Florin Mateescu - Cartea viei si a vinului. Manualul viticultorilor de toate marimile. Ghid simplificat pentru obtinerea de vinuri sanatoase

PRP: 28,00 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 22,96 lei
Diferență: 5,04 lei
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 1 - 2 zile lucratoare
Editura:
Anul publicării: 2015

DESCRIERE

Cartea a fost structurata pe trei capitole principale, aparent diferite din punct de vedere profesional dar atat de legate intre ele: infiintarea unei plantatii de orice marime pornind de la mijloacele pe care fiecare ni le putem permite, protectia plantelor fata de boli si daunatori si, ca o rasplata a muncii de peste an, obtinerea, conditionarea si pastrarea vinurilor din struguri.



Scurt istoric
Cuvant introductiv 
Partea I: CARTEA VIEI
Infiintarea si intretinerea plantatiilor de vita de vie 
Capltolull
Infiintarea viilor pe langa casa din hibrizi direct producatori 
1. 1 Ce sunt, de fapt, HDP?
1. 2 Procurarea butasilor inradacinati
1. 3 Recoltarea coardelor de HOP 
1. 4 Amenajarea terenului in vederea bilonarii
1. 5 Configuratia biloanelor 
1. 6 Pregatirea butasilor inainte de plantare 
1. 7 Inmultirea prin marcote 
1. 8 Lucrarile de intretinere a butasilor plantati in biloane 
1. 9 Inmultirea prin seminte 
Capltolul2
Tehnologia obtinerii vitelor altoite
2. 1 Cateva conditii In vederea unei altoiri reusite
2. 2 Tipuri de altoire
2. 3 Altoirea la masa si scoala de vite
Capltolul3
Infiintarea plantatiei de vita-de-vie 
3. 1. 1 Plantarea vitelor Inradacinate la locul definitiv 
3. 1. 2 Alegerea locului pentru vie
3. 1. 3 Pregatirea terenului In vederea plantarii vitelor cu radacina 
3. 1. 4 Pregatirea vitelor Inradacinate in vedera plantarii
3. 1. 5 Plantarea propriu-zisa a vitelor cu radacina
3. 1. 6 Ingrijirea plantatiei nou infiintate
Capitolul4
Sisteme de sustinere·
4. 1 Detalii constructive pentru elementele ce constituie sistemele de sustinere 
CapitolulS
l1ierile de formare si intretinere
5. 1 Fiziologia taierii
5. 2 Taieri lungi, taieri mixte, taieri scurte
5. 3 Taiere saraca si taiere bogata
5. 4 Taieri de crestere (formare) si taieri de fructificare.
5. 5 Scule, materiale auxiliare
5. 6 Epoci de taiere
Capitolul6
Forme de conducere
6. 1 Butuc scurt, fara sistem de sustinere
6. 2 Vita sustinuta pe araci
6. 3 Conducerea In evantai
6. 4 Cordoane orizontale clasice
6. 5 Sistemul Guyot cu cordon lateral drept sau arcuit
6. 6 Palmeta
6. 7 Sistemul Cazenave
6. 8 Forma de conducere Sylvoz 
6. 9 Sylvoz modificat - varianta italiana
6. 10 Sylvoz modificat - varianta austriaca (Lenz Moser)
6. 11 Sisteme de conducere pe spalier multiplu 
6. 12 Forma de conducere de tip cortina
6. 13 Sistemul de sustinere Y
6. 14 Sistemul in V
6. 15 Sustinerea vitelor pe arbori si arbusti
6. 16 Pergole
Capitolul7
Lucrarile de Intretinere a viilor pe rod
7. 1 Relatia plantei cu solul
7. 2 Impactul ambiental si riscurile erbicidarii 
7. 3 Epoci si modalitati de administrare
7. 4 Optiune pentru teren inierbat 
7. 5 Fertilizare, corectii si amendamente 
7. 6 Perioada de administrare a ingrasamintelor organice
7. 7 Fertilizarea cu ingrasaminte chimice
7. 8 Ingrasaminte foliare
Capitolul8
Boli si daunatori
8. 1 Carente si excese 
8. 2 Virozele vitei-de-vie
8. 3 Bacterioze si boli provocate de ciuperci 
8. 4 Daunatorii vitei-de-vie
Calendarul tratamentelor cu insecto-fungicide la vita-de-vie
CARTEA VINULUI
Cuvant Inainte
Capitolull
Inventarul minim necesar pentru obtinerea, conditionarea si pastrarea vinului.
1. 1 Inventarul propriu-zis  
1. 2 Masuri suplimentare pentru pregatirea vaselor din lemn noi 
Capitolul II
Materia prima, preluarea si conditionarea primara 
2. 1 Soiuri de struguri, sortimente de vin
2. 2 Stabilirea momentului optim pentru inceperea culesului  
2. 3 Zdrobirea
2. 4 Presarea
2. 5 Analiza si conditionarea mustului
Capitolul3
Fermentarea mustului
3. 1 Fermentarea pe bostina 
3. 2 Fermentarea mustului limpezit 
3. 3 Fermentarea musturilor aromate    
3. 4 Vinificarea in alb
3. 5 Vinul pelin 
Capitolul4
Intretinerea vinurilor dupa Incetarea fermentarii '
4. 1 Cleierea vinurilor
4. 2 Stabilizarea vinurilor
4. 3 Bolile vinurilor
4. 4 Defectele vinului
44 de Intrebari si de raspunsuri despre vin
Detaliile subansamblelor presei cu surub central 


Autori: V. Gutu, Fl. Mateescu, M. Avarvarei
Anul aparitiei: 2015
Nr. pagini: 174

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.0783 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.