Colectia Parentaj, 3 carti de Michael Thompson - Crescandu-l pe Cain, Prieteni buni, dusmani aprigi si Educatie fara constrangeri
PRP: 135,00 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 110,70 lei
Diferență: 24,30 lei
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 1 - 2 zile lucratoare
Timp confirmare stoc: 1 - 2 zile lucratoare
Autor: Michael Thompson
Editura: HERALD
Anul publicării: 2014
DESCRIERE
Colectia Parentaj cuprinde 3 carti ale psihologului Michael G. Thompson. Psiholog specializat in consilierea copiilor si a familiilor acestora, consultant si autor al mai multor carti pe teme de educatie si parentaj. A fost invitat ca speaker si consultant in peste sapte sute de scoli din Statele Unite si a sustinut conferinte in scoli internationale din America Centrala, din Europa, Africa si Asia. Datorita expertizei lui in psihologia copilului si a cercetarii indelungate prin care a cautat sa inteleaga dezvoltarea emotionala a baietilor, a fost invitat sa vorbeasca in emisiuni precum„The Today Show”,„The Oprah Winfrey Show”,„ABC 20/20”,„CBS 60 Minutes”,„The Early Show” si„Good Morning America”. Articole scrise de el au aparut in publicatii reputabile in Statele Unite, cum ar fi„The New York Times”,„The Washington Post”,„Newsweek”,„Time”,„U. S. News” si„World Report”.
1. Prieteni buni, dusmani aprigi, autori Michael Thompson, Catherine O Neill Grace, Lawrence J. Cohen
In stilul sau plin de sensibilitate si cu capacitatea sa deosebita de a patrunde in lumea intima a copiilor, Dr. Michael Thompson, alaturi de colaboratorii sai, Dr. Lawrence Cohen si Catherine O'Neill Grace, a descris in aceasta carte modul in care evolueaza abilitatile sociale ale copiilor si interactiunea dintre ei. El vorbeste despre lumea sociala in care copiii isi formeaza personalitatea, isi confirma unii altora abilitatile si calitatile, isi ofera suport si confort emotional, despre nevoia lor profunda de prieteni, despre rivalitati si agresivitate. Primele caramizi ale capacitatii copilului de a socializa sunt puse de parinti in primii ani de viata, in mod paradoxal, in cele mai intime momente ale relatiei dintre ei. In prieteniile lor cele mai apropiate copiii reiau modelul de atasament pe care l-au construit cu adultii din viata lor in acesti ani. Insa in grupul social, copiii trec prin faze succesive de explorare si intelegere a regulilor, exersare a puterii sociale, si prin aceasta inclusiv a cruzimii, prin cautari de sine, descoperirea sexualitatii si relatii romantice. Copiii isi sunt unii altora cei mai buni prieteni si cei mai aprigi dusmani. Isi stiu slabiciunile si isi masoara fortele, se evalueaza in permanenta pe ei insisi dupa standardele grupului si ii judeca pe ceilalti, chiar si pe adulti, conform regulilor nescrise perpetuate de acesta.
Intre aceste pagini se ascunde o marturie calda a celor mai semnificative momente din viata sociala a copiilor. Autorii vorbesc despre a avea incredere in abilitatile copiilor nostri de a negocia situatii dificile, dar si despre nevoia de a le fi aproape si permanent conectati la viata lor emotionala, sesizand si intervenind in momentele de criza. Cartea priveste si spre scoli si profesori si indeamna la proactivitate, empatie si caldura umana: adevarata siguranta este psihologica si emotionala si aceasta nu e oferita de camerele de supraveghere si agentii de paza postati la intrare. Intelegand viata sociala a copiilor, modul in care emerge si evolueaza, vom putea oferi copiilor confortul emotional necesar stabilirii unor relatii autentice de prietenie si respect reciproc si vom creste copii sociabili, abili si empatici.
Nr. pagini: 368
An aparitie: 2014
Format: 13 x 20 cm
2. Educatie fara constrangeri, autori Michael Thompson si Teresa Barker
Presiunea exercitata asupra elevilor de a excela la scoala si de a intra la cele mai bune facultati nu a fost niciodata mai intensa. In aceasta noua carte, renumitul autor al bestseller-ului Crescandu-l pe Cain se adreseaza obsesiei actuale pentru performanta copiilor, furnizand un raspuns profund uman.
