Craii de curtea - veche. Gallants of the old court

Exprimă-ţi opinia!

*
?
Completați numele sau diminutivul dumneavoastră
?
Adresa dvs de e-mail, câmp opțional. Completați dacă doriți să primiți prin e-mail eventualele replici/răspunsuri.
*
?
Scrieți un titlu relevant pentru review-ul dvs
*
?
Textul review-ului, vorbiți la obiect, oferiți câte mai multe detalii.
*
1 2 3 4 5
?
Acordați o notă produsului (în funcție de caracteristici, raport preț/calitate, etc.): de la cinci stele, dacă sunteți foarte mulțumit, până la o stea, dacă sunteți foarte nemulțumit.
*
?
Codul de siguranță, necesar pentru a face distincție între oameni și programele informatice automate care răspândesc spam
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

DESCRIERE

Craii de Curtea-Veche este un roman interbelic scris de autorul roman Mateiu Caragiale. Publicat in 1929, a luat autorului mai mult de doua decenii pentru a-l finaliza. Romanul nu este celebru pentru intriga sa ci mai mult pentru stilul sau, cu o atitudine contemplativa inspirata din Marcel Proust si decadenta sfarsitului de secol, invitand cititorul intr-o descompunere „levantina” a Bucurestiului secolului XIX si prefigurand dezbateri intense intre o intreaga generatie de intelectuali romani despre ceea ce este specificul romanesc (o controversa care avea sa culmineze in filosofia lui Emil Cioran).

Romanul este tradus din limba romana in limba engleza de domnul Cristian Baciu.

Craii de Curtea-Veche, un roman de „o savoare ciudata”, cu „un aer de puternica originalitate”, ne restituie o frantura din atmosfera semibalcanica, semioccidentala a Bucurestiului de altadata in care „finetea cea mai inalta se amesteca cu injuratura si pofta grosolana”.

George Calinescu

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review

Titluri de aceiași autori

Created in 0.0431 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.