Economie de Liviu C. Andrei - Editia a III-a
DESCRIERE
Cartea autorului Liviu C. Andrei „Economie de Liviu C. Andrei - Editia a III-a" de la editura ECONOMICA
Lucrarea de fata este structurata pe un numar de 13+1 LECTII (+1 insemnand Lectia introductiva, celelalte sunt numerotate cu cifre romane). LECTIILE sunt insotite (obligatoriu sau dupa caz) de:
Concepte – notiuni teoretice bine definite si specifice lectiei. Conceptele sunt reunite la finele lucrarii, in ordinea lor alfabetica de asta data, in indexul alfabetic. Acesta ataseaza la identificarea conceptului cate o explicatie sau trimitere minimala, lectia si respectiv paginile de referire.
Chestiuni – privitoare la cele citite-invatate in textul lectiei.
Dezbatere – referitoare la continutul lectiei, dar si la alte cunostinte capatate, si avand un caracter mai creativ si constructiv pana la transdisciplinaritate.
CASETA – este o completare de volum mai redus a cunostintelor din lectie.
STUDIUL DE CAZ – incearca sa fie ceva mai mult decat CASETA sau Dezbaterea, in termenii vietii si istoriei economice concrete.
ANEXA – este capitolul cel mai bogat, intre cele din afara lectiei propriu-zise, respectiv prezinta o paleta larga de chestiuni, iar ceea ce este caracteristic casetelor, studiilor de caz si anexelor se indeparteaza de caracterul obligatoriu (cu privire la invatat) pentru a imbratisa un caracter ajutator pentru toate categoriile de cititori si studenti. Avem, in ANEXA, de la precizari suplimentare ale notiunilor si capitolelor invatate sau completari de nivel mai extins decat CASETA, la recapitularea LECTIILOR si aplicatii rezolvate, cu caracter mai special, iar de aici la Lectura suplimentara si chestiuni (mentiuni) de cultura economica si generala.
APLICATII – pot fi clasificate (ordonate) drept: (C) constructie, (E) explicitare a constructiei, (D) demonstratie si (T) traducere, si vor fi astfel semnalizate. NB: Ar trebui sa admitem si „inrudirea” dintre diferite tipuri de aplicatii, cea care decurge din caracterul unitar al disciplinei de fata. Spre exemplu, (D) demonstratia decurge direct din (C) constructie, dupa cum (T) traducerea poate fi socotita, la randul ei, demonstratie cu un plus de stil. La randul ei, (E) explicitarea constructiei poate fi socotita cel putin inversa constructiei, si chiar coexista cu aceasta in buna parte. Aplicatiile se regasesc numai pentru primele sapte Lectii, din Partea I, preponderent teoretice si astfel cu mai mare nevoie de exemple concrete si aplicabilitate, iar rezolvarea lor se va regasi la finele lucrarii.
Anul aparitiei: 2019
Numar pagini: 634
Format: 17x24
OPINIA CITITORILOR