Cum sa infiintezi si sa administrezi un S. R. L. (Solutii juridice, contabile si fiscale pentru primii pasi in afaceri)
PRP: 39,00 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 35,10 lei
Diferență: 3,90 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Autor: Cerasela Carp
Editura: UNIVERSUL JURIDIC
Anul publicării: 2004
DESCRIERE
“Un ghid excelent atat pentru cei care doresc sa devina antreprenori cat si pentru antreprenorii care au inceput deja un business pe cont propriu si nu au avut inca sansa sa beneficieze de un asemenea indreptar comprehensiv al infiintarii si dezvoltarii afacerilor. O carte care, impreuna cu CD-ul aferent, reuseste sa imbine in mod remarcabil notiuni teoretice de business, antreprenoriat, investitii si management cu elemente juridice specifice si chiar cu template-uri practice de utilitate imediata pentru orice antreprenor, care poate invata repede si“fara profesor” cum sa redacteze contracte si alte documente standard pentru infiintarea
si functionarea oricarei companii. O carte all-in-one pentru orice antreprenor pur-sange care nu va avea niciodata timpul pentru a citi zeci de carti de management, investitii si legislatia afacerilor, astfel incat e ideal pentru el daca gaseste una singura care sa ii ofere esenta acestor informatii diverse, intr-un format cat mai succint si mai bine structurat”.
Marius Ghenea - Presedinte PCfun. ro& FIT Distribution, castigatorul premiului„Cel mai bun antreprenor in serie” Target 2008 si protagonist al emisiunii„Arena Leilor”.
„Un ghid practic privind infiintarea, structurarea si administrarea unei societati comerciale trebuie sa fie rodul unei abordari pluridisciplinare, care sa ia in considerare dimensiunile economice, juridice sau sociale ale activitatii comerciale. Aceasta carte este acel ghid, adica un instrument eficient, care incorporeaza nu numai stiinta de carte a autorilor dar si o cunoastere aprofundata a vietii societare, cunoastere care le permite acestora sa releve exact acele chestiuni care au incidenta practica si sa furnizeze analize si solutii care dau valoare de reusita deplina acestui demers”.
Ioan Schiau - Conf. univ. dr. la Facultatea de Drept si Sociologiea Universitatii„Transilvania” Brasov, asociat coordonator al Societatii civile de avocati„Schiau, Prescure& Asociatii” si vicepresedinte al Camerei de Comert si Industrie Brasov.
„Chinezii spun ca si cel mai lung drum incepe cu un pas. Iar noi adaugam ca, daca faci pasul si cu o carte in mana totul va fi incununat de succes. Autorii cartii de fata s-au gandit sa dea valoare pasilor dumneavoastra pe frumosul drum al demararii unei afaceri. Puteti sa va convingeti singuri daca au reusit. Noi consideram ca da.”
Dumitru Oprea - Prof. univ. dr. la Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor a Universitatii„Al. I Cuza” Iasi, director executiv al Centrului Romano-American de Dezvoltare a Intreprinderilor Private si fondator si director al Scolii Economice Postuniversitare ELITEC Iasi.
De ce este atat de speciala aceasta carte si de ce va recomandam cu toata caldura noua Colectie Business a editurii Universul Juridic? Primul motiv il constituie conceptul acestei carti, unic in Romania. O carte cu CD reprezinta, de fapt, doua carti intr-una.
De regula, atunci cand cauti informatii despre deschiderea sau dezvoltarea unei afaceri, esti tentat fie sa mergi la libraria cea mai apropiata de tine, fie sa cauti pe Internet.
Cunoscand acest fapt, ambitia noastra, a autorilor, a fost aceea de a te scuti de ambele demersuri (incomplete, de altfel) si de a-ti pune la dispozitie toate informatiile necesare infiintarii si administrarii, cu succes, a unui SRL: daca in carte gasesti sfaturi utile si la obiect pentru fiecare etapa in parte, pe CD vei gasi toate modelele de acte si contracte gata tehnoredactate, precum si toata legislatia relevanta in domeniu, la distanta doar de un singur click.
