Evaluarile nationale din perspectiva pedagogiei competentelor. Partea II

PRP: 30,00 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 25,80 lei
Diferență: 4,20 lei
Disponibilitate: In stoc furnizor - Timp confirmare stoc: 1 - 2 zile lucratoare
Editura:

DESCRIERE

Lucrarea se achizitioneaza impreuna cu Partea I -  Evaluarile nationale din perspectiva pedagogiei competentelor – Impact si consecinte. Abordari teoretico-reflexive.

Acest al doilea volum, intitulat Evaluările Naționale din perspectiva pedagogiei competențelor-Impact și consecințe. Abordări metodologico-experimentale este parte integrantă a unui tot, a unei viziuni despre o componentă importantă a sistemului de învățământ, cea a evaluării.
Necesitatea unui demers metodologico-aplicativ privind problematica evaluării este justificată și prin faptul că, în prima parte, lucrarea abordează nu doar aspecte generale ale evaluării, ci surprinde și specificitatea Evaluărilor Naționale. Literatura psihopedagogică românească nu este suficient de generoasă, limitându-se, de cele mai multe ori, la analize diacronice sau comparative ale formelor de Evaluare Națională, respective ale rezultatelor școlare, de la o etapă istorică la alta, de la un sistem de învățământ la altul.
Criticile aduse școlii românești (avem in vedere structuri instituționale de la nivel central și local, profesorii, părinții, alte structuri care au tangență cu educația la nivel preuniversitar) sunt, deseori, determinate de evaluările școlare și, mai ales, de rezultatele școlare obținute la aceste evaluări naționale. În aceeași ordine de idei, rezultatele obținute de elevii români la evaluările internaționale subliniază necesitatea armonizării formelor de evaluare din sistemul nostru de învățământ cu cele europene.
Experimentul propus subliniază necesitatea formării și dezvoltării competențelor de evaluare la elevi, dar și la cadrele didactice, în vederea obținerii unor rezultate remarcabile în cadrul examenelor naționale. În plus, o astfel de abordare, din perspectiva pedagogiei competențelor, a condus la confirmarea unității, atât de necesară dintre evaluare și celelalte activități ale procesului instructiv-educativ: predare-învățare.

Se pare că regândirea unei noi arhitecturi curriculare, care să satisfacă nevoile sociale, trebuințele individuale este din ce în ce mai profundă și generată de evaluare.

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review

Titluri de același autor

Created in 0.0495 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.