Detox - Retete si sfaturi practice pentru o dieta sanatoasa de Cinzia Trenchi
Timp confirmare stoc: 1 - 2 zile lucratoare
DESCRIERE
Cartea autorului „Detox - Retete si sfaturi practice pentru o dieta sanatoasa de Cinzia Trenchi" de la editura DIDACTICA PUBLISHING HOUSE
Carte cu retete de detoxifiere creata de Cinzia Trenchi. Detox este o carte ce nu ar trebui sa lipseasca din biblioteca celor dornici de un stil de viata sanatos.
Scopul unei diete de detoxifiere este de a ne simti mai bine in momentele in care ne confruntam cu responsabilitatile zilnice, de a avea mai multa energie si, in acelasi timp, de a ne simti mai bine in pielea noastra. Aceasta carte propune o serie de optiuni sanatoase si surprinzatoare pentru dieta, prezentate sub forma unor retete originale si delicioase, ale caror caracteristici le transforma in aliati de nepretuit pentru a avea o stare de bine.
Multe diete promit rezultate extraordinare cu foarte putin efort. De asemenea, multe diete ofera combinatii care par ideale pentru a-ti atinge obiectivele. Aceasta carte nu va propune un regim alimentar sau saptamani de dieta, ci va ofera un instrument menit sa va ajute sa descoperiti puterea mancarii si caracteristicile care o transforma dintr-o simpla substanta intr-un aliat care va da o stare de bine. Datorita acestor informatii, va va fi mai usor sa creati mancaruri care sunt in armonie cu nevoile voastre!
De cate ori nu ne-am simtit atat de balonati, supraponderali sau lipsiti de energie in ciuda sanatatii bune, incat ni se parea ca ziua nu se mai termina niciodata? Acestea sunt momentele potrivite pentru a incepe un program de detoxificare cu scopul de a va imbunatati starea de spirit, de a putea face fata responsabilitatilor de zi cu zi cu mai multa energie si de a va simti din nou bine in pielea voastra!
Acest volum va prezinta cincizeci si patru de retete al caror scop este sa ne ajute pentru o buna functionare a metabolismului si in asimilarea de nutrimente necesare corpului. Stilul nostru de viata ne gaseste adesea nepregatiti cand trebuie sa alegem mancaruri care ne pot asigura un nivel ridicat de energie, insa fara a afecta armonia functiilor naturale ale corpului.
Medic naturist, jurnalist independent si fotograf specializat in ghiduri ale vinurilor si mancarurilor, Cinzia Trenchi a colaborat la scrierea a numeroase carti de bucate publicare de edituri din Italia si din strainatate. Bucatareasa pasionata, a lucrat pentru numeroase reviste italiene specializate in bucataria naturista, regionala, traditionala si macrobiotica, contribuind atat cu retetele proprii, cat si cu fotografii. Cartile de bucate ale acesteia includ retete originale si creative.
