Gheorghe Mencinicopschi, Crezi ca stii ce bei? - (Cadou Testul Puritatii)
PRP: 29,00 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 24,65 lei
Diferență: 4,35 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Autor: Gheorghe Mencinicopschi
Editura: COREUS
Anul publicării: 2014
DESCRIERE
Adevarata hidratare inseamna apa care ramane in celulele, tesuturile, organele si sistemele de organe ale corpului nostru si care poate fi folosita de acesta ca principal suport al vietii si sanatatii.
HIDRATARE NU INSEAMNA APA SAU LICHIDELE PE CARE LE BEM!
Sau, mai bine spus:
A BEA LICHIDE NU ESTE TOTUNA CU A TE HIDRATA!
Invatand ce fel de lichide trebuie sa consumam si modul in care trebuie sa le consumam, de fapt aderam la una dintre cele mai puternice metode de profilaxie a bolilor si la cea mai eficienta terapie si anume– TERAPIA PRIN HIDRATARE. In acest mod vom reusi sa incetinim chiar si procesele imbatranirii si aparitia bolilor asociate cu imbatranirea. Astazi multi tineri sunt deja batrani, bolile cronice aparand la varste din ce in ce mai fragede, iar una dintre cele mai importante cauze este ignorarea hidratarii fiziologice a organismului. Deshidratarea corpului este un proces care insoteste inaintarea in varsta: la nastere corpul contine o cantitate mare de apa (>75%), apoi in perioada adulta continutul de apa scade la ~65%, pentru ca mai apoi la batranete corpul sa devina si mai deshidratat, continand mai putin de 60% apa din greutatea lui.
Literalmente, cu varsta NE USCAM.
Iar una din cheile sanatatii si longevitatii este si gasirea cailor de a impiedica cat mai mult timp uscarea corpului, mai ales de la nivel celular. Hidratarea celulara este esentiala ca sa putem muri tineri cat mai tarziu cu putinta!
Deci, care sunt lichidele care ne hidrateaza cel mai bine?
Cea mai valoroasa apa pentru hidratare este APA VIE STRUCTURATA, aliment vital necesar prevenirii bolilor si imbatranirii precoce si care se gaseste in legumele si fructele de sezon– daca se poate provenite din agricultura ecologica (BIO). Legumele si fructele contin intre 80 si 95% apa din greutatea lor. De aceea este necesar ca macar jumatate din alimentele noastre zilnice sa fie reprezentate din punct de vedere cantitativ de legume si fructe proaspete, netratate termic sau minimal tratate. Insa legumele si fructele nu pot acoperi necesarul zilnic fiziologic de apa si de aceea trebuie sa consumam si lichide.
APA
Dintre toate lichidele, apa este cea care hidrateaza fiziologic organismul incepand de la nivel celular. Necesarul zilnic de apa al unui om in conditii de temperatura, umiditate si efort fizic normal se calculeaza inmultind greutatea corporala cu 30–35 ml apa pentru fiecare kilogram de greutate corporala. Spre exemplu, pentru o persoana de 70 de kg calculul se face astfel: 70 Kg x 30–35 ml apa/Kg corp/zi = necesar de apa 2,1– 2,45 l/zi de apa (tabel nr. 3). Ce fel de apa este indicata pentru hidratare?
Cea mai indicata apa pentru hidratarea organismului trebuie sa indeplineasca urmatoarele caracteristici:
sa fie apa oligominerala naturala netratata (cu mineralizatie mai mica de 500 mg saruri/l–reziduu fix), microbiologic pura, nepoluata, cu o conservabilitate la imbuteliere de minimum 1 an; ideal, ambalaj de sticla;
sa aiba un pH usor alcalin (>7,0) si o putere de tamponare suficienta, cu continut de carbonat adecvat (HCO3) pentru mentinerea echilibrului acido–bazic plasmatic la valorile normale;
continut de nitrati sub 5 mg/l si de nitriti sub 0,05 mg/l;
sub aspect nutritional apa de baut ar trebui sa contina urmatoarele minerale biodisponibile: calciu, magneziu, zinc, siliciu, seleniu, fosfor, potasiu, iod, bor, sodiu sub forma de carbonati (NaHCO3), clor, fluor, vanadiu, litiu, strontiu;
potentialul redox al apei (Rh) sa fie mai mic decat valoarea 28, in acest mod apa continand cat mai multi ioni de hidrogen necesari in procesele antioxidative din organism, reducand aparitia stresului oxidativ si al statusului proinflamator celular sistemic, cronic, pe fondul caruia evolueaza bolile cronice: diabet tip 2, hipertensiune arteriala, maladii cardiovasculare (infarct de miocard), cerebrovasculare (accident vascular cerebral– AVC), cancere, maladii neurodegenerative (Parkinson, Alzheimer), supraponderalitate, obezitate, imbatranire precoce, speranta de viata redusa. Apa naturala este singurul aliment care hidrateaza, mineralizeaza si transmite informatii organismului fara nici un aport caloric! Acest lucru este extrem de important astazi cand, in urma consumului excesiv de mancare nesanatoasa (junk food) si a sedentarismului, obezitatea si bolile asociate acesteia au capatat o alura epidemica.
