Comunicarea nonviolentă - Un limbaj al vieţii

Preț: 30,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Anul publicării: 2005

DESCRIERE

Comunicarea nonviolentă - Un limbaj al vieţii.

• Exprimă-te astfel încît să fii auzit şi respectat;
• Învaţă să reduci tensiunea şi stresul în orice situaţie;
• Întăreşte-ţi relaţiile cu familia, prietenii şi colegii;
• Transformă furia şi conflictul în încredere şi cooperare.
De ce ai nevoie de „Comunicarea Nonviolentă – un limbaj al vieţii“?
Petreci la slujbă o mare parte din zi, uneori mai mult decît cu familia ori cu prietenii apropiaţi. Iar dacă eşti tipul workaholic, cu atît mai mult! Aşadar, un climat liniştit la locul de muncă, favorabil comunicării, n-ar trebui să fie ceva facultativ, ci regula cotidiană. Sau mărturiseşte: de cîte ori nu ţi s-a întîmplat ca un coleg să dea buzna în birou, cu o falcă-n cer şi una-n pămînt, decretînd: „Azi nu vorbiţi cu mine!“ S-a zis cu armonia, gata cu amabilităţile, bun venit replici scurte şi tăioase!
Un scenariu asemănător se poate aplica şi pentru relaţiile din afara locului de muncă, fie că ne gîndim la partenerul de viaţă sau la oricare altă persoană din cercul intim. Tendinţa fiecăruia dintre noi e de a răspunde la violenţă cu aceeaşi monedă. Însă de cîte ori ai simţit, pe propria-ţi piele, cît de neproductivă poate fi o astfel de reacţie? Există două variante pe care le-ai putea utiliza: să continui în acelaşi ritm, asumîndu-ţi astfel riscul unor relaţii compromise, ori să aplici regula celor patru paşi pentru comunicarea nonviolentă, descrisă în cartea lui Rosenberg – îţi vei oferi în acest fel şansa unui limbaj şi a unei atitudini inovatoare.

Despre autor:
Doctorul Rosenberg este fondatorul „Centrului pentru Comunicare Nonviolentă“, o organizaţie internaţională nonprofit, cu sediul în California, SUA. De formaţie psiholog, Rosenberg a obţinut doctoratul în psihologie la Universitatea din Wisconsin, în 1961, după care şi-a continuat activitatea lucrînd cu tinerii din centrele de reeducare. Această experienţă i-a arătat că psihologia – aşa cum se practica ea în aceste centre – era, mai degrabă, o cauză a violenţei, decît o punte de comunicare. Motivul? Doctorii erau încurajaţi să identifice diagnosticul, şi nu persoana. Marshall Rosenberg a oferit consultanţă inclusiv pentru promovarea reconcilierii şi a rezolvării paşnice a conflictelor în zone precum Irlanda, Israel, Palestina, Serbia şi Croaţia.

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.0580 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.