Cronici, note, comentarii
33,08 lei
PRP: 36,75 lei

Cronici, note, comentarii

PRP: 36,75 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 33,08 lei
Diferență: 3,67 lei
Disponibilitate: In stoc furnizor - Timp confirmare stoc: 1 - 2 zile lucratoare
Editura:

DESCRIERE

La al cincilea volum cu note de lectura, cu comentarii, analize, reflectii si accente retinute atent, far conexiuni de macrosinteza si fara contradictii pentru o arie spirituala densa si un rastimp concludent, socotesc ca am suficiente argumente in consemnarea catorva remarci asupra peisajului literar de azi si in prefigurarea unor convictiuni potentiale ale poeziei si ale prozei romanesti. Desigur, axa ascendenta a orientarilor si evolutilor estetice preocupa constant, iar reconfigurarea lor se releva a fi frecvent si structural cauzata de perceptia actualitatii socio-istorice si de competitia libera a valorilor in perspectiva interculturalitatii. Tot asa preocupa si critica literara, de la estetism la textualism si hermeneutica pana la deconstructia ei sub recesiunea criterilor penduland, ea insasi, intre primat si secundariat, intre elitism, academism, centralism, amatorism periferic si autonomismul nonconformist, dar veleitar

in ciuda unor recurente vetuste ale criticului infailibil, ale impresionismului steril, ale violentei suprarealiste si ale dogmatismului de tip dixit magister ori ale inteleptului victorian, opera literara pretinde un alt tip de lectura cu atat mai mult la inceputul mileniului al treilea, care se anunta precipitat, greu previzibil si, nu de putine Ori, nesigur in originalitatea lui. Dar, surprinzator sau nu, criticul autoritar inca siluiete semantica (auctorial!) socotind ca notiunile nu se razbuna si gratuleaza (infailibil) in verdicte (ex. foarte bine documentar?!), apoi slujeste impetuos, cu vanitate, si lui Dumnezeu si lui Mamona in confuzii: Vechiul Testament, de pilda, cu cele 39 de carti ale lui (Pentateuh, Cartile istorice, Cartile poetice, Carti profetice, Apocrife), nu este o compilatie de texte asiro-babilonene, cum excesiv se speculeaza, si nu numai teologii stiu asta.

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.0712 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.