Al doilea motiv il constituie formula publicistica a cartii: pentru prima data in Romania, un avocat, un expert contabil si un consultant de afaceri s-au pus in slujba intreprinzatorilor romani. Rezultatul efortului lor conjugat il reprezinta prezentul ghid dedicat primilor pasi in afaceri.
Al treilea motiv, dar nu si cel din urma, l-a constituit dorinta sincera a autorilor de a veni in sprijinul miscarii antreprenoriale din Romania, de a oferi sfaturi si informatii utile tuturor celor care intentioneaza sa-si deschida si sa-si dezvolte propria afacere.
Principiul de la care am pornit a fost urmatorul: scrie cartea pe care ai vrea tu s-o citesti. Cu alte cuvinte, am scris cu gandul la dumneavoastra, beneficiarii directi ai acestui ghid antreprenorial, ca si cum noi, autorii, ne-am fi aflat in ipostaza de a ne deschide propria afacere.
Oricine a fost vreodata entuziasmat de o idee de afacere si s-a hotarat sa o puna in practica stie ca, intr-o astfel de situatie, esti imediat inconjurat de o armata de"binevoitori" care se grabesc sa-ti spuna ca ideea ta nu este valabila si ca mai bine sa renunti cat mai e timp si n-ai inceput inca sa pierzi bani cu ea si deranjant e faptul ca respectivii binevoitori nu sunt niste intreprinzatori experimentati intr-ale afacerilor, pe care experienta i-a invatat sa aprecieze, cu o mare doza de corectitudine, potentialul unei anumite oportunitati.
Nu, ei sunt doar niste oameni fara nici o tangenta cu lumea afacerilor, speriati si fara initiativa, care, prin atitudinea lor negativa vizavi de afacerea ta, nu fac decat sa-si exprime propriile spaime legate de demararea unei afaceri. si trebuie sa ai nervi de otel pentru ca, stand de vorba cu un astfel de om, sa nu devii si tu, la randul tau, speriat si lipsit de initiativa.
Acesta este si motivul principal pentru care am scris aceasta carte: sa alungam teama si prejudecatile legate de deschiderea si administrarea unei viitoare afaceri prin descrierea, pas cu pas, a tuturor etapelor necesare pentru a initia si dezvolta afaceri de succes. Dupa cum observa si sociologul Vladimir Pasti, in Romania
au loc simultan doua tranzitii. Pe de o parte, avem de-a face cu o tranzitie indreptata spre exterior, cu obiectivul transformarii fostei societati socialiste romanesti intr-o societate capabila sa se adapteze la sistemele europene si mondiale (UE si NATO) care se consolideaza acum, la inceput de secol XXI. 1 este o tranzitie complexa si dificila care, asa cum am vazut, presupune transformari esentiale in toate domeniile, inclusiv in domeniul afacerilor mici si mijlocii. Aici, beneficiem de un ghid occidental care, chiar daca nu este intotdeauna foarte clar, este, la randul sau, coordonat de caracteristicile insesi ale sistemului international existent. Prin urmare, aceasta tranzitie indreptata spre exterior trebuie neaparat facuta. Dar, facand-o pe aceasta, nu trebuie nici un moment sa o uitam pe a doua. Pentru ca, mai avem de facut inca o tranzitie, de data aceasta indreptata spre interior.
Aici, in privinta celei de a doua tranzitii, a celei orientate spre interior, nu mai beneficiem nici de modele si nici de asistenta.
