Cultivarea arbustilor fructiferi
PRP: 250,70 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 238,17 lei
Diferență: 12,53 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Autor: Dorin Hoza
Editura: RENTROP SI STRATON
Anul publicării: 2000
Pagini: 256
DESCRIERE
Cultivarea arbustilor fructiferi - Dorin Hoza.
Cultivati cu succes 11 specii de arbusti fructiferi
In unele capitale europene, la fiecare interesectie cat de cat circulata sunt amplasate tarabe care nu vand altceva decat mure, zmeura, coacaze si alte asemenea fructe de padure. Ideea unui asemenea comert nu este deloc spectaculoasa, dar succesul aplicarii ei este spectaculos. Motivele acestui succes? In primul rand, fructele sunt foarte proaspete (atrag ca un magnet clientii) si, in al doilea rand, ele sunt ambalate in niste caserolele estetice, care elimina si eventualele temeri legate de igiena produselor.
Sa consumi fructe proaspete de padure este o adevarata placere, mai ales pentru locuitorii marilor orase, care nu au prea des ocazia sa evadeze undeva la tara si sa se bucure de deliciile naturii. Iata de ce o oferta de asemenea fructe la caserola, in plin centrul unui oras, este mai mult decat binevenita. Numarul clientilor este apreciabil si acest fapt justifica demararea unei afaceri in domeniul cultivarii si comercializarii de mure, zmeura, coacaze, afine, capsuni etc.
In plus, pe langa vanzarea directa a produselor catre consumator, puteti sa va adresati si engrosistilor locali, vanzatorilor de fructe cu amanuntul, cofetariilor, patiseriilor, supermarket-urilor, restaurantelor si pizzeriilor din zona dvs. si, de asemenea, puteti stabili colaborari cu producatorii de iaurturi, sucuri de fructe, dulceturi, siropuri, produse cosmetice sau medicale.
Asadar, daca dispuneti de un teren agricol cu o suprafata relativ redusa (0,5-1 ha) sau de o minisera, puteti demara o afacere cu un potential deosebit. Riscurile sunt reduse. Activitatea poate fi extinsa in fiecare an, reinvestind primele profituri, si in acest fel exista avantajul deprinderii tehnicilor de cultivare direct pe teren, folosind cunostintele dobandite intre-timp. Costurile de gestionare a activitatii, care poate fi efectuata si de o singura persoana, nu sunt ridicate.
Pentru cultura sunt necesare un motocultivator cu grape, freze precum si unelte marunte ca seceri, sape, greble si foarfeci. O camioneta, in cazul in care nu apelati la cineva, este necesara pentru transportul produselor. In ceea ce priveste spatiile necesare, se cere o mica magazie pentru depozitarea uneltelor si a ambalajelor.
Recoltarea este foarte laborioasa si afecteaza considerabil costurile de productie. Coacerea fructelor este esalonata si se petrece in special in timpul verii. Incepe din luna iunie cu afinele si se termina in noiembrie, cu zmeura. Recoltarea cere rabdare si, daca produsele sunt destinate a fi consumate proaspete, trebuie practicata manual. Odata culese, ele sunt asezate direct in caserole speciale pentru a evita manipulari succesive si pentru a le grabi vanzarea, tinand cont de faptul ca se pot pastra proaspete timp de numai trei zile. Capacitatea acestor caserole este de 150-250 grame fiecare. Pentru a le transporta cu mai mare usurinta, ele trebuie puse in ladite de lemn sau plastic suprapuse care ajung sa contina pana la 12 bucati.
Lucrarea contine:
* articularitatile de crestere si fructificare a 11 specii de arbusti fructiferi: capsun, zmeur, mur, coacaz, agris, afin, smochin, catina, soc, corn si trandafir de dulceata
* tipul de teren si/sau de pamant necesar fiecarei specii
* altitudinea, luminozitatea si umiditatea optima pentru fiecare planta
* producerea materialului saditor
* modul de amplasare si amenajare a sirurilor de plante
* inaltimea aracilor
* combaterea bolilor si daunatorilor
* recoltarea fructelor si spatiile de depozitare
* uneltele si ambalajele necesare
* modalitatea de transport
* valorificarea fructelor proaspete
* valorificarea prin obtinerea de uleiuri si extracte
* tratamente si ingrijiri cosmetice cu fructe de padure
* legislatia specifica afacerii
* adrese utile pentru demararea si dezvoltarea afacerii: furnizori de material biologic, echipamente, ambalaje etc
Cultivati cu succes 11 specii de arbusti fructiferi
In unele capitale europene, la fiecare interesectie cat de cat circulata sunt amplasate tarabe care nu vand altceva decat mure, zmeura, coacaze si alte asemenea fructe de padure. Ideea unui asemenea comert nu este deloc spectaculoasa, dar succesul aplicarii ei este spectaculos. Motivele acestui succes? In primul rand, fructele sunt foarte proaspete (atrag ca un magnet clientii) si, in al doilea rand, ele sunt ambalate in niste caserolele estetice, care elimina si eventualele temeri legate de igiena produselor.
