Cultura ciupercilor pentru incepatori de Ioana Tudor

Preț: 30,45 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2010
Pagini: 254

Alertă stoc

*
?
Completați adresa dumneavoastră de e-mail
*
?
Codul de siguranță, necesar pentru a face distincție între oameni și programele informatice automate care răspândesc spam

DESCRIERE

Cartea autorului Ioana Tudor „Cultura ciupercilor pentru incepatori de Ioana Tudor" de la editura NOMINA LEX

Structurata pe parcursul a 15 capitole, lucrarea de fata reprezinta un adevarat manual de cultivare a ciupercilor care nu trebuie sa lipseasca din biblioteca niciunui cultivator din Romania. Lucrarea prezinta, pe intelesul tuturor, tehnologiile de cultivare pentru cinci specii de ciuperci comestibile: Champignon (Agaricus), Ciuperca termofila, Ciuperca lui Dumnezeu, Pleurotus si Ciuperca parfumata.

Cuprinsul cartii " Cultura ciupercilor pentru incepatori":

CAPITOLUL 1. SCURT ISTORIC



CAPITOLUL 2. CIUPERCILE - PRIETEN SI DUSMAN



CAPITOLUL 3. CIUPERCILE ALIMENT SI MEDICAMENT



CAPITOLUL 4. RECOMANDARI PRIVIND CONSUMUL UNOR SPECII DE CIUPERCI



CAPITOLUL 5. RECOMANDARI PRIVIND CULTIVAREA



CAPITOLUL 6. CE SUNT CIUPERCILE?



CAPITOLUL 7. NUTRITIA LA CIUPERCI



CAPITOLUL 8. AGARICUS SPP., SCURTA PREZENTARE



CAPITOLUL 9. SISTEMUL DE CULTURA CLASIC LA CHAMPIGNON

9. 1. Spatii de cultura si amenajarea acestora

9. 2. Igienizarea spatiului de cultura

9. 3. Alte amenajari ale spatiilor de cultura

9. 4. Compostul in sistem clasic, componente

9. 5. Spatii de compostare

9. 6. Tehnologia pregatirii compostului in sistem clasic

9. 7. Introducerea compostului in ciupercarie

9. 8. Insamantarea in cultura clasica

9. 9. Conditii de microclimat dupa insamantare

9. 10. Amestecul de acoperire si acoperirea

9. 11. Lucrari de intretinere dupa acoperire si conditiile de microclimat

9. 12. Recoltarea si randamentul in sistem classic

9. 13. Cultura ciupercilor in spatii deschise-neprotejate

9. 13. 1. Agaricus bisporus

9. 13. 2. Cultura ciupercilor Pleurotus ostreatus



CAPITOLUL 10. TEHNOLOGIA CULTURII CIUPERCII TERMOFILE AGARICUS BITORQUIS, IN SISTEM CLASIC



CAPITOLUL 11. AGARICUS BRASILIENSIS SAU AGARICUS BLAZEI, CIUPERCA LUI DUMNEZEU

11. 1. Caracterizarea morfologica

11. 2. Conditii de crestere

11. 3. Pregatirea compostului

11. 4. Valoarea medicinala



CAPITOLUL 12. CULTURA CIUPERCILOR PLEUROTUS SPP. iN SISTEM CLASIC

12. 1. Specii ce se cultiva in Romania

12. 2. Valoarea alimentara a buretilor

12. 3. Tehnologia in sistem clasic

12. 4. Spatiul de cultura

12. 5. Amenajarea spatiului de cultura

12. 6. Amplasarea stelajelor

12. 7. Dezinfectia spatiului de cultura

12. 8. Substratul de cultura

12. 9. Pregatirea substratului

12. 10. Dezinfectia termica a substratului

12. 11. Dezinfectia termica a materialelor proteice

12. 12. Calitatea substratului

12. 13. Insamantarea ciupercilor Pleurotus spp.

12. 14. Asezarea sacilor la incubare

12. 15. Fazele desfasurarii incubarii

12. 16. Inductia fructificarii

12. 17. Fructificarea si dirijarea microclimatului

12. 18. Recoltarea ciupercilor

12. 19. Randamentul obtinut si eficienta economica



CAPITOLUL 13. TEHNOLOGIA DE CULTURA PE SUBSTRAT LIGNICOL

13. 1. Substratul de cultura

13. 2. Dezinfectia substratului



CAPITOLUL 14. TEHNOLOGIA PE BUTUCI DE LEMN

14. 1. Alegerea materialului lemons

14. 2. Inocularea butucilor

14. 3. Asezarea butucilor la incubat



CAPITOLUL 15. LENTINUS EDODES, SHIITAKE, CIUPERCA PARFUMATA

15. 1. Prezentarea speciei

15. 2. Tehnologia de cultura pe butuci de lemn

15. 3. Alegerea lemnului

15. 4. Inocularea

15. 5. Incubarea sau impanzirea miceliului in lemnul butucilor

15. 6. Tehnologia de cultura pe substrat legnicol-rumegus

15. 7. Efectul medicinal al ciupercilor Lentinus edodes



LISTA DE FIGURI



BIBLIOGRAFIE

Nr. de pagini: 254
Anul aparitiei: 2010

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.0546 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.