Beneficiem de dreptul sau posibilitatea de optiune personala, dar este un avantaj indoielnic de vreme ce prea putini dintre noi parem a fi pe deplin constienti de nevoia de a face uz de ele. Mai beneficiem de un avantaj, cel putin la fel de indoielnic ca si cel amintit anterior. De acela de a nu face nici un fel de a doua tranzitie. Ceea ce ar reprezenta, in plan personal, un lucru extrem de grav, deoarece ar mari considerabil decalajul si-asa existent intre tranzitia de suprafata, cea institutionala (prin adoptarea modelelor de organizare socio-economica occidentale) si tranzitia interioara (dificila tocmai datorita faptului ca fiecare dintre noi percepe in ritmul sau rapiditatea si profunzimea pe care ar trebui sa le aiba un astfel de proces). 1 V. Pasti, Romania in tranzitie. Caderea in viitor, Ed. Nemira, Bucuresti, 1995, p. 21-24.
La final, nu ne ramane decat sa va uram succes si multe realizari in afaceri si sa ne scrieti despre cum v-a ajutat aceasta carte in demararea si dezvoltarea businessului dumneavoastra!
Avocat Cerasela Carp
Expert contabil Florin Dascalescu
Consultant de afaceri Dragos Panainte
Capitolul I. Decizia de a deschide propria afacere
1. 1. Bine ai venit in lumea afacerilor
1. 1. 1. Afacerile: de la definitia din dictionar la realitatea cotidiana
1. 1. 2. Ce spun antreprenorii romani despre afaceri
1. 1. 3. Afacerile din punct de vedere juridic
1. 1. 4. Esti pregatit sa devii intreprinzator?
1. 1. 5. Cele mai frecvente greseli in deschiderea unei afaceri
1. 1. 6. Secretul succesului: afla ce afacere ti se potriveste
1. 2. Sase chestiuni asupra carora e bine sa meditezi Inainte de a te lansa in afaceri
1. 2. 1. Evaluarea capacitatilor si abilitatilor antreprenoriale
1. 2. 2. Alegerea afacerii corecte: comert, industrie sau servicii
1. 2. 3. Cercetarea de marketing si studiul de fezabilitate
1. 2. 4. Cum sa construiesti un plan de afaceri de succes
1. 2. 5. Capitalul financiar al afacerii: de unde iei banii
1. 2. 6. Pozitionarea afacerii tale: diferentiaza-te sau mori
1. 3. Alegerea formei juridice a afacerii: avantaje si dezavantaje
1. 4. Sfatul avocatului: optati pentru o societate comerciala cu raspundere limitata
Capitolul II. Inregistrarea si autorizarea unui SRL
2. 1. Etapa preliminara: ce trebuie sa stii pentru pregatirea documentelor juridice
2. 1. 1. Cine poate infiinta un SRL
2. 1. 2. Care sunt conditiile legale pentru a deveni fondator al unui SRL
2. 1. 3. Alegerea denumirii si a obiectului de activitate (CAEN) al unui SRL
2. 1. 4. Ce trebuie sa contina Actul constitutiv
2. 1. 5. Care este capitalul social al unui SRL
2. 1. 6. Conditiile legale pentru alegerea sediului social al unui SRL
2. 1. 7. Cine poate fi administratorul unui SRL
2. 1. 8. Obtinerea cazierului judiciar/fiscal pentru asociati si administratori
2. 1. 9. Specimenul de semnatura pentru administratori
2. 2. Etapa propriu-zisa: depunerea dosarului de inregistrare la Registrul Comertului
2. 2. 1. Completarea cererii de inregistrare si autorizare a functionarii unui SRL
2. 2. 2. Solutionarea cererii de inregistrare de catre judecatorul delegat
Capitolul III. Administrarea cu succes a unui SRL
3. 1. Intreprinzator, manager sau administrator?
