Fratia penal-academica. Cercetarea stiintifica din penitenciarele Romaniei: o investigatie jurnalistica de Melania Cincea
DESCRIERE
Cartea autorului Melania Cincea „Fratia penal-academica. Cercetarea stiintifica din penitenciarele Romaniei: o investigatie jurnalistica de Melania Cincea" de la editura HUMANITAS
„Interventiile in spatiul public ale Melaniei Cincea, care slujesc cu luciditate, responsabilitate si curaj un gen de jurnalism ce ne da speranta ca asezarea democratica a vietii noastre mai are inca – pentru cata vreme?! – buni si demni aparatori, trebuie salutate si apreciate.
Lasata singura in aceasta lupta, care trebuie sa fie a noastra, a tuturor, cu impostura, fatarnicia, cu aranjamentele oneroase si imunde, o astfel de voce temerara va obosi, se va stinge treptat si va sfarsi prin a ne lasa expusi in fata asalturilor fortelor acelora care nu iubesc libertatea, claritatea vietii publice si democratia. Inainte de a o sti sau de a o constientiza pe deplin, vom fi devenit complici cu acestia din urma, in loc de a fi solidari cu aceia care, desi par sa fie incomozi, nu ne vor, in fond, decat binele.“ (MIRCEA DUMITRU)
„Melania Cincea face parte din categoria ziaristilor incapatanati si aprigi atunci cand vine vorba despre reconstituirea faptelor si aflarea adevarului. Este jurnalista care a abordat cu staruinta poate cel mai paradoxal subiect de presa al ultimilor ani: al politicienilor ajunsi la inchisoare pentru diverse fapte de inselaciune, care, tot printr-o inselaciune, au incercat sa iasa mai repede din detentie. Mecanismul marii fraude a operelor stiintifice scrise in puscarii a fost demontat cu minutiozitate de Melania Cincea.
Dovezile pe care ni le-a prezen¬tat arata complicitatile politico-institutionale care au permis ca unii detinuti «de lux» sa pretinda ca au scris in spatele gratiilor carti de sute de pagini in doar cateva zile. Acest subiect completeaza lunga lista a actelor de impostura intelectuala comise de cei ce ar trebui sa reprezinte elita politica a tarii – oameni care au acumulat averi prin acte penale, care si-au cautat legitimarea intelectuala prin titluri, diplome si distinctii academice cumparate, care incearca sa iasa mai repede din puscarie cu ajutorul unor carti asa-zis stiintifice.“ (EMILIA SERCAN)
Nr. de pagini: 104
Anul aparitiei: 2018
OPINIA CITITORILOR