Dermatologie. Editia a III-a. Prof. dr. Alexandru Dimitrescu

PRP: 52,00 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 42,64 lei
Diferență: 9,36 lei
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 1 - 2 zile lucratoare
Editura:
Anul publicării: 2011
Categoria: Dermatologie

DESCRIERE

Aceasta a treia editie a volumului Dermatologie opereaza revizuiri si adaptari ale materialului prezent in editia anterioara, pentru a aduce la zi achizitiile mai importante si mai larg acceptate, cu precadere a celor implicate in practica, dar cuprinde si opinii rezultate din experienta profesionala a autorului.

„Raspunzand initiativei si laudabilei intentii a Editorului de a retipari volumele Colectiei Medicul de familie, inclusiv pe cel de Dermatovenerologie, dupa un interval de mai multi ani, am incercat simtamantul implinirii unei datorii fata de generatiile mai tinere, studenti si confrati, specialisti si nespecialisti.“ - Autorul.

Cartea domnului prof. dr. Alexandru Dimitrescu analizeaza subiecte sensibile legate de bolile de piele, tratamentul dermatitei, streptococi, stafilococi, infectiile bacteriene etc. Pentru cititor un subiect relevant poate fi cel legat de stafilococ. El este rezident in proportie de 20-40%, fiind in rest transmis direct de purtator pe cale mediata. In cazul streptococului, sediile preferentiale colonizarii acestuia sunt faringele, narinele, ombilicul si diverse leziuni cutanate unde poate ramane in stare cutanata. De asemenea, din carte nu lipsesc referiri la eczema seboreica si tratamentul dermatitei seboreice, alergia de contact, piele atopica la copii si altele.

Pe langa infectiile bacteriene ale pielii, dermatoze, infectii cu piococi, infectii cutanate bacteriene, Alexandru Dimitrescu a rezervat un capitol virozelor, mai specific virozelor cutanate. Acestea sunt afectiuni in care virusurile au un caracter epidermotrop accentuat. Important este faptul ca aceste virusuri epidermotrope se pot ascunde in piele fara sa produca leziuni decat in momentul in care intalnesc anumite conditii specifice. Important este faptul ca unele virusuri sunt responsabile de dermatoza. Herpesul este o epidermo-neuroviroza foarte contagioasa care se manifesta printr-un debut brusc. Zona zoster neuro-ectodermoviroza se manifesta printr-o eruptie vezico-pustuloasa care evolueaza, dupa caz, spre crustificare sau ulcerare.

Alexandru Dimitrescu se opeste si asupra candidozelor ca infectii parazitare care se pot dezvolta pe piele, mucoase si semimucoase. Responsabile pentru aceste infectii sunt ciupercile din genul Candida. Dermatozele care au la origine viermi intestinali si paraziti de origine animala sunt tratate in capitole separate. Nu sunt uitate nici dermatozele produse din intepaturi de capuse, tantari, viespi sau paianjeni.

Volumul Dermatologie aminteste ca pielea reactioneaza specific si in relatie cu radiatiile solare puternice. Este vorba aici de radiatii gamma, ultaviolete, infrarosii, radar, televiziune si radio. Autorul aminteste totodata si despre dermatita pigmentara de parfum, afectiune care azi este aproape disparuta.

Capitolul dedicat dermatozelor alergice enumera cateva notiuni de inunologie si alergologie. Autorul detaliaza mecanismul formarii urticariei, analizand si dermatita sau eczema atopica. De asemenea, cartea contine si informatii pretioase despre reactiile adverse cutanate la medicamente si afectiunile autoimune induse de acestea.

Bolile cu transmitere sexuala pot fi gasite la Capitolul 30. Lucrarea aloca un spatiu important sifilisului, boala care se transmite preponderent pe cale genitala si foarte rar pe alte cai, ca transfuzii de sange sau obiecte. Sifilisul are o evolutie clinica compusa din trei faze. Totodata, Dermatologia detaliaza si o serie de infectii urogenitale, cum ar fi cea produsa de Chlamydia.


Lucrarea de fata prezinta cauze, aspecte clinice, histopatologice, dar mai ales etiopatogenice si terapeutice ale afectiunilor dermatologice. Autorul, profesor dr. Alexandru Dimitrescu, a incercat sa satisfaca pe cat posibil criteriul esentialului si al importantei celor expuse, intr-un stil cat mai pertinent, larg accesibil si comprehensibil.

Coperti: Cartonate
Anul aparitiei: 2011
Format: 17x24 cm
Nr. pagini: 280

Pentru a vedea fragmente din carte dati click pe imaginea de mai jos:
 

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.0522 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.