3. 2. Ce presupune managementul/administrarea cu succes a unui SRL
3. 2. 1. Cele 5 functii ale managementului
3. 2. 2. Analiza SWOT si planificarea strategica
3. 2. 3. Conducerea prin obiective
3. 2. 4. Conducerea prin exceptie
3. 2. 5. Conducerea prin proiecte
3. 3. De unde sa incepi: primele masuri administrativ-organizatorice
3. 3. 1. Confectionarea unor stampile oficiale si a cartilor de vizita
3. 3. 2. Finalizarea formalitatilor bancare. Activarea contul curent
3. 3. 3. Achizitionarea de registre contabile si documente fiscale
3. 4. Solicita ajutor calificat din afara pentru protejarea afacerii tale
3. 4. 1. Incheierea unui contract de prestari servicii cu un contabil autorizat
3. 4. 2. Incheierea unui contract de consultanta juridica cu un avocat
3. 4. 3. Inscrierea in diverse asociatii profesionale si camere de comert
3. 5. Afla la ce riscuri se expune afacerea ta: o definitie si trei clasificari
3. 6. Solutii fiscale recomandate in desfasurarea activitatii unui SRL
3. 6. 1. Obtinerea certificatului de inregistrare fiscala CIF
3. 6. 2. Calendarul depunerii declaratiilor fiscale
3. 7. Managementul financiar al firmei: de la teorie la practica
3. 7. 1. Bilantul: gestiunea activelor si pasivelor
3. 7. 2. Contul de proft si pierderi
3. 7. 3. Previziunea fluxului de numerar
3. 8. Managementul resurselor umane: de la recrutare si angajare la concediere
3. 8. 1. Recrutarea sau cum sa construiesti o echipa de succes
3. 8. 2. Cum sa organizezi un interviu de angajare
3. 8. 3. Ce trebuie sa stiti despre contractul individual de munca
Continut CD
1) Acte necesare infiintarii unui SRL (Cerere privind verificarea disponibilitatii firmei si/sau rezervarea acesteia, Cerere privind verificarea disponibilitatii si/sau rezervare emblema, Model contract de comodat, Model contract de inchiriere, Model acord asociatie de proprietari, Model acord vecini direct afectati, Modele Act constitutiv SRL cu asociat unic si/sau cu mai multi asociati, Model declaratie pe propria raspundere pentru calitatea de asociat si/sau administrator, Formular pentru specimen de semnaturi, Cerere tip de inregistrare a unui SRL in Registrul Comertului - cu cele 2 anexe si Declaratia pe propria raspundere privind autorizarea activitatilor).
2) Legislatie relevanta desfasurarii activitatii unui SRL (Legislatie societara: Legea nr. 31/1990 privind societatile comerciale, Legea nr. 26/1990 privind registrul comertului, Ordinul nr. 337/2007 privind noul Cod CAEN, Hotararea de Guvern nr. 573/2002 pentru aprobarea procedurilor de autorizare a functionarii comerciantilor, Legea nr. 346/2004 privind stimularea infiintarii si dezvoltarii intreprinderilor mici si mijlocii, Legea nr. 359/2004 privind simplificarea formalitatilor la inregistrarea in registrul comertului a persoanelor juridice, inregistrarea fiscala a acestora, precum si la autorizarea functionarii persoanelor juridice; Legislatie contabila: Legea nr. 82/1991 privind contabilitatea, Ordinul nr. 1752/2005 pentru aprobarea reglementarilor contabile conforme cu directivele europene, Ordinul nr. 2219/2008 privind stabilirea personalului imputernicit sa constate contraventii si sa aplice amenzile prevazute de legea contabilitatii; Legislatie fiscala: Ordonanta de Guvern nr. 75/2001 privind organizarea si functionarea cazierului fiscal, Legea nr. 571/2003 privind Codul Fiscal, Legea nr. 241/2005 pentru prevenirea si combaterea evaziunii fiscale, Codul de Procedura Fiscala, Legislatia muncii: Legea nr. 53/2003 privind Codul Muncii, Contractul Colectiv de Munca unic la nivel national pe anii 2007-2010, Hotararea de Guvern nr. 161/2006 privind intocmirea si completarea registrului general de evidenta a salariatilor, Legea nr. 130/1999 privind unele masuri de protectie a persoanelor incadrate in munca, Legea nr. 168/1999 privind solutionarea conflictelor de munca, Legea patronatelor nr. 356/2001).
