia Cameron spune ca„de multe ori, cursantii mei descopera ca, atunci cand scutura un mar, cad portocale. Si portocalele pot fi exact ce cautau ei, de fapt.”
Instrumentele
Doua dintre instrumentele simple care va vor cultiva sentimentele de prosperitate in voi sunt reprezentate de„Paginile matinale” si„Plimbarea”. Trei pagini sunt suficiente pentru a face schimbari profunde, mentinand, in acelasi timp, si o existenta functionala in lume. Scrieti despre absolut orice, iar in cazul in care va este greu sa va ganditi ce sa scrieti, scrieti asa:„Nu ma pot gandi ce sa scriu.” Continuati, pur si simplu sa scrieti. Nu exista nicio directie gresita de a concepe Paginile matinale.
„Am fost invatati sa credem ca a fi negativ este egal cu a fi realist, si a fi pozitiv este egal cu a fi nerealist.” (Susan Jeffers)
„Paginile matinale” despre care se vorbeste in aceasta carte de dezvoltare personala, sunt menite sa va provoace, cat si sa va consoleze. In paginile voastre, va puneti intrebari si primiti raspunsuri.
Autoarea, Julia Cameron, mentioneaza contabilizarea, ca fiind instrumentul esential al prosperitatii. Contabilizarea aduce claritate, iar claritatea este una dintre primele si cele mai bune roade ale prosperitatii.
Un alt principiu de baza al prosperitatii este reprezentat de abstinenta. Abstinenta inseamna sa nu mai faceti imprumuturi.
Spre deosebire de paginile matinale sau de contabilizare, plimbarea este un instrument ce va poate oferi ocazia de a va cufunda in prezent.
Al cincilea instrument prezentat in prezenta carte de dezvoltare personala, este„pauza”. O pauza deliberata va ofera sansa unei autoevaluari si autoconfirmari. Pauzele nu tind sa va puna in legatura cu o voce critica, manata de ego, ci mai degraba sa va puna in legatura cu o latura a voastra mai profunda, mai buna si mai inteleapta.
Prosperitatea nu are nimic de-a face cu banii! Contabilizarea este un instrument care functioneaza pentru oricine. Va face sa fiti constienti in privinta banilor. Deseori observati ca tiparul vostru de cheltuire nu este sincronizat cu valorile voastre. Contabilizarea va arata unde va abateti. Va aduce claritatea necesara si, cu timpul, va aduce speranta. Contabilizand mereu, in timp, vi se va diminua anxietatea legata de bani.
In aceasta carte de dezvoltare personala vi se prezinta patru tipuri elementare de cheltuitor. Voi in care va regasiti?
Cumparatorul de articole scumpe;
Cautatorul de chilipiruri;
Cheltuitorul strans la punga;
Facilitatorul.
Pe masura ce realizati ce tip de cheltuitori sunteti, veti recunoaste si veti suprima tiparele autodistructive legate de anxietatea financiara. Cheltuielile compulsive intotdeauna mascheaza ceva.
Comportamentul care provoaca cea mai mare anxietate este indatorarea. Datoria financiara creeaza o datorie spirituala si emotionala. Incercand sa umpleti golul din identitatea voastra, de multe ori va indatorati mai mult si va simtiti mai rau.
„Un om intelept nu pierde nimic daca se are pe el insasi.” (Montaigne)
In prima saptamana, autoarea acestei carti de dezvoltare personala va propune sa va autoevaluati:
Paginile matinale: Le-ati scris saptamana aceasta? Cate zile?
Contabilizarea: Ati contabilizat saptamana aceasta? Ce ati invatat?
Abstinenta: V-ati abtinut din a face datorii saptamana aceasta? Daca v-ati indatorat, pentru ce a fost? Cum v-ati simtit?
Plimbarea: V-ati plimbat saptamana aceasta? Ce perspective ati avut?
Pauzele: V-ati luat pauzele? Ce ati invatat?
Opusul prosperitatii este anxietatea
Inima anxioasa este ingrijorata, este zgarcita. Profesorul budist, Thich Nhat Hanh, recomanda cursantilor sai sa practice„mersul acasa, acea casa dinlauntrul lor.” El spune ca fiecare fiinta are in ea o oaza de liniste, lipsita de anxietate.
