Drept civil. Teoria generala Vol. II. Teoria drepturilor subiective civile

PRP: 258,00 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 245,10 lei
Diferență: 12,90 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:

DESCRIERE

Autor: Marian Nicolae

 

Studiul institutiilor dreptului civil incepe, in mod logic, cu materia persoanelor, insa studiul dreptului civil debuteaza, in mod firesc, cu teoria generala a dreptului civil, numita de alti autori introducere in dreptul civil ori partea generala a dreptului civil.

 

Prezentul curs de teorie generala a dreptului civil abordeaza, intr-o maniera originala si completa, pe baza unei vaste si cuprinzatoare bibliografii romane si straine, fundamentele dreptului civil in doua volume corespunzatoare celor doua parti in care este structurata aceasta lucrare: Teoria dreptului civil si Teoria drepturilor subiective civile.

 

Al doilea volum, intitulat, sugestiv, „Teoria drepturilor subiective civile”, este destinat analizei sistematice a drepturilor subiective civile primare (drepturile reale, drepturile personale, drepturile personalitatii, drepturile intelectuale) si secundare (drepturile zise „potestative”), inclusiv a obligatiilor civile corespunzatoare. Totodata, acest volum este dedicat si studiului aspectelor generale ale actului juridic civil (notiune, clasificare, conditii, efecte, invaliditate), precum si al problematicii mereu actuale a apararii drepturilor subiective civile (mijloacele de ocrotire judiciara – actiunea civila si dreptul procesual la actiune, inclusiv corelatia acestora cu dreptul subiectiv si dreptul material la actiune –, prescriptia extinctiva si decaderea).

 

Conceput si scris cu intentia declarata a refondarii dreptului civil si a recuperarii ereditatii de mult pierdute, prezentul curs ofera o prima viziune si analiza de ansamblu, globala, teoretica, dar si practica, a unui novum ius civile, in lumina noilor recodificari nationale, substantiale si procedurale, si in conditiile esecului absolutismului juridic statal, fiind fara indoiala un instrument util de lucru nu numai pentru studenti, masteranzi si doctoranzii in drept, ci si pentru orice teoretician si practician al dreptului.

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.0624 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.