„Cum a fost la scoala?" Aceste cuvinte contin suma dorintelor parintilor de a sti ce invata si ce experimenteaza copiii lor la scoala in fiecare zi. Copiii ar putea sa nu dezvaluie foarte multe, dar psihologul Michael Thompson ne sugereaza ca raspunsurile le vom putea gasi daca stim sa citim indiciile si - tot atat de important - daca ne amintim propriile noastre experiente din perioada scolii.
Scoala, ne aminteste Thompson, ocupa mai mult timp din viata diurna a unui copil decat orele petrecute acasa; iar scoala nu este plina doar de studiu, ci si de emotie umana: bucurie, frica, invidie, iubire, manie, sexualitate, plictiseala, competitivitate. Prin intermediul interviurilor detaliate, al studiilor de caz si al jurnalelor elevilor trimise prin e-mail, inclusiv ale propriilor sai copii, Thompson arunca lumina asupra profundei calatorii psihologice antrenata de scoala, o calatorie pe care trebuie sa o parcurga toti copiii pentru a creste si a se dezvolta, fie ca sunt elevi de nota zece sau repetenti. Cei mai multi dintre noi ne amintim aceasta calatorie, dar copiii nostri trebuie sa o parcurga in ritmul lor.
In relatari care sunt pe rand tulburatoare, socante, inaltatoare si pline de inspiratie, vedem elevi facand fata realitatii bogat structurate a vietii lor, nascocind propriile strategii unice pentru a supravietui si inflori la scoala. Pentru parinti, aceasta carte este o fereastra catre peisajul emotional ascuns al zilelor de scoala si trimite catre raspunsurile pe care ni le dorim si de care totodata ne temem pe masura ce cautam sa ne ajutam copiii sa reuseasca la scoala si in viata.
Construind o punte intre lumea copilului si cea a adultului si fiind formulata in tonul plin de compasiune al vocii de psiholog si de tata a lui Thompson, Educatie fara constrangeri ne arata cum sa ascultam adevarul experientelor copiilor nostri - si cum sa ne incredem in ei, cum sa-i iubim si cum sa-i lasam, in cele din urma, sa se dezvolte singuri. Este o carte cruciala pentru epoca noastra agitata, o sursa ideala pentru familiile care se lupta sa supravietuiasca in circumstantele actuale.
***
„Modul cum descrie Michael Thompson viata interioara a copiilor stresati din prezent este remarcabil - caustic, dar si foarte obiectiv. Parintii care vor citi aceasta carte se vor privi pe ei insisi si pe copiii lor intr-un fel cu totul nou. Cartea aceasta poate produce o reala schimbare in viata copiilor de azi."
Anthony E. Wolf, Ph. D., autorul cartii Mom, Jason's Breathing on Me!
***
„O carte directa, plina de compasiune si extraordinar de onesta despre acele lucruri care modeleaza cu adevarat vietile copiilor. Prin propriile sale intuitii intelepte si utile, Michael Thompson ne face sa ne aducem aminte, sa vizualizam si sa intelegem complexitatile emotionale, sociale si educationale ale universului scolar in care copiii nostri traiesc, cresc si, nu rareori, se zbat. Aceasta este o carte pentru parintii care doresc cu adevarat sa inteleaga si sa ajute - convingatoare, reconfortanta si valoroasa.”
Perri Klass, M. D., co-autor al cartii Quirky Kids
***
„Michael Thompson a scris o carte cu totul aparte. Pentru toti parintii care se simt neajutorati fiindca nu mai inteleg zbaterile de zi cu zi ale copiilor lor, Educatie fara constrangeri este un adevarat cadou, ajutandu-i sa vada viata prin ochii tinerilor. Cu intuitiile transante pe care numai Michael Thompson le poate oferi, el ne poarta intr-o calatorie pe care putini adulti au intreprins-o vreodata.”
Rachel Simmons, autoare a cartii Odd Girl Out: The Hidden Culture of Aggression in Girls
Titlul original: The Pressured Child: Freeing Our Kids from Performance Overdrive and Helping Them Find Success in School and Life
Coperta: Policromie, carton laminat
Format: 13 x 20 cm.