CEAIUL
Apa poate fi consumata si sub forma de:
- ceai– infuzia de frunze ale arbustului Camellia sinensis
sau
- tizane– infuzii de plante alimentare/medicinale (administrate la indicatiile naturopatului).
Infuziile de ceai si plante au o tensiune superficiala adecvata hidratarii corpului (sub 45 dyn/cm2). In plus, neindulcite sau foarte putin indulcite cu miere naturala (la maxim 40 de grade) sau panela (suc de trestie de zahar evaporat, adus la forma solida, asemanatoare pamantului, fara cristale) aduc si alte substante biologic active necesare sanatatii umane.
Tips
Temperatura la care se bea apa este cuprinsa intre +10C si 37C. Se va evita consumul de apa sau alte bauturi cu gheata, deoarece apa rece sau sub forma de gheata, avand capacitate calorica mare, perturba homeostazia termica a corpului, tulburand functiile fiziologice– in primul rand digestia, apoi toate celelalte functii vitale. Apa se bea constant in timp, de-a lungul zilei, intre mese, in reprize nu mai mari de 0,5 litri, cu inghituri mici (o mancam), chiar inainte de a ne fi sete; seara inainte de culcare pentru a evita deshidratarea nocturna se bea un pahar de apa sau se mananca un fruct; dimineata la trezire, de asemenea, se bea un pahar cu apa sau se mananca un fruct cat mai zemos. In apa se pot adauga suc de lamai, ghimbir, sau menta. Se poate face infuzie de ceai verde la rece, timpul de infuzie crescand de la 2-3 minute (pentru temperatura apei de 70C) la 10-15 minute pentru temperatura apei corespunzatoare celei ambientale. Hidratarea in vreme de canicula si umiditate scazuta se face cu apa sau ceaiuri si tizane calde si nu cu apa sau bauturi industriale cu gheata, deoarece acestea pot produce soc termic si stres digestiv, vasoconstrictie periferica si inrautati racirea corpului; cresterea temperaturii corpului, in aceste conditii, poate avea urmari uneori grave mai ales la copii, varstnici, suferinzi de boli cardio– si cerebrovasculare, digestive s.a. In timpul caniculei se prefera apa minerala naturala (mineralizatie 1000-1500 mg saruri la litru, mai bogata in sodiu sub forma de carbonat de sodiu) pentru pastrarea echilibrului osmotic, electrolitic, acido-bazic al corpului.
Nr. de pagini : 176
Anul aparitiei : 2014
HIDRATARE NU INSEAMNA APA SAU LICHIDELE PE CARE LE BEM!
Sau, mai bine spus:
A BEA LICHIDE NU ESTE TOTUNA CU A TE HIDRATA!
Invatand ce fel de lichide trebuie sa consumam si modul in care trebuie sa le consumam, de fapt aderam la una dintre cele mai puternice metode de profilaxie a bolilor si la cea mai eficienta terapie si anume– TERAPIA PRIN HIDRATARE. In acest mod vom reusi sa incetinim chiar si procesele imbatranirii si aparitia bolilor asociate cu imbatranirea. Astazi multi tineri sunt deja batrani, bolile cronice aparand la varste din ce in ce mai fragede, iar una dintre cele mai importante cauze este ignorarea hidratarii fiziologice a organismului. Deshidratarea corpului este un proces care insoteste inaintarea in varsta: la nastere corpul contine o cantitate mare de apa (>75%), apoi in perioada adulta continutul de apa scade la ~65%, pentru ca mai apoi la batranete corpul sa devina si mai deshidratat, continand mai putin de 60% apa din greutatea lui.
Literalmente, cu varsta NE USCAM.
Iar una din cheile sanatatii si longevitatii este si gasirea cailor de a impiedica cat mai mult timp uscarea corpului, mai ales de la nivel celular. Hidratarea celulara este esentiala ca sa putem muri tineri cat mai tarziu cu putinta!
Deci, care sunt lichidele care ne hidrateaza cel mai bine?
Cea mai valoroasa apa pentru hidratare este APA VIE STRUCTURATA, aliment vital necesar prevenirii bolilor si imbatranirii precoce si care se gaseste in legumele si fructele de sezon– daca se poate provenite din agricultura ecologica (BIO). Legumele si fructele contin intre 80 si 95% apa din greutatea lor. De aceea este necesar ca macar jumatate din alimentele noastre zilnice sa fie reprezentate din punct de vedere cantitativ de legume si fructe proaspete, netratate termic sau minimal tratate. Insa legumele si fructele nu pot acoperi necesarul zilnic fiziologic de apa si de aceea trebuie sa consumam si lichide.
