Incurca lume de Adolf De Herz

PRP: 15,00 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 8,40 lei
Diferență: 6,60 lei
Disponibilitate: In stoc furnizor - Timp confirmare stoc: 1 - 2 zile lucratoare
Editura:
Anul publicării: 2018
Categoria: Proza diversa

DESCRIERE

Cartea autorului Adolf De Herz „Incurca lume de Adolf De Herz" de la editura HOFFMAN

ADOLF DE HERZ
Scriitor, publicist
N. 15 dec. 1887, Bucuresti - m. 9 mart. 1936, Bucuresti.

Dupa scoala primara, in particular, urmeaza Liceul Gheorghe Lazar din Bucuresti si Scoala Militara din Iasi; Facultatea de Litere si Filosofie din Bucuresti.

A fost secretar literar al Teatrului National din Bucuresti, presedinte al Societatii scriitorilor dramatici.

Ca scriitor, abordeaza mai toate genurile literare: poezii, piese teatru, gazetarie, cronici dramatice, librete de opereta, texte de revista, traduceri. Revistele Convorbiri critice si Convorbiri literare ii publica piesele: A fost odata, Floarea de nalba, Noaptea invierii si Biruinta. In editura craioveana Ramuri ii apare drama Cand ochii plang. In 1913 Nationalul bucurestean ii joaca piesa Paianjenul. Scrie in continuare piese ca: Seara pierduta, Aripi frante, Bunicul, Cuceritorul, Margelus, Sorana, Omul de zapada, Incurca-lume.

A editat cotidianul teatral Scena, a publicat ciclul de schite Seful garii, traduce din Chamberlain, Viata lui Richard Vagner si monografia lui Romain Rolland despre Beethoven.
Intre 1930-1935 se afla la conducerea Teatrului National din Craiova. Depune eforturi pentru cladirea unui nou teatru, pentru instaurarea unei bune colaborari intre conducere si actori, angajeaza nume noi: Petru Nove, Dem. Psata, Jenny Ioanin etc., infiinteaza un cor la teatrului condus de tanarul muzician Ion Vasilescu. Organizeaza festivitatea de retragere a actorului Coco Demetrescu dupa 42 de ani de cariera artistica si omagierea marelui Remus Comaneanu pentru un sfert de veac de glorioasa activitate pe scena din Craiova.

In stagiunile conduse de A. de Herz s-au jucat la Cariova peise ca: Procurorul Hallers de Lindau, Chemarea codrului de G. Diamandy, Negustorii de glorie de Nivoix si Pagnol, Margelus de A. de Herz, Doamna lui Ieremia de N. Iorga, Casta Diva de Haralamb Lecca, Iluzionistul de Sacha Guitry, Sapho de A. Daudet, Avarul de Molière, Muscata din fereastra de V. I. Popa etc.
Din cauza crizei economice dar si a intrigilor politice ale vremii, in 1935 Teatrul National din Craiova a fost scos din buget.

Opera: Domnita Ruxandra (1907); Floare de nalba (1908); Noaptea Invierii (1909); Cand ochii plang. A fost odata (1911); Paianjenul (1913); Bunicul (1913); Cuceritorul (1914); Sorana (in colab., 1915); Caricatura sub ocupatie (1918); Valul de pe ochi (1918); Margelus (1921); Seful garii (1924); Seara pierduta (1925); Aripi frante (1925); Omul de zapada (1927); Noapte buna (1928); Incurca-lume (1929); Om discret si alte povestiri vesele (1931).

An aparitie: 2018
Format 20 X 13
Numar pagini: 106

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.0541 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.