Harta de drumetie a Muntilor RETEZAT, editia a III-a. SCHUBERT AND FRANZKE

Preț: 20,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Anul publicării: 2021

DESCRIERE

Muntii Retezat fac parte din Carpatii Meridionali, grupa muntoasa Retezat-Godeanu. Se inalta intre doua depresiuni importante, Petrosani si Hateg si intre doua rauri importante, Raul Mare, care ii delimiteaza la nord si vest si Jiul de Vest, care ii delimiteaza la sud. Sunt inconjurati de Muntii Tarcu la vest, Muntii Godeanu, la sud-vest si Muntii Valcan, la sud.

Partea cea mai importanta a masivului este alcatuita in principal din roci cristaline si se numeste Retezatul Mare; partea sudica, cu relief dezvoltat si cu mase mai importante de calcare, se numeste Retezatul Mic. Acestea se unesc in apropierea lacului Bucura.

Cel mai inalt varf din Muntii Retezat este varful Peleaga avand o altitudine de 2509 m. Este un varf pe care se poate ajunge destul de usor dinspre Poiana Pelegii trecand pe la lacul Bucura, lac care poate fi admirat in toata splendoarea lui de pe inaltimea Pelegii.

Lacurile din Muntii Retezat sunt majoritatea de origine glaciara, din care 40 lacuri mari si mijlocii, 18 lacuri marunte, toate permanente. Dintre acestea cele mai importante din punct de vedere turistic sunt  Bucura si Zanoaga.

Harta Muntilor Retezat poarta indicativul MN06, ceea ce-nseamna ca este al saselea numar din colectia „Muntii Nostri”.

Harta s-a editat folosind cele mai actuale tehnici de cartografiere si s-a tiparit pe hartie rezistenta la umiditate. Este usor de citit si simplu de utilizat datorita stilurilor de reprezentare cartografice, specifice firmei Schubert & Franzke si datorita structurarii practice ale informatiilor. Totul este la indemana, exact acolo unde este necesar, fiind utila atat pasionatilor de drumetii cat si profesionistilor.

Zona centrala apare la o scara mai detaliata: 1: 35 000.

Toate traseele au fost parcurse pe teren cu GPS-ul. Acestea sunt descrise in detaliu in limbile romana si engleza. Fiecare traseu are o caseta tehnica cu informatii necesare. Harta contine si un caroiaj UTM, un sistem de coordonate metric, fiind util in masurarea rapida a distantelor pe harta.

Aplicatiile disponibile pe platformele iOS si Android vor risipi aura nostalgica a hartii, conferind produsului complexitatea tehnica obligatorie secolului in care traim.

Sa va bucurati de aceasta harta, sus pe culmile insorite ale Muntilor Retezat,  scrutand in zare culmile vecine, cele care vor da in curand numele urmatoarelor harti din colectia „Muntii Nostri”.

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.0563 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.