3) Modele de contracte (individual de munca), studii de fezabilitate, planuri de afaceri, adrese utile (camere de comert, oficii registrul comertului, agentii si institutii publice centrale care sprijina intreprinderile mici si mijlocii).
4) Mic dictionar de termeni juridici si economici.
Format: A5 14, 5 x 20
Anul aparitiei: 2004
Nr. pagini: 252
si functionarea oricarei companii. O carte all-in-one pentru orice antreprenor pur-sange care nu va avea niciodata timpul pentru a citi zeci de carti de management, investitii si legislatia afacerilor, astfel incat e ideal pentru el daca gaseste una singura care sa ii ofere esenta acestor informatii diverse, intr-un format cat mai succint si mai bine structurat”.
Marius Ghenea - Presedinte PCfun. ro& FIT Distribution, castigatorul premiului„Cel mai bun antreprenor in serie” Target 2008 si protagonist al emisiunii„Arena Leilor”.
„Un ghid practic privind infiintarea, structurarea si administrarea unei societati comerciale trebuie sa fie rodul unei abordari pluridisciplinare, care sa ia in considerare dimensiunile economice, juridice sau sociale ale activitatii comerciale. Aceasta carte este acel ghid, adica un instrument eficient, care incorporeaza nu numai stiinta de carte a autorilor dar si o cunoastere aprofundata a vietii societare, cunoastere care le permite acestora sa releve exact acele chestiuni care au incidenta practica si sa furnizeze analize si solutii care dau valoare de reusita deplina acestui demers”.
Ioan Schiau - Conf. univ. dr. la Facultatea de Drept si Sociologiea Universitatii„Transilvania” Brasov, asociat coordonator al Societatii civile de avocati„Schiau, Prescure& Asociatii” si vicepresedinte al Camerei de Comert si Industrie Brasov.
„Chinezii spun ca si cel mai lung drum incepe cu un pas. Iar noi adaugam ca, daca faci pasul si cu o carte in mana totul va fi incununat de succes. Autorii cartii de fata s-au gandit sa dea valoare pasilor dumneavoastra pe frumosul drum al demararii unei afaceri. Puteti sa va convingeti singuri daca au reusit. Noi consideram ca da.”
Dumitru Oprea - Prof. univ. dr. la Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor a Universitatii„Al. I Cuza” Iasi, director executiv al Centrului Romano-American de Dezvoltare a Intreprinderilor Private si fondator si director al Scolii Economice Postuniversitare ELITEC Iasi.
De ce este atat de speciala aceasta carte si de ce va recomandam cu toata caldura noua Colectie Business a editurii Universul Juridic? Primul motiv il constituie conceptul acestei carti, unic in Romania. O carte cu CD reprezinta, de fapt, doua carti intr-una.
De regula, atunci cand cauti informatii despre deschiderea sau dezvoltarea unei afaceri, esti tentat fie sa mergi la libraria cea mai apropiata de tine, fie sa cauti pe Internet.
Cunoscand acest fapt, ambitia noastra, a autorilor, a fost aceea de a te scuti de ambele demersuri (incomplete, de altfel) si de a-ti pune la dispozitie toate informatiile necesare infiintarii si administrarii, cu succes, a unui SRL: daca in carte gasesti sfaturi utile si la obiect pentru fiecare etapa in parte, pe CD vei gasi toate modelele de acte si contracte gata tehnoredactate, precum si toata legislatia relevanta in domeniu, la distanta doar de un singur click.
Al doilea motiv il constituie formula publicistica a cartii: pentru prima data in Romania, un avocat, un expert contabil si un consultant de afaceri s-au pus in slujba intreprinzatorilor romani. Rezultatul efortului lor conjugat il reprezinta prezentul ghid dedicat primilor pasi in afaceri.