Cuprins:
INTRODUCERE... 6
Proprietatile alimentelor de baza si modul in care se utilizeaza
MIC DEJUN SI GUSTARI... 48
Fursecuri cu scortisoara... 50
Fursecuri cu mei si miere... 52
Pasta de migdale cu bucati de banana... 54
Carpaccio cu ananas, portocale si mere... 56
Turte cu mei si afine... 58
Smoothie cu papaia si banane... 60
Lapte de migdale condimentat... 62
Piure de papaia cu afine si mure... 64
Serbet de papaia si lamaie... 66
Prajituri de papaia... 68
Prajituri cu hrisca si mere... 70
Supa de afine cu suc de mere si fructe de sezon... 72
PRANZ... 74
Sparanghel cu crema de mei si muguri... 76
Budinca din agar-agar cu afine, prune si struguri... 78
Disc din zucchini si portocale cu seminte... 80
Salata din hrisca cu varza... 82
Salata din cicoare cu morcovi si daikon... 84
Fasii din sfecla cu nuci... 86
Pachete din orez cu varza rosie si ceapa... 88
Risotto din cereale integrale si urzici... 90
Flan din orez brun si anghinare... 92
Sote din alge si legume... 94
Frunze de papadie la abur... 96
Taboule din mei cu legume... 98
Supa din piure de morcovi, ceapa si seminte de in... 100
Supa de alge cu muguri de varza rosie... 102
Supa de linte cu plante aromate si condimente... 104
CINA... 106
Sote din daikon cu plante aromate... 108
Salata de fructe sote cu nuci si tofu... 110
Muguri cu legume la wok... 112
Hrisca cu rozmarin, flori de dovleac si urzici... 114
Penne din cereale integrale cu daikon si napi... 116
Pesto din muguri de grau si salata de mei... 118
Pui cu plante aromate, asezonat cu zerdiceaf, ghimbir si hrisca... 120
Galuste din hrisca cu muguri de nasturei de gradina... 122
Galuste din mei... 124
Orez brun cu broccoli... 126
Rulouri din orez cu varza si iarba de grau... 128
Spaghete din zucchini cu nasturel si seminte de in... 130
Pastrav cu tocanita din alge... 132
Supa din mei cu plante aromate, salvie si seminte de in... 134
CONDIMENTE SI BAUTURI... 136
Otet din mere cu usturoi si sfecla... 138
Apa din citrice... 140
Infuzie din frunze de mesteacan, salvie si anason stelat... 142
Ulei de canepa cu usturoi si ardei iute... 144
Ulei de canepa cu anason stelat, chimen si scortisoara... 146
Ulei de in cu lamai verzi... 148
Ulei de masline extra virgin cu muguri de grau... 150
Suc de rodie, mere si lamaie... 152
Ceai de menta si roinita... 154
BIOGRAFIE, INDEX... 156
Apa de citrice
4 1/2 cani (un litru) de apa de izvor - o lamaie organica - un grepftuit organic - o portocala organica - 3 crengute de menta
1. Spalati toate citricele. indepartati usor coaja; astfel, uleiurile vor iesi mai repede din fruct.
2. Desfaceti in felii jumatate din citrice si stoarceti-le pe celelalte.
3. Puneti sucul si feliile de fructe intr-o carafa mare alaturi de apa. Striviti usor menta si scufundati-o in apa alaturi de celelalte ingrediente.
4. Amestecati si consumati aceasta bautura dimineata si pe parcursul intregii zi. Stimulanta, invioratoare si extrem de placuta datorita aromelor si culorilor sale, aceasta bautura este un aliat puternic pentru hidratarea corpului, mai ales iarna, un anotimp in care ne petrecem timpul de cele mai multe ori intr-un mediu uscat si incalzit.
Fursecuri cu scortisoara
3/4 Cani (100g) de faina de hrisca - 2 linguri (aproximativ 13g) de faina de roscova - 2 linguri (aproximativ 20g) de ulei de canepa - 1 lingura (aproximativ 3g) de pudra de scortisoara - 1 lingura (aproximativ 12g) de zahar de trestie neprocesat - 1/4 cani (0, 5 dl) de suc de mere - 1/2 lingura (aproximativ 3g) de praf de copt
1. Turnati faina de hrisca amestecata cu faina de roscova intr-un recipient. Adaugati uleiul, scortisoara si sucul de mere. Amestecati pana obtineti o compozitie uniforma.
2. incalziti cuptorul la 200°C. Asezati o hartie de copt intr-o tava. Adaugati praful de copt in amestec. Amestecati si turnati totul in tava. Acoperiti cu zahar si puneti compozitia in cuptor 20 de minute.
3. Scoateti amestecul din cuptor, lasati-l sa se raceasca si taiati-l in dreptunghiuri. Puneti din nou feliile in cuptor 5 minute la 220°C, apoi lasati-le sa se raceasca.
4. Serviti fursecurile alaturi de o bautura care va va potoli setea, precum ceaiul de menta.
Nr. de pagini: 160
Anul aparitiei: 2017
OPINIA CITITORILOR