Familia. Arta decentei in familie si societate
Preț: 55,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Autor: Stere Stavrositu
ISBN: 973-0-03803-1
Anul publicării: 2005
Pagini: 457
DESCRIERE
Cuprins:
Prefata (p3)
Partea I-a. Arta decentei in familie si societate (p5)
Capitolul 1. Familia, celula fundamentala a societatii (p5)
Capitolul 2. Decenta in educarea scolarului in familie (p19)
Capitolul 3. Decenta de comportare in societate (p31)
Capitolul 4. Decenta in autoeducarea tinerei generatii (p36)
Capitolul 5. Educatia in spiritul muncii (p43)
Capitolul 6. Decenta in prezenta si credinta la sf. Biserica (p45)
Capitolul 7. Locuinta, factor important in ambianta familiei (p50)
Partea a II-a. Arta de recomandare, aranjare si servire a meselor (p55)
Capitolul 8. - Organizarea meselor obisnuite si festive (p55)
Capitolul 9. - Oferta, recomandarea si servirea bauturilor in meniu (p71)
Capitolul 10. - Notiuni de cunoastere in derulare a meselor festive (p78)
Capitolul 11. - Forme si sisteme de organizare si servire in unitati de alimentatie (p88)
Partea a III-a. Arta gastronomica de familie (p104)
Capitolul 12. - Particularitatile artei culinare (p104)
Retete si tehnologii culinare (p110)
Capitolul 13. - Semipreparate si sosuri in tehnologia culinara (p111)
Capitolul 14. - Gustari si antreuri in structura meniurilor (p126)
Capitolul 15. - Preparate culinare lichide (p164)
Capitolul 16. - Preparate culinare din peste, fructe de mare si pizza (p187)
Capitolul 17. Preparate culinare vegetariene (p214)
Capitolul 18. Preparate culinare cu carne si sosuri (p261)
Capitolul 19. Garnituri din legume, salate, legume conservate si preparate de carmangerie (p366)
Capitolul 20. Deserturi de bucatarie (p394)
Tehnologie culinara (p441)
Bibliografie (p442)
Descriere:
Considerand ca o necessitate profesionala, aparitia prezentei lucrari in etapa actuala, pentru informarea cititorului, a relatiilor interumane in familie si societate, de modernizare a ambientului locuintei familiale, autorii au conceput o noua structura, a editiei 1995, atat in arta decentei, cat si in arta de aranjare si servire a meselor in familie si protocol, precum si in arta gastronomica.
In partea I a lucrari, s-au introdus capitole si subcapitole noi, accentundu-se pe rolul familiei, incepand de la autocunoasterea personalitatii individuale; preludiul pentru logodna, casatoria, decenta de comportare in familie si societate, etc.
In partea a II-a a lucrarii, s-a accentuat pe informarea si cunoasterea "ARTEI" de organizare, aranjare a meselor, primirea oaspetilor si servirea meniurilor in toate etapele pe structura acestora, in functie de ocazia evenimentului.
In partea a III-a a lucrarii, se prezinta retete culinare intr-o succesiune gastronomica in toate grupele de preparate, insumand 460 retete. S-a precizat structura fiecarei retete pe zece portii, cu etapele de pregatire preliminara a alimentelor, pregatirea tehnologica la rece sau la cald, prezentarea si servirea, precum si valoarea nutritiva a preparatului finit in Kcalorii, portia.
Prefata (p3)
Partea I-a. Arta decentei in familie si societate (p5)
Capitolul 1. Familia, celula fundamentala a societatii (p5)
Capitolul 2. Decenta in educarea scolarului in familie (p19)
Capitolul 3. Decenta de comportare in societate (p31)
Capitolul 4. Decenta in autoeducarea tinerei generatii (p36)
Capitolul 5. Educatia in spiritul muncii (p43)
Capitolul 6. Decenta in prezenta si credinta la sf. Biserica (p45)
Capitolul 7. Locuinta, factor important in ambianta familiei (p50)
Partea a II-a. Arta de recomandare, aranjare si servire a meselor (p55)
Capitolul 8. - Organizarea meselor obisnuite si festive (p55)
Capitolul 9. - Oferta, recomandarea si servirea bauturilor in meniu (p71)
Capitolul 10. - Notiuni de cunoastere in derulare a meselor festive (p78)
Capitolul 11. - Forme si sisteme de organizare si servire in unitati de alimentatie (p88)
Partea a III-a. Arta gastronomica de familie (p104)
Capitolul 12. - Particularitatile artei culinare (p104)
Retete si tehnologii culinare (p110)
Capitolul 13. - Semipreparate si sosuri in tehnologia culinara (p111)
Capitolul 14. - Gustari si antreuri in structura meniurilor (p126)
Capitolul 15. - Preparate culinare lichide (p164)
Capitolul 16. - Preparate culinare din peste, fructe de mare si pizza (p187)
Capitolul 17. Preparate culinare vegetariene (p214)
Capitolul 18. Preparate culinare cu carne si sosuri (p261)
Capitolul 19. Garnituri din legume, salate, legume conservate si preparate de carmangerie (p366)
Capitolul 20. Deserturi de bucatarie (p394)
Tehnologie culinara (p441)
Bibliografie (p442)
Descriere:
Considerand ca o necessitate profesionala, aparitia prezentei lucrari in etapa actuala, pentru informarea cititorului, a relatiilor interumane in familie si societate, de modernizare a ambientului locuintei familiale, autorii au conceput o noua structura, a editiei 1995, atat in arta decentei, cat si in arta de aranjare si servire a meselor in familie si protocol, precum si in arta gastronomica.
In partea I a lucrari, s-au introdus capitole si subcapitole noi, accentundu-se pe rolul familiei, incepand de la autocunoasterea personalitatii individuale; preludiul pentru logodna, casatoria, decenta de comportare in familie si societate, etc.
In partea a II-a a lucrarii, s-a accentuat pe informarea si cunoasterea "ARTEI" de organizare, aranjare a meselor, primirea oaspetilor si servirea meniurilor in toate etapele pe structura acestora, in functie de ocazia evenimentului.
In partea a III-a a lucrarii, se prezinta retete culinare intr-o succesiune gastronomica in toate grupele de preparate, insumand 460 retete. S-a precizat structura fiecarei retete pe zece portii, cu etapele de pregatire preliminara a alimentelor, pregatirea tehnologica la rece sau la cald, prezentarea si servirea, precum si valoarea nutritiva a preparatului finit in Kcalorii, portia.
OPINIA CITITORILOR