Al treilea motiv, dar nu si cel din urma, l-a constituit dorinta sincera a autorilor de a veni in sprijinul miscarii antreprenoriale din Romania, de a oferi sfaturi si informatii utile tuturor celor care intentioneaza sa-si deschida si sa-si dezvolte propria afacere.
Principiul de la care am pornit a fost urmatorul: scrie cartea pe care ai vrea tu s-o citesti. Cu alte cuvinte, am scris cu gandul la dumneavoastra, beneficiarii directi ai acestui ghid antreprenorial, ca si cum noi, autorii, ne-am fi aflat in ipostaza de a ne deschide propria afacere.
Oricine a fost vreodata entuziasmat de o idee de afacere si s-a hotarat sa o puna in practica stie ca, intr-o astfel de situatie, esti imediat inconjurat de o armata de"binevoitori" care se grabesc sa-ti spuna ca ideea ta nu este valabila si ca mai bine sa renunti cat mai e timp si n-ai inceput inca sa pierzi bani cu ea si deranjant e faptul ca respectivii binevoitori nu sunt niste intreprinzatori experimentati intr-ale afacerilor, pe care experienta i-a invatat sa aprecieze, cu o mare doza de corectitudine, potentialul unei anumite oportunitati.
Nu, ei sunt doar niste oameni fara nici o tangenta cu lumea afacerilor, speriati si fara initiativa, care, prin atitudinea lor negativa vizavi de afacerea ta, nu fac decat sa-si exprime propriile spaime legate de demararea unei afaceri. si trebuie sa ai nervi de otel pentru ca, stand de vorba cu un astfel de om, sa nu devii si tu, la randul tau, speriat si lipsit de initiativa.
Acesta este si motivul principal pentru care am scris aceasta carte: sa alungam teama si prejudecatile legate de deschiderea si administrarea unei viitoare afaceri prin descrierea, pas cu pas, a tuturor etapelor necesare pentru a initia si dezvolta afaceri de succes. Dupa cum observa si sociologul Vladimir Pasti, in Romania
au loc simultan doua tranzitii. Pe de o parte, avem de-a face cu o tranzitie indreptata spre exterior, cu obiectivul transformarii fostei societati socialiste romanesti intr-o societate capabila sa se adapteze la sistemele europene si mondiale (UE si NATO) care se consolideaza acum, la inceput de secol XXI. 1 este o tranzitie complexa si dificila care, asa cum am vazut, presupune transformari esentiale in toate domeniile, inclusiv in domeniul afacerilor mici si mijlocii. Aici, beneficiem de un ghid occidental care, chiar daca nu este intotdeauna foarte clar, este, la randul sau, coordonat de caracteristicile insesi ale sistemului international existent. Prin urmare, aceasta tranzitie indreptata spre exterior trebuie neaparat facuta. Dar, facand-o pe aceasta, nu trebuie nici un moment sa o uitam pe a doua. Pentru ca, mai avem de facut inca o tranzitie, de data aceasta indreptata spre interior.
Aici, in privinta celei de a doua tranzitii, a celei orientate spre interior, nu mai beneficiem nici de modele si nici de asistenta.
Beneficiem de dreptul sau posibilitatea de optiune personala, dar este un avantaj indoielnic de vreme ce prea putini dintre noi parem a fi pe deplin constienti de nevoia de a face uz de ele. Mai beneficiem de un avantaj, cel putin la fel de indoielnic ca si cel amintit anterior. De acela de a nu face nici un fel de a doua tranzitie. Ceea ce ar reprezenta, in plan personal, un lucru extrem de grav, deoarece ar mari considerabil decalajul si-asa existent intre tranzitia de suprafata, cea institutionala (prin adoptarea modelelor de organizare socio-economica occidentale) si tranzitia interioara (dificila tocmai datorita faptului ca fiecare dintre noi percepe in ritmul sau rapiditatea si profunzimea pe care ar trebui sa le aiba un astfel de proces). 1 V. Pasti, Romania in tranzitie. Caderea in viitor, Ed. Nemira, Bucuresti, 1995, p. 21-24.
