Gheorghe Piperea, Codul insolventei. Note. Corelatii. Explicatii Art. 1-203

PRP: 219,00 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 188,34 lei
Diferență: 30,66 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2017
Pagini: 1000
Categoria: Cod

DESCRIERE

Cartea autorului Gheorghe Piperea „Gheorghe Piperea, Codul insolventei. Note. Corelatii. Explicatii Art. 1-203" de la editura C. H. BECK

Ghid practic al legii cu impact macroeconomic asupra mediului de afaceri

Context legislativ

Mult-asteptatul „Cod al insolventei”, adoptat initial prin ordonanta de urgenta si declarat neconstitutional din cauza adoptarii sale sub forma unei ordonante de urgenta, a fost votat de parlament si publicat in Monitorul Oficial nr. 466/2014 sub denumirea de Legea nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolventei si de insolventa care… nu este un cod in adevaratul sens al cuvantului, intrucat ar fi fost necesara parcurgerea unei proceduri prealabile (adoptarea unor Teze, prin hotarare a Guvernului). De altfel, proiectul initial preconiza nu un cod, si nici macar o lege noua, ci reunirea intr-un codex a diverselor reglementari in materie, plus o necesara ajustare sau coordonare a textelor care pareau a fi in divergenta (spre exemplu, in actele normative relative la insolventa societatilor bancare si a celor de asigurari se vorbea de insolvabilitate in loc de insolventa).

Necesitatea lucrarii

Legea nr. 85/2014 isi propune o viziune integratoare, incluzand intr-un singur corpus normativ legislatia generala, aplicabila tuturor operatorilor economici, legislatia speciala, incidenta institutiilor de credit si societatilor de asigurare/re-asigurare, reglementarea insolventei grupurilor de societati, reglementarea insolventei transfrontaliere, a mandatului ad-hoc si concordatul preventiv.

Codul insolventei. Note. Corelatii. Explicatii Art. 1-203 se impune avand in vedere trecerea la un „Cod” al insolventei ale carui obiective sunt asigurarea echilibrului intereselor in concurs si eficientizarea procedurii.  Instrument de lucru pentru toti practicienii, si nu numai, oferind informatii de baza care pot servi drept suport in activitatea judiciara, lucrarea are, de asemenea, natura unui ghid, a unei introduceri pentru specialistii in alte ramuri de drept.

Din cuprins

    o analiza sintetica a articolelor din noul „Cod” al insolventei
    corelatii cu legislatia anterioara si cu cea in vigoare
    analiza noilor dispozitii procesuale
    ample referiri jurisprudentiale
    punerea in discutie a omisiunilor sau a neconcordantelor prevederilor noului „Cod”
    index detaliat

Puncte forte

    insolventa analizata din perspectiva practicienilor
    un instrument de lucru necesar pentru intelegerea si aplicarea noului „Cod”
    solutii practice in aplicarea noilor prevederi
    explicarea noilor reglementari
    corelarea vechii reglementari cu cea noua
    valorificarea doctrinei si jurisprudentei anterioare

Despre coordonator

PIPEREA Gheorghe – profesor dr. al Facultatii de Drept din cadrul Universitatii Bucuresti, partener coordonator al SCA “Piperea & Asociatii”.
 
Despre autori
 
Catalin Antonache - avocat Piperea & Asociatii
Alexandru Dimitriu - dr., avocat Piperea & Asociatii
Irina Sorescu - avocat Piperea & Asociatii
Alexandru Ratoi - drd., avocat Piperea & Asociatii
Rebeca Dan - avocat Piperea & Asociatii
Luiza Hagiu - avocat Piperea & Asociatii

Nr. de pagini: 1000
Anul aparitiei: 2017

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.0784 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.