Dreptul afacerilor. Teoria generala. Contractul. Conform NCC si NCPC
Timp confirmare stoc: 1 - 2 zile lucratoare
DESCRIERE
Autorul este titular al cursului de drept al afacerilor in cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti. Este, de asemenea, partener fondator al societatii de avocati ONV LAW, precum si arbitru la Curtea de Arbitraj Comercial de pe langa Camera de Comert si Industrie a Romaniei.
Autorul abordeaza o disciplina de actualitate in peisajul juridic romanesc dupa intrarea in vigoare a NCC.
In conceptia acestuia, terminologia „dreptul afacerilor” este mai potrivita cu noua realitate normativa, reprezentand mai mult decat o alternativa semantica pentru dreptul comercial.
In prima parte a lucrarii sunt abordate institutiile ce tin de teoria generala a dreptului privat, cu unele particularitati ale acestora in afaceri. De asemenea, sunt abordate chestiuni noi cum ar fi: „Principiile generale de drept ca izvor de drept”, precum si puncte de vedere inedite si originale ale autorului cum ar fi „Calitatea si conditiile in care jurisprudenta este izvor de drept in sistemul romanesc de drept”.
In partea a doua a lucrarii, dedicata teoriei generale a contractului, sunt abordate conceptele juridice specifice materiei in dinamica acestora, de la formarea contractelor pana la incetarea raporturilor juridice contractuale, cu particularitatile acestora in mediul de afaceri.
Prezenta lucrare este prima dintr-un ciclu de trei, dedicat dreptului afacerilor. Urmatoarea vizeaza problematica garantiilor contractuale si a contractelor speciale in afaceri, iar cea de-a treia va aborda materia profesionistilor in afaceri.
Lucrarea prezinta interes pentru studentii care studiaza disciplina „Dreptul afacerilor” sau „Dreptul comercial” ori „Teoria generala a obligatiilor”, pentru masteranzii care urmeaza un program de master in dreptul afacerilor, precum si pentru toti teoreticienii si practicienii dreptului, care se intalnesc cu probleme juridice, mai ales de natura contractuala in mediul afacerilor. Nu in ultimul rand, lucrarea ar putea fi o lectura placuta si pentru „practicienii afacerilor”, adica „oamenii de afaceri” care isi permit o lectura de cultura generala in domeniul juridic.
OPINIA CITITORILOR