„Dorinta este Dumnezeu care bate la usa mintii tale, incercand sa-ti faca un bine suprem.” (Catherine Ponder)
Dependenta este boala mastilor, boala negarii. Cand cheltuiti sau strangeti bani la modul cronic, cand va indatorati sau luati imprumuturi negarantate, anxietatea va ipotecheaza vietile. Fara contabilizare nu va puteti aminti
In aceasta carte de dezvoltare personala aflati ca o inima prospera este o inima onesta. Smerenia si integritatea devin puterea voastra. Incepand cu banii, aceste atribute se raspandesc in toate domeniile vietii voastre. Astfel, comportamentele voastre de dependenta nu va mai servesc. A va recunoaste problemele este de multe ori primul pas spre recuperare.
A o duce bine si a fi bine nu sunt unul si acelasi lucru.
Pierderea este intotdeauna un castig mascat. Unele pierderi sunt atat de dureroase incat nu pot fi privite cu usurinta ca un castig. Insa acesta este momentul cand intra in scena credinta. Daca vedeti pierderea ca pe un castig, nu inseamna ca pierderea nu trebuie sa va intristeze. Dar daca va incapatanati sa cautati speranta sau lectia chiar si in cea mai neagra situatie, intotdeauna acest lucru va duce catre progres.
„Prosperitatea nu inseamna doar sa ai lucruri. Este constiinta care atrage lucrurile.” (Eric Butterworth)
Nici un numar nu este magic. El este doar un numar. Un numar nu va rezolva niciodata toate problemele voastre. Multi oameni experimenteaza fenomenul numarului magic in scadere si al cheltuielilor in crestere. A vana un„numar magic” inseamna a vana o iluzie, pentru ca nu numai ca va plaseaza in afara voastra si a procesului prin care treceti, ci va plaseaza in afara zilei de astazi– departe in viitor, unde sunteti liberi sa plasmuiti povesti bazate doar pe pura fantezie.
Cartea de dezvoltare personala, Inima prospera, va ajuta sa intelegeti ca prosperitatea inseamna mai mult decat fluxul monetar. Este o chestiune de credinta. Inima prospera nu se teme de abandon. Il declara pe Dumnezeu insotitorul sau permanent.
Sa fiti buni cu voi insiva creeaza o inima prospera. Acest lucru presupune un efort constient. Inima prospera este prietenoasa, isi trage sustinerea din abundenta lui Dumnezeu. In timp ce sunteti buni cu altii, Ii ingaduiti lui Dumnezeu sa actioneze prin voi.
„In scopul de a demonstra prosperitatea, trebuie sa o acceptam mai intai la nivel mintal.” (Catherine Ponder)
Este necesar sa va iertati pentru greselile pe care le-ati facut si pe care le veti face. Singuratatea este ceea ce simtiti cand il indepartati pe Dumnezeu. Iertandu-va, ii ingaduiti lui dumnezeu sa va ajute, deschideti poarta pentru ca adevarata prosperitate sa intre in vietile voastre.
O inima prospera isi recunoaste toate sentimentele, accepta intreaga paleta de emotii umane.
Riscurile merita asumate, intrucat in acest fel puteti experimenta sentimentul de a fi indragostiti de voi insiva.
In societatea de astazi a culturii telefoanelor mobile si a tuturor celorlalte dispozitive de informare si divertisment, sunteti bombardati cu solicitari vizand timpul si atentia voastra. Conform acestei carti de dezvoltare personala, prea multe solicitari la adresa constiintei voastre creeaza un blocaj mental.
O inima anxioasa este o inima grabita, pe cand o inima prospera isi regleaza ritmul la cel al lui Dumnezeu. Nu exista goana. Fiecare moment vine cat de repede sau de incet trebuie.
Oriunde exista ambiguitate sau incertitudine, exista loc pentru obsesie.
„Pentru a putea lucra cu Puterea lui Dumnezeu, trebuie sa-i dai dreptul sa treaca si sa-ti domolesti mintea rationala. In clipa in care intrebi, Inteligenta Infinita cunoaste calea implinirii. Omul trebuie sa se bucure si sa multumeasca si sa-si manifeste credinta.” (Florence Scovel Shinn, autoarea cartii si audiobookului Usa secreta catre succes.)
