David Allen, Metoda GTD. Arta productivitatii fara stres - Getting Things Done

PRP: 58,00 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 46,40 lei
Diferență: 11,60 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Anul publicării: 2017
Pagini: 470

DESCRIERE

Metoda GTD – Arta productivitatii fara stres reprezinta editia completa, revizuita a volumului bestseller publicat pentru prima data in 2001, iar aplicabilitatea metodologiei dezvoltate de David Allen pentru productivitate personala si organizationala isi gaseste functionalitatea si utilitatea la nivel global. Productivitatea noastra este direct proportionala cu abilitatea de a ne relaxa. Doar atunci cand mintea este limpede si gandurile sunt organizate putem obtine rezultate eficiente si ne putem dezlantui potentialul creativ.


David Allen aduce o noua claritate asupra puterii obiectivului, naturii esentiale a relaxarii, precum si instructiunilor inselator de simple pentru a duce lucrurile la bun sfarsit. El utilizeaza o experienta vasta, istorii personale si reteta sa proprie pentru simplitate, viteza si distractie.


 - Frances Hesselbein, presedinte, consiliul de guvernatori, Institutul Leader to Leader


Metoda GTD ofera sprijin in deprinderea noilor aptitudini mentale necesare intr-o epoca a multitaskingului si a supraincarcarii.


 - Sue Shellenbarger, The Wall Street Journal


Principiile productivitatii propuse de David Allen izvorasc din idei marete… dar sunt in acelasi timp si eminamente practice.


 - Keith H. Hammonds, Fast Company



Metodele prezentate in carte sunt bazate pe trei obiective-cheie:


1. Sa captati toate lucrurile care ar putea fi realizate sau care au utilitate pentru dumneavoastra intr-un sistem logic si de incredere in afara mintii si gandurilor proprii;

2. Sa luati inca din faza initiala decizii privind toate „inputurile” carora sa le permiteti accesul in viata dumneavoastra, astfel incat veti avea intotdeauna un inventar aplicabil de actiuni viitoare pe care le puteti implementa si negocia pe loc;

3. Sa va ocupati de tot acel continut si sa-l coordonati, utilizand recunoasterea nivelurilor multiple de angajamente, fata de propria persoana si fata de altii, pe care le veti avea in joc, in orice moment.


Fragment:


Clarificarea: cum golesti „intrarile”

PRESUPUNAND CA ai colectat tot ceea ce iti capteaza atentia, sarcina pe care o ai acum este sa le dai efectiv de capat „intrarilor". Sa golesti „intrarile" nu inseamna sa faci efectiv toate actiunile si proiectele pe care le-ai captat.
 
Inseamna doar sa identifici fiecare element, sa decizi ce este, ce inseamna si ce vei face cu el.
 
Pentru a capata o privire de ansamblu asupra acestui proces, s-ar putea sa ti se para util sa consulti Diagrama Fluxului de Lucru de la pagina 242. Coloana din centru ilustreaza toti pasii implicati in procesarea si deciderea urmatoarelor tale actiuni.
 
Acest capitol se concentreaza asupra componentelor din coloana centrala a diagramei, etapele de la „intrari" pana la urmatoarea actiune.
 
Vei vedea imediat organizarea naturala care decurge din punerea in practica a acestui proces pentru fiecare dintre buclele tale deschise.
 
Spre exemplu, daca iei ceva din „intrari" si iti dai seama ca: „Trebuie sa o sun pe Andreea in legatura cu asta, dar trebuie sa o fac luni, atunci cand este la birou", atunci vei amana actiunea aceea imediat si o vei introduce in calendarul tau pentru ziua de luni.
 
Eu iti recomand sa citesti acest capitol si pe urmatorul, cu privire la organizarea actiunilor tale, inainte sa incepi efectiv sa procesezi ce ai captat in „intrari". Te poate scuti de cateva etape.
 
Atunci cand ii ghidez pe oameni prin acest proces, el se transforma invariabil intr-un dans inainte si inapoi intre etapa simpla a luarii deciziei de a procesa buclele des chise si sarcina mai problematica de a determina cea mai buna modalitate de a introduce aceste decizii in sistemele lor organizationale individuale.
 
Spre exemplu, multe dintre persoanele cu care lucram sunt nerabdatoare sa inceapa sa utilizeze un dispozitiv mo bil care sa se sincronizeze cu aplicatia destinata organizatia lor, utilizata de compania lor pentru e-mailuri si programarii.
 
Primul lucru pe care ar trebui sa-l facem (dupa ce am colectat tavita pentru documente) este sa ne asiguram ca tot hardware-ul si software-ul lor functioneaza.
 
Dupa aceea stergem (printam si stergem, de obicei) tot ceea ce au incercat sa organizeze anterior in listele lor cu „Task-uri" si punem totul in „intrari". Stabilim apoi cateva categorii de lucru, cum ar fi „Telefoane", „Comisioane", „Programe" „La computer" si asa mai departe.
 
Cand incepem sa procesam tavita pentru documente, persoana respectiva poate sa mearga imediat la computerul sau si sa-si tasteze etapele de actiune direct in sistemul de care va depinde, in cele din urma.
 
Daca nu esti inca sigur ce fel de sistem personal de me-mentouri vei utiliza, nu-ti face griji. Poti sa incepi, foarte adecvat, cu un simplu carnetel cu file detasabile sau orice utilizezi tu in prezent pentru a face liste. Iti poti upgrada instrumentele mai tarziu, dupa ce ai instalat sistemul...
 
 
CUPRINS:
 
Multumiri  
Prefata la editia in limba romana   
Cuvant-inainte
 
Introducere la Editia Revizuita  
Bun-venit in Metoda GTD   
 
Partea 1: Arta de a realiza lucruri   

1.    O noua practica pentru o noua realitate 
2.    Preluarea controlului asupra vietii tale: cei cinci pasi pentru a stapani fluxul de lucru   
3.    Implementarea creativa a proiectelor: cele cinci etape ale planificarii unui proiect  
 
Partea a 2-a: Practicarea productivitatii lipsite de stres

4.    Inceputul: configurarea timpului, spatiului si instrumentelor  
5.    Captarea: izolarea „chestiunilor" tale   
6.    Clarificarea: cum golesti „intrarile" 
7.    Organizarea: pregatirea „cosurilor de colectare" potrivite  
8.    Reflectia: sa mentii totul proaspat si functional  
9.    Angajarea: luarea celor mai bune decizii de actiune
10.  Aducerea proiectelor sub control
 
Partea a 3-a: Puterea principiilor-cheie 
11.   Puterea obiceiului de a capta  
12.   Puterea deciziei actiunii urmatoare  
13.   Puterea focalizarii asupra rezultatului 
14.   GTD si stiinta cognitiei   
15.   Calea stapanirii metodei GTD  
 
Concluzie 
Apendice

Nr. de pagini: 470
Anul aparitiei: 2017

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.0585 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.