Sa consumi fructe proaspete de padure este o adevarata placere, mai ales pentru locuitorii marilor orase, care nu au prea des ocazia sa evadeze undeva la tara si sa se bucure de deliciile naturii. Iata de ce o oferta de asemenea fructe la caserola, in plin centrul unui oras, este mai mult decat binevenita. Numarul clientilor este apreciabil si acest fapt justifica demararea unei afaceri in domeniul cultivarii si comercializarii de mure, zmeura, coacaze, afine, capsuni etc.
In plus, pe langa vanzarea directa a produselor catre consumator, puteti sa va adresati si engrosistilor locali, vanzatorilor de fructe cu amanuntul, cofetariilor, patiseriilor, supermarket-urilor, restaurantelor si pizzeriilor din zona dvs. si, de asemenea, puteti stabili colaborari cu producatorii de iaurturi, sucuri de fructe, dulceturi, siropuri, produse cosmetice sau medicale.
Asadar, daca dispuneti de un teren agricol cu o suprafata relativ redusa (0,5-1 ha) sau de o minisera, puteti demara o afacere cu un potential deosebit. Riscurile sunt reduse. Activitatea poate fi extinsa in fiecare an, reinvestind primele profituri, si in acest fel exista avantajul deprinderii tehnicilor de cultivare direct pe teren, folosind cunostintele dobandite intre-timp. Costurile de gestionare a activitatii, care poate fi efectuata si de o singura persoana, nu sunt ridicate.
Pentru cultura sunt necesare un motocultivator cu grape, freze precum si unelte marunte ca seceri, sape, greble si foarfeci. O camioneta, in cazul in care nu apelati la cineva, este necesara pentru transportul produselor. In ceea ce priveste spatiile necesare, se cere o mica magazie pentru depozitarea uneltelor si a ambalajelor.
Recoltarea este foarte laborioasa si afecteaza considerabil costurile de productie. Coacerea fructelor este esalonata si se petrece in special in timpul verii. Incepe din luna iunie cu afinele si se termina in noiembrie, cu zmeura. Recoltarea cere rabdare si, daca produsele sunt destinate a fi consumate proaspete, trebuie practicata manual. Odata culese, ele sunt asezate direct in caserole speciale pentru a evita manipulari succesive si pentru a le grabi vanzarea, tinand cont de faptul ca se pot pastra proaspete timp de numai trei zile. Capacitatea acestor caserole este de 150-250 grame fiecare. Pentru a le transporta cu mai mare usurinta, ele trebuie puse in ladite de lemn sau plastic suprapuse care ajung sa contina pana la 12 bucati.
Lucrarea contine:
* articularitatile de crestere si fructificare a 11 specii de arbusti fructiferi: capsun, zmeur, mur, coacaz, agris, afin, smochin, catina, soc, corn si trandafir de dulceata
* tipul de teren si/sau de pamant necesar fiecarei specii
* altitudinea, luminozitatea si umiditatea optima pentru fiecare planta
* producerea materialului saditor
* modul de amplasare si amenajare a sirurilor de plante
* inaltimea aracilor
* combaterea bolilor si daunatorilor
* recoltarea fructelor si spatiile de depozitare
* uneltele si ambalajele necesare
* modalitatea de transport
* valorificarea fructelor proaspete
* valorificarea prin obtinerea de uleiuri si extracte
* tratamente si ingrijiri cosmetice cu fructe de padure
* legislatia specifica afacerii
* adrese utile pentru demararea si dezvoltarea afacerii: furnizori de material biologic, echipamente, ambalaje etc
OPINIA CITITORILOR