Exersand, invatati sa ascultati (si sa cooperati cu) intuitiile care va parvin. Inima prospera are un ritm constant, bland. Permite evenimentelor sa se desfasoare. Intampina evenimentele de peste zi cu gratie.
„Nu-ti fie rusine de ceea ce vrei sau daca simti ca nu ar trebui sa ai dorintele pe care le ai. Dorintele tale sunt sfinte. Nu le-ai inventat. Au fost puse in tine de catre Dumnezeu.” (Edwne Gaines)
Dumnezeu este generos cu voi si, la randul vostru, puteti fi generosi cu voi insiva si cu ceilalti. In cadrul acestui curs de dezvoltare personala veti explora si numeroase cai prin care se manifesta generozitatea in viata voastra si va veti gandi cum sa va cultivati un spirit generos.
Generozitatea este definita ca„a fi darnic in a ajuta sau a impartasi.” Este nevoie sa va gasiti echilibrul pentru a va simti prosperi. Afirmand ca Dumnezeu este sursa voastra, nu sunteti tulburati de evenimentele din jur.
Primul pas spre generozitate este rugaciunea. La inceputul zilei, a scrie o rugaciune pentru a fi protejat si calauzit da tonul. O cerere spre a cunoaste vointa lui Dumnezeu si a primi puterea de a o implini asaza inima pe calea cea dreapta. Venit de la Dumnezeu, actul generozitatii este posibil. Inima experimenteaza un simt al abundentei. Urmeaza impulsul de a impartasi larghetea lui Dumnezeu, prin oferirea timpului, atentiei, ospitalitatii sau banilor tai. Inima prospera impartaseste abundenta ei.
A va simti nelinistiti sau chiar umiliti in timpul instabilitatii financiare sau a somajului, este, pana la urma, ceva normal. Dar, uneori, in acel timp, datorita sentimentelor involburate din acea perioada, se pot naste idei geniale. Chiar si in momentele neindestulatoare, sunt daruri de primit. Sunt cai de a iesi la liman.
Cand oamenii sunt obsedati de nesiguranta financiara, sunt lipsiti de claritatea de a-si urma visurile.
„Gasca de zapada nu trebuie sa se imbaieze ca sa devina alba. Nici tu nu trebuie sa faci nimic altceva decat sa fii tu insuti.” (Lao-Tse)
Aceasta carte de dezvoltare personala vine si cu ideea unui Plan de Prosperitate. Cea mai importanta parte a Planului de Prosperitate este sa creati un plan de economisire a banilor. Trebuie sa incepeti cu cheltuielile pe care stiti ca le aveti: chirie, mancare, distractii– si apoi sa va uitati la cat de mult cheltuiti si unde. Ideea de a crea un Plan de Prosperitate este sa planificati pe ce anume veti cheltui banii.
„Banii sunt un lucru bizar. Sunt la egalitate cu dragoste ca cea mai mare sursa de fericire a omului, si cu moartea ca cea mai mare sursa de anxietate.” (John Kenneth Galbraith)
Ce face din noi oameni fericiti? Daca ar fi vorba de bani, ar fi usor. Dar raspunsul este mai complex de atat. Fericirea– adevarata prosperitate spirituala– este o atitudine, o alegere pe care o facem in fiecare moment. Tegan, fetita de sapte ani, gasind o moneda, poate ca se simte bogata, in timp ce altcineva, stand pe un munte de bani, s-ar putea simti cu adevarat sarac. Privati de stresul fata de bani care ne distrage in mod convenabil atentia– ca nu avem destul, ca nu am avut destul, ca intr-o zi s-ar putea sa nu mai avem destul– suntem intregiti. Uneori vulnerabili, uneori nesiguri, uneori veseli, uneori plictisiti, inspirati, confuzi, entuziasmati– aceasta este experienta umana– dar intotdeauna noi insine. Si asta este destul.
A avea o inima prospera presupune munca zilnica.
