Educatie civica. Manual pentru clasa a III-a, Maria Liana Lacatus
DESCRIERE
MARIA-LIANA LACATUS – profesor cu experienta de 42 de ani in invatamant, din care 30 de ani in invatamantul preuniversitar; conf. dr. la Academia de Studii Economice din Bucuresti, Departamentul pentru Pregatirea Personalului Didactic, titulara catedrei de Didactica specializarii pentru discipline de educatie sociala, in general, si educatie civica si economica, in particular, asigurand, in aceasta calitate, formarea initiala si continua a profesorilor de educatie sociala si economica.
Este autor de manuale de educatie civica pentru clasele a III-a si a IV-a, de cultura civica, clasele a VII-a si a VIII-a, drepturile omului si ale copilului, pentru licee bilingve de limba engleza si economie. De asemenea, este autor de indrumare si ghiduri metodice pentru profesori, dezvoltator de curriculum, formator si coordonator de programe de formare pentru profesori din invatamantul primar, gimnazial si liceal.
Referenti:
- Monica Elisabeta Paduraru, conf. univ. dr., Departamentul pentru Pregatirea Personalului Didactic, Academia de Studii Economice din Bucuresti (DPPD – ASE).
- Nicoleta-Aurora Moloiu, profesor gradul didactic I, Scoala Gimnaziala nr. 194, Bucuresti.
- Prof. Elena Mindru, Inspector scolar pentru invatamant primar, Inspectoratul Scolar Judetean Harghita.
- Prof. Mihai Sebastian Banciu, Inspector scolar pentru invatamant primar si alternative educationale, Inspectoratul Scolar Judetean Covasna.
De ce sa-l alegi?
1. Are un continut accesibil care valorifica experienta de viata a elevilor. Rubricile speciale au rolul de a le oferi elevilor oportunitatea de a-si exprima creativitatea si de a-i antrena in activitati practice cu caracter ludic in care exerseaza notiunile insusite in lectii.
2. Contine metode participative de invatare bazate pe lucru individual si in echipa, lectura si dialog, interpretare si joc, precum si participare la proiecte.
3. Ofera oportunitati de invatare pentru elevi cu diferite tipuri de inteligenta (logico-verbala, vizuala, kinestezica, interpersonala).
4. Contine aplicatii digitale interactive si activitati multimedia de invatare, asigurand interactivitatea lectiilor prin integrarea elementelor de tehnologie a informatiei si a comunicarii in actul didactic.
5. Dezvolta deprinderi de gandire critica, atitudini pozitive si comportamente moral-civice, precum si competente de relationare.
Anul aparitiei: 2021
Numar pagini: 96
Format: 21x26
OPINIA CITITORILOR