Dreptul comertului international de Carmen Tamara Ungureanu

PRP: 60,00 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 54,00 lei
Diferență: 6,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2018
Pagini: 480
Categoria: General

DESCRIERE

Cartea autorului Carmen Tamara Ungureanu „Dreptul comertului international de Carmen Tamara Ungureanu" de la editura HAMANGIU

Dreptul comertului international este o ramura de drept eterogena, care combina norme de drept public si de drept privat, interne si internationale, statale si de origine privata. Aria vasta a comertului international a fost acoperita in linii mari in acest curs, care cuprinde o prezentare sintetica a principalelor institutii de dreptul comertului international, plecand de la cele traditionale pana la cele mai noi si in plina evolutie, determinata mai ales de era Internetului.

Printr-o combinatie intre clasic si nou, participantii la activitatea de comert international sunt abordati atat din perspectiva societatii unice, cat si din aceea a grupurilor transnationale de societati, fiind analizate si aspectele implicarii statului, mai ales in materia investitiilor straine. Solutionarea litigiilor la care pot da nastere investitiile internationale este examinata prin prisma contractului de stat.

Contractele de comert international sunt prezentate in toata diversitatea lor. Insistandu-se asupra importantei contractului electronic, sunt analizate si cateva aspecte esentiale ale contractului cloud computing si ale altor contracte care presupun utilizarea Internetului, cum este contractul crowdfunding. Contractele clasice de comert international sunt examinate uneori mai detaliat, alteori mai succint: contractul de vanzare internationala de marfuri, contractele de comercializare, contractele de transport, contractele de transfer de tehnologie, contractele de finantare.

Operatiunea joint venture, clauzele privind transferul de date cu caracter personal, contractul de stat, contractul offshore outsourcing, contractul „third party litigation funding” sunt cateva dintre subiectele analizate in lucrarea Dreptul comertului international, nefiind abordate pana acum in literatura autohtona de comert international.

Solutionarea litigiilor de comert international este prezentata in trei pasi, intr-o succesiune logica: cine le solutioneaza, care sunt regulile sau legea aplicabila si cum va fi pusa in executare solutia pronuntata.

Fara a epuiza intreaga problematica a temelor tratate, autoarea a urmarit incitarea cititorului la o analiza mai profunda a acestora, iar numeroasele referinte bibliografice indicate, in parte disponibile online, au si acest rol. Pentru o imagine de ansamblu, un plan al lucrarii, ce contine principalele aspecte tratate, este plasat chiar la inceputul cartii, iar la final se afla cuprinsul detaliat.

La sfarsitul fiecarei teme a fost realizat un scurt rezumat, pentru a veni in ajutorul cititorului grabit, care cauta un anume subiect.
Cartea Dreptul comertului international se adreseaza atat studentilor facultatilor de drept din anii terminali, cat si masteranzilor, precum si practicienilor interesati de specificul si evolutia acestui domeniu.

Nr. de pagini: 480
Anul aparitiei: 2018

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.0598 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.