Dreptul comertului international. Tratat - Partea generala si Partea speciala. Editia a II-a, revizuita si adaugita
DESCRIERE
Cartea autorului „Dreptul comertului international. Tratat - Partea generala si Partea speciala. Editia a II-a, revizuita si adaugita" de la editura UNIVERSUL JURIDIC
DREPTUL COMERTULUI INTERNATIONAL. TRATAT. PARTEA GENERALA, Editia a II-a, revizuita si adaugita
Lucrarea „Dreptul comertului international – Partea generala” cuprinde o analiza aprofundata a principalelor institutii juridice incidente in materia teoriei generale a dreptului comertului international, si anume: privire generala asupra comertului international si a dreptului comertului international (incluzand regimul juridic al investitiilor straine in Romania si regimul general al exporturilor si importurilor din/in Romania), subiectele dreptului comertului international (incluzand subiectele de nationalitate romana, activitatea de comert a persoanelor fizice si juridice straine in Romania si societatile europene), precum si teoria generala a contractelor de comert international.
Domeniul analizat a dobandit o tot mai mare importanta in dinamica raporturilor din comertul international, odata cu sporirea investitiilor straine in Romania si a celor romane in strainatate, dezvoltarea relatiilor de comert dintre subiectele de drept din diferite state constituind o coordonata esentiala a vietii economice internationale.
Pentru elaborarea editiei de fata a lucrarii au fost avute in vedere elementele esentiale din legislatia, jurisprudenta si doctrina, interne si internationale, publicate pana la 31 decembrie 2016, privitoare la comertul international, scopul urmarit fiind acela de a prezenta cititorilor o imagine cat mai fidela a cadrului juridic actual de desfasurare a raporturilor de comert international.
Lucrarea este elaborata cu predilectie in lumina conventiilor internationale la care Romania este parte, a reglementarilor dreptului Uniunii Europene, a dispozitiilor Noului Cod civil si Noului Cod de procedura civila, a reglementarilor de soft law aplicabile in comertul international, precum si a practicii Curtii de Arbitraj Comercial International de pe langa Camera de Comert si Industrie a Romaniei.
Lucrarea se adreseaza studentilor, masteranzilor si doctoranzilor de la facultatile de drept, stiinte economice si stiinte sociale in general, practicienilor din aceste domenii de activitate, precum si oricaror persoane doritoare a avea o viziune ampla si profunda asupra dreptului comertului international.
DREPTUL COMERTULUI INTERNATIONAL. TRATAT. PARTEA SPECIALA, Editia a II-a, revizuita si adaugita
Lucrarea „Dreptul comertului international – Partea speciala” cuprinde o analiza aprofundata a principalelor contracte de comert international si a unor institutii juridice conexe, precum: contractul de vanzare internationala de marfuri, conform Conventiei Natiunilor Unite de la Viena (1980), prescriptia extinctiva in materia vanzarii internationale de marfuri, conform Conventiei de la New York (1974), uzantele uniformizate in materia vanzarii internationale – Incoterms 2010, operatiunile de contrapartida in comertul international, cu speciala privire asupra celor axate pe contractul de vanzare, contractele de intermediere in comertul international, contractele de transport international de marfuri, precum si alte contracte din comertul international.
Domeniul analizat a dobandit o importanta majora in dinamica relatiilor dintre subiectele de drept din state diferite, al caror instrument juridic de realizare il constituie diferitele forme de contracte de comert international.
Pentru elaborarea editiei de fata a lucrarii au fost avute in vedere elementele esentiale din legislatia, jurisprudenta si doctrina, interne si internationale, publicate pana la 31 decembrie 2016, scopul urmarit fiind acela de a prezenta cititorilor o imagine cat mai fidela a cadrului juridic actual aplicabil diferitelor forme de contracte din comertul international.
Lucrarea este elaborata cu predilectie in lumina conventiilor internationale la care Romania este parte, a reglementarilor dreptului Uniunii Europene, a dispozitiilor Noului Cod civil si Noului Cod de procedura civila, a reglementarilor de soft law aplicabile in comertul international, precum si a practicii Curtii de Arbitraj Comercial International de pe langa Camera de Comert si Industrie a Romaniei.
Lucrarea se adreseaza studentilor, masteranzilor si doctoranzilor de la facultatile de drept, stiinte economice si stiinte sociale in general, practicienilor din aceste domenii de activitate, precum si oricaror persoane doritoare a avea o viziune ampla si profunda asupra principalelor contracte speciale din comertul international.
Nr. de pagini: 700+400
Anul aparitiei: 2017
OPINIA CITITORILOR