Dreptul muncii. Editia 4
Timp confirmare stoc: 1 - 2 zile lucratoare
DESCRIERE
Editia 4 a lucrarii reprezinta o analiza detaliata a evolutiei institutiilor specifice dreptului muncii, punand accent pe modificarile legislative recente si interpretarea acestora in contextul dinamicii dreptului muncii. Structurata pe baza succesiunii reglementarilor din Codul muncii, lucrarea ofera o abordare clara si accesibila, fiind un instrument de lucru indispensabil in studiul acestei ramuri fundamentale.
In aceasta lucrare sunt tratate teme fundamentale ale dreptului muncii, inclusiv contractele individuale si contractele colective de munca, dialogul social, raspunderea juridica in dreptul muncii, sub cele patru forme ale sale – disciplinara, patrimoniala, contraventionala si penala – inspectia muncii si jurisdictia muncii. Exemplificarile din practica judiciara completeaza teoretizarea, facilitand o intelegere aprofundata a reglementarilor legale.
Cu scopul de a contribui la imbunatatirea si simplificarea legislatiei muncii, lucrarea invita la discutii si dezbateri stiintifice, oferind solutii pertinente pentru aplicarea corecta a reglementarilor in continua schimbare.
Recomandare
Pentru a fi in permanenta la zi cu legislatia din domeniu, a se vedea Procedura solutionarii conflictelor individuale de munca. Ghid pentru practicieni. Editia 2
Din cuprins
- Contractul individual de munca
- Timpul de munca si timpul de odihna
- Sanatatea si securitatea in munca
- Organizatiile sindicale si reprezentantii salariatilor
- Organizatiile patronale – patronatul
- Dialogul social si cooperarea tripartita
- Contractele colective de munca
Puncte forte
- contine ultimele modificari legislative din domeniu
- contine bogate referinte jurisprudentiale
- analizeaza in detaliu institutiile specifice domeniului
- referiri la legislatia europeana in domeniul dreptului muncii
- contine ample referinte bibliografice
Despre autor
Ioan CIOCHINA-BARBU este conferentiar universitar doctor la Universitatea „George Bacovia”, Facultatea de Stiinte Economice, Juridice si Administrative, expert ARACIS, cercetator asociat in cadrul Centrului de Cercetari Financiare si Monetare „Victor Slavescu” din cadrul Academiei Romane, Bucuresti.
Agata Mihaela POPESCU este avocat in Baroul Bucuresti, conferentiar universitar la Universitatea Crestina „Dimitrie Cantemir”, director al Institutului International pentru Drepturile Omului din cadrul UCDC.
OPINIA CITITORILOR