An aparitie: 2015
Nr. pagini: 400
3. Crescandu-l pe Cain, autori Michael Thompson, Dan Kindlon
Baietii sunt invatati de mici copii, in mod involuntar, sa fie baieti, asa cum fetele sunt invatate sa fie fete. Prin toate gesturile si atitudinile infime, etalate fie evident, fie la un nivel imperceptibil cu ochiul liber, mamele si tatii, profesorii si restul adultilor, dar si prietenii, le modeleaza comportamentul urmand un model inconstient. Din pacate, ceea ce primesc inca din primii ani de viata este o lectie de stoicism, despre cum baietii isi controleaza emotiile si trebuie intotdeauna sa-si dovedeasca competenta si meritul.
Un subiect foarte actual si doi autori, Dr. Michael Thompson si Dr. Dan Kindlon, cu o fina intelegere si perspectiva. Crescandu-l pe Cain este o carte extrem de apreciata despre viata emotionala a baietilor, scrisa pentru parinti, dar si pentru toti cei implicati activ in educarea copiilor. Ce-i face, in multe situatii, pe baietii nostri atat de agresivi, lipsiti de consideratie, brutali si manipulatori in relatiile cu sexul opus, consumatori de alcool, droguri si senzatii tari, teribilisti si orbi la conflictul creat in jurul lor? Sunt acesti copii altii decat cei pe care i-am iubit si alintat in pruncia lor? Ce se intampla cu fiul ajuns la pubertate? Este la mijloc alteceva decat tetosteronul? In goana lor catre"Marele Imposibil" - idealul masculin al"barbatului adevarat" - copiii nostri pierd pe drum ceva de nepretuit: capacitatea de a se accepta pe ei insisi.
Plini de pasiune pentru munca lor si de empatie, din postura de terapeuti specialisti in psihologia baietilor, cei doi autori ne ofera nu atat solutii pentru cresterea si educarea baietilor, cat mai ales un tablou plin de intelegere si compasiune al baietilor in societatea moderna, prinsi in conflictul intern dintre atasament si independenta, dintre energie, impulsuri si reguli, dintre emotii si lipsa limbajului emotional si a cadrului necesar pentru a le exprima, dintre incapacitatea familiei de a intelege schimbarile prin care trec si"cultura cruzimii" si stereotipurile masculinitatii care se perpetueaza de la o generatie la alta in grupurile de baieti.
O carte ca o scrisoare deschisa si atinge cu delicatete fondul problemei: in fiecare baiat agresiv exista durere si dezamagire si exista resentimentul fata de incapacitatea celor dragi de a crea o punte peste separarea care se adanceste intre ei si ceilalti; in fiecare baiat retras se zbate disperarea de a nu se ridica la standardele artificial impuse si de a nu gasi o comunicare emotionala reala cu ceilalti; iar fiecare baiat"normal", inconjurat de prieteni si plin de succes social, are multe sanse sa invete, inainte de a deveni barbat, ca de fapt este pe cont propriu. Ne va fi mai bine noua, ca societate, si lor, ca indivizi, daca avem curajul acum sa privim in oglinda si sa intelegem ca noi punem bazele analfabetismului emotional al baietilor, iar apoi ii invinovatim pe acesti copii si adolescenti de lipsa de empatie si perspectiva.
Titlul original: Raising Cain: Protecting the Emotional Life of Boys
Coperta: Policromie, carton laminat
Format: 13 x 20 cm
An aparitie: 2014
Nr. pagini: 400
1. Prieteni buni, dusmani aprigi, autori Michael Thompson, Catherine O Neill Grace, Lawrence J. Cohen
In stilul sau plin de sensibilitate si cu capacitatea sa deosebita de a patrunde in lumea intima a copiilor, Dr. Michael Thompson, alaturi de colaboratorii sai, Dr. Lawrence Cohen si Catherine O'Neill Grace, a descris in aceasta carte modul in care evolueaza abilitatile sociale ale copiilor si interactiunea dintre ei. El vorbeste despre lumea sociala in care copiii isi formeaza personalitatea, isi confirma unii altora abilitatile si calitatile, isi ofera suport si confort emotional, despre nevoia lor profunda de prieteni, despre rivalitati si agresivitate. Primele caramizi ale capacitatii copilului de a socializa sunt puse de parinti in primii ani de viata, in mod paradoxal, in cele mai intime momente ale relatiei dintre ei. In prieteniile lor cele mai apropiate copiii reiau modelul de atasament pe care l-au construit cu adultii din viata lor in acesti ani. Insa in grupul social, copiii trec prin faze succesive de explorare si intelegere a regulilor, exersare a puterii sociale, si prin aceasta inclusiv a cruzimii, prin cautari de sine, descoperirea sexualitatii si relatii romantice. Copiii isi sunt unii altora cei mai buni prieteni si cei mai aprigi dusmani. Isi stiu slabiciunile si isi masoara fortele, se evalueaza in permanenta pe ei insisi dupa standardele grupului si ii judeca pe ceilalti, chiar si pe adulti, conform regulilor nescrise perpetuate de acesta.