APA
Dintre toate lichidele, apa este cea care hidrateaza fiziologic organismul incepand de la nivel celular. Necesarul zilnic de apa al unui om in conditii de temperatura, umiditate si efort fizic normal se calculeaza inmultind greutatea corporala cu 30–35 ml apa pentru fiecare kilogram de greutate corporala. Spre exemplu, pentru o persoana de 70 de kg calculul se face astfel: 70 Kg x 30–35 ml apa/Kg corp/zi = necesar de apa 2,1– 2,45 l/zi de apa (tabel nr. 3). Ce fel de apa este indicata pentru hidratare?
Cea mai indicata apa pentru hidratarea organismului trebuie sa indeplineasca urmatoarele caracteristici:
sa fie apa oligominerala naturala netratata (cu mineralizatie mai mica de 500 mg saruri/l–reziduu fix), microbiologic pura, nepoluata, cu o conservabilitate la imbuteliere de minimum 1 an; ideal, ambalaj de sticla;
sa aiba un pH usor alcalin (>7,0) si o putere de tamponare suficienta, cu continut de carbonat adecvat (HCO3) pentru mentinerea echilibrului acido–bazic plasmatic la valorile normale;
continut de nitrati sub 5 mg/l si de nitriti sub 0,05 mg/l;
sub aspect nutritional apa de baut ar trebui sa contina urmatoarele minerale biodisponibile: calciu, magneziu, zinc, siliciu, seleniu, fosfor, potasiu, iod, bor, sodiu sub forma de carbonati (NaHCO3), clor, fluor, vanadiu, litiu, strontiu;
potentialul redox al apei (Rh) sa fie mai mic decat valoarea 28, in acest mod apa continand cat mai multi ioni de hidrogen necesari in procesele antioxidative din organism, reducand aparitia stresului oxidativ si al statusului proinflamator celular sistemic, cronic, pe fondul caruia evolueaza bolile cronice: diabet tip 2, hipertensiune arteriala, maladii cardiovasculare (infarct de miocard), cerebrovasculare (accident vascular cerebral– AVC), cancere, maladii neurodegenerative (Parkinson, Alzheimer), supraponderalitate, obezitate, imbatranire precoce, speranta de viata redusa. Apa naturala este singurul aliment care hidrateaza, mineralizeaza si transmite informatii organismului fara nici un aport caloric! Acest lucru este extrem de important astazi cand, in urma consumului excesiv de mancare nesanatoasa (junk food) si a sedentarismului, obezitatea si bolile asociate acesteia au capatat o alura epidemica.
CEAIUL
Apa poate fi consumata si sub forma de:
- ceai– infuzia de frunze ale arbustului Camellia sinensis
sau
- tizane– infuzii de plante alimentare/medicinale (administrate la indicatiile naturopatului).
Infuziile de ceai si plante au o tensiune superficiala adecvata hidratarii corpului (sub 45 dyn/cm2). In plus, neindulcite sau foarte putin indulcite cu miere naturala (la maxim 40 de grade) sau panela (suc de trestie de zahar evaporat, adus la forma solida, asemanatoare pamantului, fara cristale) aduc si alte substante biologic active necesare sanatatii umane.
Tips
Temperatura la care se bea apa este cuprinsa intre +10C si 37C. Se va evita consumul de apa sau alte bauturi cu gheata, deoarece apa rece sau sub forma de gheata, avand capacitate calorica mare, perturba homeostazia termica a corpului, tulburand functiile fiziologice– in primul rand digestia, apoi toate celelalte functii vitale. Apa se bea constant in timp, de-a lungul zilei, intre mese, in reprize nu mai mari de 0,5 litri, cu inghituri mici (o mancam), chiar inainte de a ne fi sete; seara inainte de culcare pentru a evita deshidratarea nocturna se bea un pahar de apa sau se mananca un fruct; dimineata la trezire, de asemenea, se bea un pahar cu apa sau se mananca un fruct cat mai zemos. In apa se pot adauga suc de lamai, ghimbir, sau menta. Se poate face infuzie de ceai verde la rece, timpul de infuzie crescand de la 2-3 minute (pentru temperatura apei de 70C) la 10-15 minute pentru temperatura apei corespunzatoare celei ambientale. Hidratarea in vreme de canicula si umiditate scazuta se face cu apa sau ceaiuri si tizane calde si nu cu apa sau bauturi industriale cu gheata, deoarece acestea pot produce soc termic si stres digestiv, vasoconstrictie periferica si inrautati racirea corpului; cresterea temperaturii corpului, in aceste conditii, poate avea urmari uneori grave mai ales la copii, varstnici, suferinzi de boli cardio– si cerebrovasculare, digestive s.a. In timpul caniculei se prefera apa minerala naturala (mineralizatie 1000-1500 mg saruri la litru, mai bogata in sodiu sub forma de carbonat de sodiu) pentru pastrarea echilibrului osmotic, electrolitic, acido-bazic al corpului.
Nr. de pagini : 176
Anul aparitiei : 2014
OPINIA CITITORILOR