Nr. de pagini: 253
Anul aparitiei: 2016
Autori: Julia Cameron, Emma Lively
Aceasta carte de dezvoltare personala este un curs de 12 saptamani, impartit in 12 capitole. Recomandarea autoarei este sa parcurgeti un capitol pe saptamana. Unele dintre eseurile cuprinse in capitole includ scurte exercitii de rezolvat pe masura ce avansati cu lectura cartii. La sfarsitul fiecarei saptamani, exista exercitii si o lista de„puncte de prosperitate”. Straduiti-va sa incercati timp de 12 saptamani instrumentele. Rezultatele va pot surprinde. Julia Cameron spune ca„de multe ori, cursantii mei descopera ca, atunci cand scutura un mar, cad portocale. Si portocalele pot fi exact ce cautau ei, de fapt.”
Instrumentele
Doua dintre instrumentele simple care va vor cultiva sentimentele de prosperitate in voi sunt reprezentate de„Paginile matinale” si„Plimbarea”. Trei pagini sunt suficiente pentru a face schimbari profunde, mentinand, in acelasi timp, si o existenta functionala in lume. Scrieti despre absolut orice, iar in cazul in care va este greu sa va ganditi ce sa scrieti, scrieti asa:„Nu ma pot gandi ce sa scriu.” Continuati, pur si simplu sa scrieti. Nu exista nicio directie gresita de a concepe Paginile matinale.
„Am fost invatati sa credem ca a fi negativ este egal cu a fi realist, si a fi pozitiv este egal cu a fi nerealist.” (Susan Jeffers)
„Paginile matinale” despre care se vorbeste in aceasta carte de dezvoltare personala, sunt menite sa va provoace, cat si sa va consoleze. In paginile voastre, va puneti intrebari si primiti raspunsuri.
Autoarea, Julia Cameron, mentioneaza contabilizarea, ca fiind instrumentul esential al prosperitatii. Contabilizarea aduce claritate, iar claritatea este una dintre primele si cele mai bune roade ale prosperitatii.
Un alt principiu de baza al prosperitatii este reprezentat de abstinenta. Abstinenta inseamna sa nu mai faceti imprumuturi.
Spre deosebire de paginile matinale sau de contabilizare, plimbarea este un instrument ce va poate oferi ocazia de a va cufunda in prezent.
Al cincilea instrument prezentat in prezenta carte de dezvoltare personala, este„pauza”. O pauza deliberata va ofera sansa unei autoevaluari si autoconfirmari. Pauzele nu tind sa va puna in legatura cu o voce critica, manata de ego, ci mai degraba sa va puna in legatura cu o latura a voastra mai profunda, mai buna si mai inteleapta.
Prosperitatea nu are nimic de-a face cu banii! Contabilizarea este un instrument care functioneaza pentru oricine. Va face sa fiti constienti in privinta banilor. Deseori observati ca tiparul vostru de cheltuire nu este sincronizat cu valorile voastre. Contabilizarea va arata unde va abateti. Va aduce claritatea necesara si, cu timpul, va aduce speranta. Contabilizand mereu, in timp, vi se va diminua anxietatea legata de bani.
In aceasta carte de dezvoltare personala vi se prezinta patru tipuri elementare de cheltuitor. Voi in care va regasiti?
Cumparatorul de articole scumpe;
Cautatorul de chilipiruri;
Cheltuitorul strans la punga;
Facilitatorul.
Pe masura ce realizati ce tip de cheltuitori sunteti, veti recunoaste si veti suprima tiparele autodistructive legate de anxietatea financiara. Cheltuielile compulsive intotdeauna mascheaza ceva.
Comportamentul care provoaca cea mai mare anxietate este indatorarea. Datoria financiara creeaza o datorie spirituala si emotionala. Incercand sa umpleti golul din identitatea voastra, de multe ori va indatorati mai mult si va simtiti mai rau.
„Un om intelept nu pierde nimic daca se are pe el insasi.” (Montaigne)
In prima saptamana, autoarea acestei carti de dezvoltare personala va propune sa va autoevaluati:
Paginile matinale: Le-ati scris saptamana aceasta? Cate zile?
Contabilizarea: Ati contabilizat saptamana aceasta? Ce ati invatat?
Abstinenta: V-ati abtinut din a face datorii saptamana aceasta? Daca v-ati indatorat, pentru ce a fost? Cum v-ati simtit?
Plimbarea: V-ati plimbat saptamana aceasta? Ce perspective ati avut?
Pauzele: V-ati luat pauzele? Ce ati invatat?