Intre aceste pagini se ascunde o marturie calda a celor mai semnificative momente din viata sociala a copiilor. Autorii vorbesc despre a avea incredere in abilitatile copiilor nostri de a negocia situatii dificile, dar si despre nevoia de a le fi aproape si permanent conectati la viata lor emotionala, sesizand si intervenind in momentele de criza. Cartea priveste si spre scoli si profesori si indeamna la proactivitate, empatie si caldura umana: adevarata siguranta este psihologica si emotionala si aceasta nu e oferita de camerele de supraveghere si agentii de paza postati la intrare. Intelegand viata sociala a copiilor, modul in care emerge si evolueaza, vom putea oferi copiilor confortul emotional necesar stabilirii unor relatii autentice de prietenie si respect reciproc si vom creste copii sociabili, abili si empatici.
Nr. pagini: 368
An aparitie: 2014
Format: 13 x 20 cm
2. Educatie fara constrangeri, autori Michael Thompson si Teresa Barker
Presiunea exercitata asupra elevilor de a excela la scoala si de a intra la cele mai bune facultati nu a fost niciodata mai intensa. In aceasta noua carte, renumitul autor al bestseller-ului Crescandu-l pe Cain se adreseaza obsesiei actuale pentru performanta copiilor, furnizand un raspuns profund uman.
„Cum a fost la scoala?" Aceste cuvinte contin suma dorintelor parintilor de a sti ce invata si ce experimenteaza copiii lor la scoala in fiecare zi. Copiii ar putea sa nu dezvaluie foarte multe, dar psihologul Michael Thompson ne sugereaza ca raspunsurile le vom putea gasi daca stim sa citim indiciile si - tot atat de important - daca ne amintim propriile noastre experiente din perioada scolii.
Scoala, ne aminteste Thompson, ocupa mai mult timp din viata diurna a unui copil decat orele petrecute acasa; iar scoala nu este plina doar de studiu, ci si de emotie umana: bucurie, frica, invidie, iubire, manie, sexualitate, plictiseala, competitivitate. Prin intermediul interviurilor detaliate, al studiilor de caz si al jurnalelor elevilor trimise prin e-mail, inclusiv ale propriilor sai copii, Thompson arunca lumina asupra profundei calatorii psihologice antrenata de scoala, o calatorie pe care trebuie sa o parcurga toti copiii pentru a creste si a se dezvolta, fie ca sunt elevi de nota zece sau repetenti. Cei mai multi dintre noi ne amintim aceasta calatorie, dar copiii nostri trebuie sa o parcurga in ritmul lor.
In relatari care sunt pe rand tulburatoare, socante, inaltatoare si pline de inspiratie, vedem elevi facand fata realitatii bogat structurate a vietii lor, nascocind propriile strategii unice pentru a supravietui si inflori la scoala. Pentru parinti, aceasta carte este o fereastra catre peisajul emotional ascuns al zilelor de scoala si trimite catre raspunsurile pe care ni le dorim si de care totodata ne temem pe masura ce cautam sa ne ajutam copiii sa reuseasca la scoala si in viata.
Construind o punte intre lumea copilului si cea a adultului si fiind formulata in tonul plin de compasiune al vocii de psiholog si de tata a lui Thompson, Educatie fara constrangeri ne arata cum sa ascultam adevarul experientelor copiilor nostri - si cum sa ne incredem in ei, cum sa-i iubim si cum sa-i lasam, in cele din urma, sa se dezvolte singuri. Este o carte cruciala pentru epoca noastra agitata, o sursa ideala pentru familiile care se lupta sa supravietuiasca in circumstantele actuale.
