Dietoterapie si nutritie bazata pe alimente vegetale integrale. Volumul 1

PRP: 55,00 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 49,50 lei
Diferență: 5,50 lei
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 1 - 2 zile lucratoare
Anul publicării: 2021

DESCRIERE

Dietoterapie si nutritie bazata pe alimente vegetale integrale este un amplu tratat de alimentatie sanatoasa, dar in acelasi timp si un ghid de dietoterapie cu numeroase sugestii practice. Este o carte menita sa ajute la prevenirea bolilor, dar si la vindecarea lor, o carte pentru publicul larg, dar si pentru profesionisti, pentru persoanele sanatoase, dar si pentru cele bolnave.
Autorii promoveaza alimentatia bazata pe alimente vegetale integrale (ABAVI), conform principiilor medicinei intemeiate pe dovezi. Aceste dovezi provin atat din studii stiintifice de actualitate, cat si din experienta personala de un sfert de secol la Centrul de Sanatate Herghelia, unde mii de pacienti si-au rezolvat problemele de sanatate prin schimbarea stilului de viata, care a inclus si intoarcerea spre alimentatia ABAVI propusa in paginile celor doua volume ale acestei lucrari.
Cartea este scrisa:
• pentru persoanele care vor sa previna sau care sufera deja de boli cardiovasculare aterosclerotice, hipertensiune, sindrom metabolic, obezitate, diabet, ulcer gastro-duodenal, boli inflamatorii intestinale, boala renala cronica, cancer etc.;
• pentru cei ce vor sa-si mentina silueta sau sa dea jos din kilograme;
• pentru cadre medicale si dieteticieni care trebuie sa aiba competenta de a face recomandari nutritionale pentru vegetarieni sau care vor folosi ABAVI in scop terapeutic;
• pentru persoanele care tin posturile traditionale si doresc o alimentatie echilibrata in perioada respectiva;
• pentru calugari si asezaminte manastiresti in perioadele de post si nu numai;
• pentru populatia generala, care oricum trebuie sa includa in alimentatia zilnica, fie ca aceasta este omnivora sau vegetariana, alimente de origine vegetala: legume, fructe, cereale integrale, leguminoase si nuci.

Dr. Nicolae Dan MPH este medic specialist de sanatate publica si profesor asociat de nutritie si dietetica la Universitatea de Medicina, Farmacie, Stiinte si Tehnologie „George Emil Palade”, din Tg. Mures, avand un doctorat in domeniul preventiei si remisiunii bolilor cardiovasculare aterosclerotice.
Valentina Dan MPH are un master in sanatate publica si este specializata in educatie pentru sanatate si promovarea sanatatii, cu accent pe nutritia sanatoasa. Ambii sunt membri fondatori ai Centrului de Sanatate Herghelia.

 

Numar pagini: 432

Anul aparitiei: 2021

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.0611 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.