Comorile budismului tibetan

PRP: 24,00 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 19,68 lei
Diferență: 4,32 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Autor:
ISBN: 973-97577-8-2
Editura:
Anul publicării: 2002
Pagini: 256
Format: 19.5 x 13

DESCRIERE

Comorile budismului tibetan

Prezentare:

Sfintia sa Dalai Lama, liderul spiritual si temporal al Tibetului, aflat in prezent in exil in India, a vizitat Statele Unite in 1979 si 1981, si Canada in anul 1980. Pe parcursul turneelor sale Dalai Lama a tinut conferinte la numeroase universitati, colegii, intruniri ecumenice, centre budiste si intalniri publice, raspandind mesajul bunatatii si compasiunii adresat atat Occidentului cat si intregii lumi. Nefiind adresat doar budistilor sau credinciosilor, mesajul sau reaminteste omenirii importanta bunatatii, iubirii si compasiunii pentru intreaga societate. Chemand intreaga lume sa recunoasca contributia adusa de metodele dezvoltate in cadrul religiilor pentru cultivarea unor atitudini armonioase, Dalai Lama ne cere sa luam in consideratie situatia delicata in care se afla lumea contemporana si sa lucram, la nivel individual, la remodelarea atitudinilor, pentru o societate mai buna. In aceasta carte sunt prezentate douazeci de discursuri importante, diferentiate in functie de subiectul abordat si de locul lor de desfasurare. Uneori, discursului i-au fost adaugate materiale din conferinte tinute in alta parte. De obicei, acesta folosea limba engleza pentru prima jumatate a discursului, abordand mai ales subiecte cum ar fi bunatatea, iubirea si compasiunea, pentru ca apoi sa foloseasca limba tibetana, cu un vocabular mai complex, pentru a aborda diferite alte teme.

Citindu-l pe Dalai Lama nu poti sa nu ramai uimit si miscat de relevanta la nivel personal a mesajului sau, de aspectul utilitar si de aplicabilitatea acestuia deoarece, asa cum insusi afirma, societatea umana are la baza fiintele umane, si in special capacitatea noastra de a recunoaste in ceilalti aspiratia noastra comuna la fericire. Dat fiind faptul ca aceasta recunoastere se impotriveste egoismului innascut, mesajul sau - saturat de idei si metode in vederea schimbarii - este deosebit de relevant. Prin indemnul mesajului sau indreptat catre o participare universala, Orientul si Occidentul se apropie in identitatea lor umana fundamentala.

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review

Titluri de același autor

Created in 0.0548 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.