Ghid dada pentru postumani. Tzara si Lenin joaca sah

PRP: 21,19 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 14,83 lei
Diferență: 6,36 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2009

DESCRIERE

Acest ghid are menirea de a indruma fiintele postumane cum sa duca o viata dada. Nu este recomandabil, niciodata nu a fost, sa duci o viata dada.

Ghid dada pentru postumani este un manual nepractic pentru un trai practic in aceasta lume postumana in care traim - totul descris prin examinarea unei imaginare partide de sah, jucata in 1916 intre Tristan Tzara, babacul dadaismului, si V. I. Lenin, babacul comunismului.  Aceasta partida epica la Café de la Terasse din Zürich - o batalie intre viziunile radicale ale artei si ale revolutiei ideologice - a durat un secol si s-ar putea sa se joace inca, desi comunismul pare sa fi murit, iar dadaismul este mai puternic ca oricand.  Poetul si viitorul ucigas in masa se infrunta deasupra tablei de sah, dar niciunul nu-si da seama ca miza jocului este lumea intreaga.  Luand partida ca o metafora a celor doi poli ai gandirii, politicii si vietii din secolele XX si XXI, Andrei Codrescu  a creat un ghid dada

despre dadaism si despre ce ne poate el invata pentru a supravietui prezentului si viitorului nostru

ultraconectate. In aceasta carte, dadaistii  Duchamp, Ball si von Freitag-Loringhoven si comunistii Trotki, Radek si Zinoviev apar live in compania unor incarnari mai tarzii precum William Burroughs, Allen Ginsberg, Gilles Deleuze si Newt Gingrich. Cartea este construita, in limba engleza, in ordine alfabetica, pentru a usura cautarea, dar si

dintr-o nostalgie pentru ordine. Versiunea romana sparge aceasta

ordine, in cea mai buna traditie dada, fidela naturii sale si demonstrand ca nicio ordine nu este imuabila. Termenii dictionarului numara expresii precum "eros (femei)", "internet(uri)" si "razboi". In intregul sau, este scris cu convingerea ferma ca "fiintele postumane care marginesc drumul spre viitor (care se pare ca totusi exista, desi dada este impotriva lui) au nevoie de alinarea oferita de energia primara si bruta oferita de dada si de izvoarele ei inumane".

ANDREI CODRESCU s-a nascut in Romania, la Sibiu, iar actualmente traieste in Statele Unite ale Americii, la New Orleans. Editeaza Exquisite Corpse: a Journal of Letters & Life (www. corpse. org), detine o cronica culturala la National Public Radio si e Professor Emeritus de literatura engleza si comparata la Louisiana State University. Cele mai recente carti ale sale sunt Ghid dada pentru postumani (2009), New Orleans, Mon Amour: Twenty Years of Writing from the City (2006), Miracol si Catastrofa (2006) si Submarinul Iertat, un poem in colaborare cu Ruxandra Cesereanu, scris direct in limba romana (2007). In seria de autor Andrei Codrescu la Curtea Veche Publishing au aparut Gaura din steag (2008) si Prof pe drum (2008), in traducerea Ioanei Avadani. Poet, romancier si eseist, printre scrierile sale din ultimii ani se numara romanele The Blood Countess (1995), Messiah (1999), Casanova in Bohemia (2002), Wakefield (2004), volumele de poezie it was today: new poems (2009), Alien Candor: Selected Poems, 1970–2000, si colectiile de eseuri si reportaj The Hole in the Flag: An Exile's Tale of Return and Revolution (1992), Ay, Cuba! A Socio-Erotic Journey (1997), Hail, Babylon: Looking for the American City (1998). Opera sa a fost tradusa in mai multe limbi, autorul fiind distins cu premiul National Endowment for the Arts pentru poezie si activitate editoriala, Peabody Award, Premiul Ovidiu, Premiul Romania Radio Cultural (pentru Submarinul Iertat, in colaborare cu Ruxandra Cesereanu), Premiul pentru Literatura al Fundatiei Culturale Romane, Premiul pentru Libertatea de Expresie, decernat de ACLU (American Civil Liberties Union).


Colectie: Andrei Codrescu
Titlu original: The Posthuman Dada Guide - Tzara & Lenin Play Chess
Traducator: Ioana Avadani
Coperta: Griffon and Swans (www. griffon. ro
Anul aparitiei: 2009
Numar pagini: 262
Format: 10 × 20 cm
ISBN: 978-973-669-867-5

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review

Titluri de aceiași autori

Created in 0.0511 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.