Drept penal. Partea speciala Examinare comparativa Codul penal - Noul cod penal

PRP: 60,00 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 54,00 lei
Diferență: 6,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil

Alertă stoc

*
?
Completați adresa dumneavoastră de e-mail
*
?
Codul de siguranță, necesar pentru a face distincție între oameni și programele informatice automate care răspândesc spam

DESCRIERE

Cercetarea propusa de autorii cursului Drept penal. Partea speciala. Examinare comparativa Codul penal - noul Cod penal urmeaza sistemul partii speciale a Codului penal in vigoare. Grupele si subgrupele de infractiuni sunt analizate in ordinea in care sunt asezate in partea speciala a codului.

Deopotriva sunt prezentate aspectele generale si comune ale infractiunilor din fiecare grupa, respectiv subgrupa, referitoare la obiectul juridic, obiectul material, subiectul, latura obiectiva si latura subiectiva, desfasurarea activitatii infractionale (respectiv momentul consumarii), sanctionarea.

Fiecare infractiune este analizata dupa urmatorul sistem (asemanator metodei cercetarii monografice propuse de profesorul Vintila Dongoroz), si anume: notiune si definitie; obiectul juridic special; obiectul material; subiectul; latura obiectiva (elementul material, urmarea socialmente periculoasa, raportul de cauzalitate); latura subiectiva; tentativa si consumarea, dupa caz; cauze de nepedepsire; cauze de reducere a pedepsei; aspecte procesuale.

Si ceea ce trebuie relevat cu precadere, analiza dispozitiilor de incriminare prevazute in Codul penal in vigoare este insotita si de o succinta examinare comparativa a continutului acestora cu cel al dispozitiilor corespondente din noul Cod penal (Legea nr. 286/2009).

Astfel, la fiecare infractiune din actualul cod, intr-o nota de subsol, este infatisata definitia infractiunii corespondente din noul Cod penal, iar, acolo unde este cazul, sunt aratate pe scurt principalele asemanari si deosebiri dintre reglementarea penala in vigoare si reglementarea viitoare.

Nr. de pagini : 552
Anul aparitiei : 2012
Autori : Ovidiu Predescu ,Angela Harastasanu

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.0615 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.