Drept procesual penal. Partea speciala. Note de curs. Editia a 3-a

PRP: 55,00 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 49,50 lei
Diferență: 5,50 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:

DESCRIERE

Despre carte:

Drept procesual penal. Partea speciala. Note de curs reprezinta partea a doua a suportului de curs realizat de o echipa de profesori de la Facultatea de Drept a Universitatii „Titu Maiorescu” pentru disciplina drept procesual penal (prima parte fiind Drept procesual penal. Partea generala. Note de curs, ed. a 3-a). 
Lucrarea este structurata pe sapte capitole si trateaza cele mai importante institutii prevazute in Partea speciala a Codului de procedura penala, respectiv: I. urmarirea penala, II. camera preliminara, III. judecata, IV. caile de atac, V. procedurile privind asigurarea unei practici unitare, VI. procedurile speciale si VII. executarea hotararilor penale.
Modalitatea de abordare a materiei si claritatea stilului faciliteaza asimilarea informatiilor de catre studenti. De asemenea, in scopul retinerii si intelegerii adecvate a materiei de studiu, Notele de curs contin numeroase scheme grafice, exemple teoretice si practice utile in procesul de invatare. Mai mult, autorii propun si un sistem de verificare a cunostintelor, prin inserarea la finalul fiecarui capitol a unor intrebari recapitulative.

Despre editia a 3-a:

Pentru aceasta noua editie, textul lucrarii a fost revizuit si actualizat conform modificarilor legislative intervenite dupa publicarea editiei anterioare – cea mai importanta fiind Legea nr. 228/2020 pentru modificarea si completarea unor acte normative din domeniul penal in vederea transpunerii unor directive ale Uniunii Europene (M. Of. nr. 109 din 2 noiembrie 2020). De asemenea, a fost avuta in vedere si jurisprudenta obligatorie pentru aplicarea Codului de procedura penala – deciziile Curtii Constitutionale din intervalul 2020-2021, prin care au fost declarate neconstitutionale anumite texte din cod, precum si deciziile Inaltei Curti de Casatie si Justitie, completurile RIL si HP in materie procesual penala.

Despre autori:

Carmen-Silvia PARASCHIV este profesor la Facultatea de Drept a Universitatii „Titu Maiorescu” din Bucuresti si avocat in Baroul Bucuresti.
Maria-Georgiana TEODORESCU este lector la Facultatea de Drept a Universitatii „Titu Maiorescu” din Bucuresti si avocat in Baroul Bucuresti.
Alin-Sorin NICOLESCU este judecator la Inalta Curte de Casatie si Justitie, Sectia penala, si asistent la Facultatea de Drept a Universitatii „Nicolae Titulescu” din Bucuresti.

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.0610 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.