La final, nu ne ramane decat sa va uram succes si multe realizari in afaceri si sa ne scrieti despre cum v-a ajutat aceasta carte in demararea si dezvoltarea businessului dumneavoastra!
Avocat Cerasela Carp
Expert contabil Florin Dascalescu
Consultant de afaceri Dragos Panainte
Capitolul I. Decizia de a deschide propria afacere
1. 1. Bine ai venit in lumea afacerilor
1. 1. 1. Afacerile: de la definitia din dictionar la realitatea cotidiana
1. 1. 2. Ce spun antreprenorii romani despre afaceri
1. 1. 3. Afacerile din punct de vedere juridic
1. 1. 4. Esti pregatit sa devii intreprinzator?
1. 1. 5. Cele mai frecvente greseli in deschiderea unei afaceri
1. 1. 6. Secretul succesului: afla ce afacere ti se potriveste
1. 2. Sase chestiuni asupra carora e bine sa meditezi Inainte de a te lansa in afaceri
1. 2. 1. Evaluarea capacitatilor si abilitatilor antreprenoriale
1. 2. 2. Alegerea afacerii corecte: comert, industrie sau servicii
1. 2. 3. Cercetarea de marketing si studiul de fezabilitate
1. 2. 4. Cum sa construiesti un plan de afaceri de succes
1. 2. 5. Capitalul financiar al afacerii: de unde iei banii
1. 2. 6. Pozitionarea afacerii tale: diferentiaza-te sau mori
1. 3. Alegerea formei juridice a afacerii: avantaje si dezavantaje
1. 4. Sfatul avocatului: optati pentru o societate comerciala cu raspundere limitata
Capitolul II. Inregistrarea si autorizarea unui SRL
2. 1. Etapa preliminara: ce trebuie sa stii pentru pregatirea documentelor juridice
2. 1. 1. Cine poate infiinta un SRL
2. 1. 2. Care sunt conditiile legale pentru a deveni fondator al unui SRL
2. 1. 3. Alegerea denumirii si a obiectului de activitate (CAEN) al unui SRL
2. 1. 4. Ce trebuie sa contina Actul constitutiv
2. 1. 5. Care este capitalul social al unui SRL
2. 1. 6. Conditiile legale pentru alegerea sediului social al unui SRL
2. 1. 7. Cine poate fi administratorul unui SRL
2. 1. 8. Obtinerea cazierului judiciar/fiscal pentru asociati si administratori
2. 1. 9. Specimenul de semnatura pentru administratori
2. 2. Etapa propriu-zisa: depunerea dosarului de inregistrare la Registrul Comertului
2. 2. 1. Completarea cererii de inregistrare si autorizare a functionarii unui SRL
2. 2. 2. Solutionarea cererii de inregistrare de catre judecatorul delegat
Capitolul III. Administrarea cu succes a unui SRL
3. 1. Intreprinzator, manager sau administrator?