Opusul prosperitatii este anxietatea
Inima anxioasa este ingrijorata, este zgarcita. Profesorul budist, Thich Nhat Hanh, recomanda cursantilor sai sa practice„mersul acasa, acea casa dinlauntrul lor.” El spune ca fiecare fiinta are in ea o oaza de liniste, lipsita de anxietate.
„Dorinta este Dumnezeu care bate la usa mintii tale, incercand sa-ti faca un bine suprem.” (Catherine Ponder)
Dependenta este boala mastilor, boala negarii. Cand cheltuiti sau strangeti bani la modul cronic, cand va indatorati sau luati imprumuturi negarantate, anxietatea va ipotecheaza vietile. Fara contabilizare nu va puteti aminti
In aceasta carte de dezvoltare personala aflati ca o inima prospera este o inima onesta. Smerenia si integritatea devin puterea voastra. Incepand cu banii, aceste atribute se raspandesc in toate domeniile vietii voastre. Astfel, comportamentele voastre de dependenta nu va mai servesc. A va recunoaste problemele este de multe ori primul pas spre recuperare.
A o duce bine si a fi bine nu sunt unul si acelasi lucru.
Pierderea este intotdeauna un castig mascat. Unele pierderi sunt atat de dureroase incat nu pot fi privite cu usurinta ca un castig. Insa acesta este momentul cand intra in scena credinta. Daca vedeti pierderea ca pe un castig, nu inseamna ca pierderea nu trebuie sa va intristeze. Dar daca va incapatanati sa cautati speranta sau lectia chiar si in cea mai neagra situatie, intotdeauna acest lucru va duce catre progres.
„Prosperitatea nu inseamna doar sa ai lucruri. Este constiinta care atrage lucrurile.” (Eric Butterworth)
Nici un numar nu este magic. El este doar un numar. Un numar nu va rezolva niciodata toate problemele voastre. Multi oameni experimenteaza fenomenul numarului magic in scadere si al cheltuielilor in crestere. A vana un„numar magic” inseamna a vana o iluzie, pentru ca nu numai ca va plaseaza in afara voastra si a procesului prin care treceti, ci va plaseaza in afara zilei de astazi– departe in viitor, unde sunteti liberi sa plasmuiti povesti bazate doar pe pura fantezie.
Cartea de dezvoltare personala, Inima prospera, va ajuta sa intelegeti ca prosperitatea inseamna mai mult decat fluxul monetar. Este o chestiune de credinta. Inima prospera nu se teme de abandon. Il declara pe Dumnezeu insotitorul sau permanent.
Sa fiti buni cu voi insiva creeaza o inima prospera. Acest lucru presupune un efort constient. Inima prospera este prietenoasa, isi trage sustinerea din abundenta lui Dumnezeu. In timp ce sunteti buni cu altii, Ii ingaduiti lui Dumnezeu sa actioneze prin voi.
„In scopul de a demonstra prosperitatea, trebuie sa o acceptam mai intai la nivel mintal.” (Catherine Ponder)
Este necesar sa va iertati pentru greselile pe care le-ati facut si pe care le veti face. Singuratatea este ceea ce simtiti cand il indepartati pe Dumnezeu. Iertandu-va, ii ingaduiti lui dumnezeu sa va ajute, deschideti poarta pentru ca adevarata prosperitate sa intre in vietile voastre.
O inima prospera isi recunoaste toate sentimentele, accepta intreaga paleta de emotii umane.
Riscurile merita asumate, intrucat in acest fel puteti experimenta sentimentul de a fi indragostiti de voi insiva.
In societatea de astazi a culturii telefoanelor mobile si a tuturor celorlalte dispozitive de informare si divertisment, sunteti bombardati cu solicitari vizand timpul si atentia voastra. Conform acestei carti de dezvoltare personala, prea multe solicitari la adresa constiintei voastre creeaza un blocaj mental.
O inima anxioasa este o inima grabita, pe cand o inima prospera isi regleaza ritmul la cel al lui Dumnezeu. Nu exista goana. Fiecare moment vine cat de repede sau de incet trebuie.
Oriunde exista ambiguitate sau incertitudine, exista loc pentru obsesie.
