Economia mediului. Tratat

PRP: 57,80 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 49,71 lei
Diferență: 8,09 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2010
Categoria: Cursuri

DESCRIERE

“Economia mediului– tratat” este una dintre cele mai noi si inovative carti stiintifice ale mediului universitar romanesc. Fiind structurata pe 12 capitole, aceasta carte are ca principal scop prezentarea catorva dintre problemele societatii moderne, impreuna cu argumente stiintifice si pedagogice care sa pledeze in favoarea reflectarii asupra acestor probleme.

Elementul de noutate rezida in maniera fiecarui capitol de a aborda teme de o importanta majora precum criza ecologica, dezastrele climatice, impactul influentelor antropice asupra mediului natural. Aceste probleme ale secolului omului modern, sunt trecute prin prisma conceptelor moderne precum bioeconomia si totodata sunt utilizate metode stiintifice de interpretare si analiza pentru cuantificarea acestor actiuni. De aici rezulta caracterul interdisciplinar al tratatului care pe langa simpla expunere metodologica a acestor metode si concepte ofera exemple concludente, bine documentate pentru a oferi cititorului o imagine de ansamblu asupra vietii in general. Economia mediului depaseste prin continut si abordare, cartile care au tratat pana in prezent aceasta tema, deoarece contureaza nu doar situatia globala ci insasi viata cu toate elementele sale: mediul natural, oameni, animale, diferente culturale care au creat background-ul fiecarei natiuni in parte, si nu in ultimul rand institutii si politici. Temele in discutie vizeaza dezvoltarea cititorului ca cetatean responsabil nu doar al comunitatii din care face parte dar si al Planetei.

Schimbarile care au avut loc si vor avea loc, creaza, intr-o viziunea optimista, sperante si pentru remedierea fie si treptata a mediului inonjurator. In tumultul generalizat al schimbarilor, acest tratat trage inca un semnal de alarma legat de mediul inconjurator si a existentei vietii pe Terra. Conceptul de mediu natural, primeste in paginile acestei carti un caracter dinamic care cauta sa cunoasca, sa analizeze si sa urmareasca functionarea sistemelor protejate in toata complexitatea lor. Prevenirea si combaterea deteriorarii mediului ambiant si folosirea de tehnolgii curate primesc noi valente in cadrul celor 13 capitole care nu fac altceva decat sa ghideze cititorul spre gasirea si adoptarea celor mai bune solutii in gestionarea resurselor naturale. Obiectivele principale ale cartii sunt acelea de a dezvolta mentalitatea in domeniul economiei mediului si de a pregatii si responsabiliza nu doar studentii, viitorii specialisti de maine, dar si cetatenii, agentii economicii si managerii, care reprezinta un tot unitar al carui impact antropic se simte tot mai pregnant.

Autorii considera ca invatarea este un act personal care cere participare personala. Problema esentiala de care depinde producerea invatarii eficiente este cea a implicarii, a angajarii celui care invata in actul invatarii, motiv pentru care un alt element de noutate adus de tratat este metoda pedagogica adoptata. Fiecare capitol pune la dispozitia cititorului grile de verificare a cunostiintele intreprinse nu doar prin teste ci si prin intermediului rebusului, o maniera inventiva si interactiva de invatare. Autorii au considerat aceste metode de testare, cheia invatarii care reprezinta crearea de obstacole si utilizarea lor, ceea ce va aduce cu sine comprehesiune, patrunderea cu ajutorul mintii a continutului dat, stiind ca nu se invata bine decat ceea ce este inteles.

Prezentul Tratat nu urmareste doar prezentarea simpla a problemelor de mediu, a problemelor generale a poluarii mediului, a metodologiilor cercetarii economiei mediului, a protectiei mediului, pe baza evitarii sau cel putin a reducerii impactului unor resurse poluante create de om asupra mediului, ci isi doreste crearea in principal a unui instrument de responsabilizare a societatii. Trebuie sa nu uitam ca nu doar studentii, generatia viitoare, trebuie sa invete ci si generatia prezenta, deoarece prin multele greseli savarsite in prezent oamenii au pus in pericolul viitorul generatiilor urmatoare. Tocmai de aceea Economia Mediului-tratat incearca sa constientizeze cetatenii pentru ca schimbarea in bine a viitorului incepe cu fiecare dintre noi.

De ce sa citim acest tratat? Cu siguranta oamenii de stiinta vor analiza noua teorie stiintifica si in special solutiile oferite de bioeconomie. Stdentii, masteranzii si tinerii doctoranzi pe langa notiunile teoretice si practice de mare actualitate insusite vor putea“vedea” si alte aspecte ale vietii, aspecte complexe, dar rar analizate temenic si argumentate stiintific. Chiar daca veti parcurge acest tratat numai pentru cultura generala cu siguranta veti deveni mai responsabili, mai constienti si nu in ultimul rand mai in masura sa depasiti lamentarile si sa actionati, pretuind viata si sanatatea planetei.

Avem in viata multe atasamente. Primele sunt chiar fata de neinsemnata noastra fiinta, si ele sunt intr-un fel cele mai stabile atasamente care ne marcheaza existenta. Ele sunt insasi expresia caracterului si personalitatii noastre; in acelasi timp, ele ne definesc si ne conduc comportamentul. Vin apoi la rand atasamentele fata de elemente din exteriorul nostru, fiinte sau obiecte sau componente materiale ale Universului. Cu atasament fata de toti semenii nostrii si cu mare respect pentru toti cei care v-ati aplecat asupra muncii noastre sintetitate in aceste pagini credem ca timpul sa gindim sa actionam si sa gestionam altfel ceea ce avem acum, iar acest tratat ne poate fi un bun sfatuitor.


Autorii

Autori: Marinela Gheres, Mihai Serban, Veronica Rebreanu, Maria Oroian, Marius Gheres, Alexandra Gogozan, Vasile Birgauanu, Iuliana Pop
Anul aparitiei: 2010
Nr. pagini: 400

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.0572 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.