3. 2. Ce presupune managementul/administrarea cu succes a unui SRL
3. 2. 1. Cele 5 functii ale managementului
3. 2. 2. Analiza SWOT si planificarea strategica
3. 2. 3. Conducerea prin obiective
3. 2. 4. Conducerea prin exceptie
3. 2. 5. Conducerea prin proiecte
3. 3. De unde sa incepi: primele masuri administrativ-organizatorice
3. 3. 1. Confectionarea unor stampile oficiale si a cartilor de vizita
3. 3. 2. Finalizarea formalitatilor bancare. Activarea contul curent
3. 3. 3. Achizitionarea de registre contabile si documente fiscale
3. 4. Solicita ajutor calificat din afara pentru protejarea afacerii tale
3. 4. 1. Incheierea unui contract de prestari servicii cu un contabil autorizat
3. 4. 2. Incheierea unui contract de consultanta juridica cu un avocat
3. 4. 3. Inscrierea in diverse asociatii profesionale si camere de comert
3. 5. Afla la ce riscuri se expune afacerea ta: o definitie si trei clasificari
3. 6. Solutii fiscale recomandate in desfasurarea activitatii unui SRL
3. 6. 1. Obtinerea certificatului de inregistrare fiscala CIF
3. 6. 2. Calendarul depunerii declaratiilor fiscale
3. 7. Managementul financiar al firmei: de la teorie la practica
3. 7. 1. Bilantul: gestiunea activelor si pasivelor
3. 7. 2. Contul de proft si pierderi
3. 7. 3. Previziunea fluxului de numerar
3. 8. Managementul resurselor umane: de la recrutare si angajare la concediere
3. 8. 1. Recrutarea sau cum sa construiesti o echipa de succes
3. 8. 2. Cum sa organizezi un interviu de angajare
3. 8. 3. Ce trebuie sa stiti despre contractul individual de munca
Continut CD
1) Acte necesare infiintarii unui SRL (Cerere privind verificarea disponibilitatii firmei si/sau rezervarea acesteia, Cerere privind verificarea disponibilitatii si/sau rezervare emblema, Model contract de comodat, Model contract de inchiriere, Model acord asociatie de proprietari, Model acord vecini direct afectati, Modele Act constitutiv SRL cu asociat unic si/sau cu mai multi asociati, Model declaratie pe propria raspundere pentru calitatea de asociat si/sau administrator, Formular pentru specimen de semnaturi, Cerere tip de inregistrare a unui SRL in Registrul Comertului - cu cele 2 anexe si Declaratia pe propria raspundere privind autorizarea activitatilor).
2) Legislatie relevanta desfasurarii activitatii unui SRL (Legislatie societara: Legea nr. 31/1990 privind societatile comerciale, Legea nr. 26/1990 privind registrul comertului, Ordinul nr. 337/2007 privind noul Cod CAEN, Hotararea de Guvern nr. 573/2002 pentru aprobarea procedurilor de autorizare a functionarii comerciantilor, Legea nr. 346/2004 privind stimularea infiintarii si dezvoltarii intreprinderilor mici si mijlocii, Legea nr. 359/2004 privind simplificarea formalitatilor la inregistrarea in registrul comertului a persoanelor juridice, inregistrarea fiscala a acestora, precum si la autorizarea functionarii persoanelor juridice; Legislatie contabila: Legea nr. 82/1991 privind contabilitatea, Ordinul nr. 1752/2005 pentru aprobarea reglementarilor contabile conforme cu directivele europene, Ordinul nr. 2219/2008 privind stabilirea personalului imputernicit sa constate contraventii si sa aplice amenzile prevazute de legea contabilitatii; Legislatie fiscala: Ordonanta de Guvern nr. 75/2001 privind organizarea si functionarea cazierului fiscal, Legea nr. 571/2003 privind Codul Fiscal, Legea nr. 241/2005 pentru prevenirea si combaterea evaziunii fiscale, Codul de Procedura Fiscala, Legislatia muncii: Legea nr. 53/2003 privind Codul Muncii, Contractul Colectiv de Munca unic la nivel national pe anii 2007-2010, Hotararea de Guvern nr. 161/2006 privind intocmirea si completarea registrului general de evidenta a salariatilor, Legea nr. 130/1999 privind unele masuri de protectie a persoanelor incadrate in munca, Legea nr. 168/1999 privind solutionarea conflictelor de munca, Legea patronatelor nr. 356/2001).
3) Modele de contracte (individual de munca), studii de fezabilitate, planuri de afaceri, adrese utile (camere de comert, oficii registrul comertului, agentii si institutii publice centrale care sprijina intreprinderile mici si mijlocii).
4) Mic dictionar de termeni juridici si economici.
Format: A5 14, 5 x 20
Anul aparitiei: 2004
Nr. pagini: 252
OPINIA CITITORILOR