„Pentru a putea lucra cu Puterea lui Dumnezeu, trebuie sa-i dai dreptul sa treaca si sa-ti domolesti mintea rationala. In clipa in care intrebi, Inteligenta Infinita cunoaste calea implinirii. Omul trebuie sa se bucure si sa multumeasca si sa-si manifeste credinta.” (Florence Scovel Shinn, autoarea cartii si audiobookului Usa secreta catre succes.)
Exersand, invatati sa ascultati (si sa cooperati cu) intuitiile care va parvin. Inima prospera are un ritm constant, bland. Permite evenimentelor sa se desfasoare. Intampina evenimentele de peste zi cu gratie.
„Nu-ti fie rusine de ceea ce vrei sau daca simti ca nu ar trebui sa ai dorintele pe care le ai. Dorintele tale sunt sfinte. Nu le-ai inventat. Au fost puse in tine de catre Dumnezeu.” (Edwne Gaines)
Dumnezeu este generos cu voi si, la randul vostru, puteti fi generosi cu voi insiva si cu ceilalti. In cadrul acestui curs de dezvoltare personala veti explora si numeroase cai prin care se manifesta generozitatea in viata voastra si va veti gandi cum sa va cultivati un spirit generos.
Generozitatea este definita ca„a fi darnic in a ajuta sau a impartasi.” Este nevoie sa va gasiti echilibrul pentru a va simti prosperi. Afirmand ca Dumnezeu este sursa voastra, nu sunteti tulburati de evenimentele din jur.
Primul pas spre generozitate este rugaciunea. La inceputul zilei, a scrie o rugaciune pentru a fi protejat si calauzit da tonul. O cerere spre a cunoaste vointa lui Dumnezeu si a primi puterea de a o implini asaza inima pe calea cea dreapta. Venit de la Dumnezeu, actul generozitatii este posibil. Inima experimenteaza un simt al abundentei. Urmeaza impulsul de a impartasi larghetea lui Dumnezeu, prin oferirea timpului, atentiei, ospitalitatii sau banilor tai. Inima prospera impartaseste abundenta ei.
A va simti nelinistiti sau chiar umiliti in timpul instabilitatii financiare sau a somajului, este, pana la urma, ceva normal. Dar, uneori, in acel timp, datorita sentimentelor involburate din acea perioada, se pot naste idei geniale. Chiar si in momentele neindestulatoare, sunt daruri de primit. Sunt cai de a iesi la liman.
Cand oamenii sunt obsedati de nesiguranta financiara, sunt lipsiti de claritatea de a-si urma visurile.
„Gasca de zapada nu trebuie sa se imbaieze ca sa devina alba. Nici tu nu trebuie sa faci nimic altceva decat sa fii tu insuti.” (Lao-Tse)
Aceasta carte de dezvoltare personala vine si cu ideea unui Plan de Prosperitate. Cea mai importanta parte a Planului de Prosperitate este sa creati un plan de economisire a banilor. Trebuie sa incepeti cu cheltuielile pe care stiti ca le aveti: chirie, mancare, distractii– si apoi sa va uitati la cat de mult cheltuiti si unde. Ideea de a crea un Plan de Prosperitate este sa planificati pe ce anume veti cheltui banii.
„Banii sunt un lucru bizar. Sunt la egalitate cu dragoste ca cea mai mare sursa de fericire a omului, si cu moartea ca cea mai mare sursa de anxietate.” (John Kenneth Galbraith)
Ce face din noi oameni fericiti? Daca ar fi vorba de bani, ar fi usor. Dar raspunsul este mai complex de atat. Fericirea– adevarata prosperitate spirituala– este o atitudine, o alegere pe care o facem in fiecare moment. Tegan, fetita de sapte ani, gasind o moneda, poate ca se simte bogata, in timp ce altcineva, stand pe un munte de bani, s-ar putea simti cu adevarat sarac. Privati de stresul fata de bani care ne distrage in mod convenabil atentia– ca nu avem destul, ca nu am avut destul, ca intr-o zi s-ar putea sa nu mai avem destul– suntem intregiti. Uneori vulnerabili, uneori nesiguri, uneori veseli, uneori plictisiti, inspirati, confuzi, entuziasmati– aceasta este experienta umana– dar intotdeauna noi insine. Si asta este destul.
A avea o inima prospera presupune munca zilnica.
Nr. de pagini: 253
Anul aparitiei: 2016
Autori: Julia Cameron, Emma Lively
OPINIA CITITORILOR