Dietă şi nutriţie. O abordare ayurvedică a alimentaţiei
PRP: 43,34 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 32,51 lei
Diferență: 10,83 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Autor: Rudolph Ballentine
Editura: CURTEA VECHE
Anul publicării: 2007
Pagini: 656
Format: 15,5 x 22 cm
DESCRIERE
Dietă şi nutriţie. O abordare ayurvedică a alimentaţiei Prezentare: Suntem conştienţi de faptul că sănătatea este un capital care trebuie păstrat, că actualul stil de viaţă este răspunzător de suferinţele fizice, că sufletul şi trupul nu sunt entităţi ce trebuie luate separat, că legătura omului cu universul este importantă pentru regăsirea echilibrului psihic, fizic şi spiritual. Căile medicinei clasice se îmbogăţesc, viziunea asupra bolii şi bolnavilor se schimbă, iar informaţia constituie un aspect important al profilaxiei medicale. Colecţia „Să fii sănătos“ deschide publicului noi căi pentru a înţelege de unde vine boala, cum se poate vindeca şi mai ales ce poate face pentru menţinerea sănătăţii şi pentru a se bucura pe deplin de viaţă. Dietă şi nutriţie este o carte extrem de complexă, care cuprinde o perspectivă holistică (atât din punct de vedere oriental, cât şi occidental) asupra unuia dintre cele mai importante aspecte ale mediului ecologic: alimentaţia. Mişcarea anumi-tor minerale şi compuşi de natură vegetală sau animală în interiorul organismului uman este cunoscută, în general, sub numele de nutriţie. Dr. Rudolph Ballentine, un cunoscut specialist în domeniul medicinei alternative şi complementare, tratează acest subiect cu mare rigurozitate, dar şi cu o rară bogăţie de nuanţe, îmbinând cunoaşterea ştiinţifică actuală cu o tradiţie milenară, extrem de valoroasă. Secţiunile acestui volum furnizează cititorului informaţii exacte şi utile legate de o istorie a tipurilor de alimentaţie occidentală, descrierea amănunţită a elemen-telor esenţiale din alimente (vitamine, minerale, proteine, grăsimi, carbohidraţi), sfaturi privind alcătuirea unei diete echilibrate, stadiile (transformările) prin care trece hrana în interiorul organismului uman, o abordare ayurvedică a alimentaţiei, precum şi o prezentare a efectelor pe care le au alimentaţia şi obiceiurile ali-mentare asupra minţii, emoţiilor şi conştiinţei. Stilul concis şi clar al cărţii completează această perspectivă cuprinzătoare asupra diverselor faţete ale nutriţiei şi ale relaţiei dintre dietă şi starea de bine fizică şi psiho-emoţională.
OPINIA CITITORILOR