***
„Modul cum descrie Michael Thompson viata interioara a copiilor stresati din prezent este remarcabil - caustic, dar si foarte obiectiv. Parintii care vor citi aceasta carte se vor privi pe ei insisi si pe copiii lor intr-un fel cu totul nou. Cartea aceasta poate produce o reala schimbare in viata copiilor de azi."
Anthony E. Wolf, Ph. D., autorul cartii Mom, Jason's Breathing on Me!
***
„O carte directa, plina de compasiune si extraordinar de onesta despre acele lucruri care modeleaza cu adevarat vietile copiilor. Prin propriile sale intuitii intelepte si utile, Michael Thompson ne face sa ne aducem aminte, sa vizualizam si sa intelegem complexitatile emotionale, sociale si educationale ale universului scolar in care copiii nostri traiesc, cresc si, nu rareori, se zbat. Aceasta este o carte pentru parintii care doresc cu adevarat sa inteleaga si sa ajute - convingatoare, reconfortanta si valoroasa.”
Perri Klass, M. D., co-autor al cartii Quirky Kids
***
„Michael Thompson a scris o carte cu totul aparte. Pentru toti parintii care se simt neajutorati fiindca nu mai inteleg zbaterile de zi cu zi ale copiilor lor, Educatie fara constrangeri este un adevarat cadou, ajutandu-i sa vada viata prin ochii tinerilor. Cu intuitiile transante pe care numai Michael Thompson le poate oferi, el ne poarta intr-o calatorie pe care putini adulti au intreprins-o vreodata.”
Rachel Simmons, autoare a cartii Odd Girl Out: The Hidden Culture of Aggression in Girls
Titlul original: The Pressured Child: Freeing Our Kids from Performance Overdrive and Helping Them Find Success in School and Life
Coperta: Policromie, carton laminat
Format: 13 x 20 cm.
An aparitie: 2015
Nr. pagini: 400
3. Crescandu-l pe Cain, autori Michael Thompson, Dan Kindlon
Baietii sunt invatati de mici copii, in mod involuntar, sa fie baieti, asa cum fetele sunt invatate sa fie fete. Prin toate gesturile si atitudinile infime, etalate fie evident, fie la un nivel imperceptibil cu ochiul liber, mamele si tatii, profesorii si restul adultilor, dar si prietenii, le modeleaza comportamentul urmand un model inconstient. Din pacate, ceea ce primesc inca din primii ani de viata este o lectie de stoicism, despre cum baietii isi controleaza emotiile si trebuie intotdeauna sa-si dovedeasca competenta si meritul.
Un subiect foarte actual si doi autori, Dr. Michael Thompson si Dr. Dan Kindlon, cu o fina intelegere si perspectiva. Crescandu-l pe Cain este o carte extrem de apreciata despre viata emotionala a baietilor, scrisa pentru parinti, dar si pentru toti cei implicati activ in educarea copiilor. Ce-i face, in multe situatii, pe baietii nostri atat de agresivi, lipsiti de consideratie, brutali si manipulatori in relatiile cu sexul opus, consumatori de alcool, droguri si senzatii tari, teribilisti si orbi la conflictul creat in jurul lor? Sunt acesti copii altii decat cei pe care i-am iubit si alintat in pruncia lor? Ce se intampla cu fiul ajuns la pubertate? Este la mijloc alteceva decat tetosteronul? In goana lor catre"Marele Imposibil" - idealul masculin al"barbatului adevarat" - copiii nostri pierd pe drum ceva de nepretuit: capacitatea de a se accepta pe ei insisi.
Plini de pasiune pentru munca lor si de empatie, din postura de terapeuti specialisti in psihologia baietilor, cei doi autori ne ofera nu atat solutii pentru cresterea si educarea baietilor, cat mai ales un tablou plin de intelegere si compasiune al baietilor in societatea moderna, prinsi in conflictul intern dintre atasament si independenta, dintre energie, impulsuri si reguli, dintre emotii si lipsa limbajului emotional si a cadrului necesar pentru a le exprima, dintre incapacitatea familiei de a intelege schimbarile prin care trec si"cultura cruzimii" si stereotipurile masculinitatii care se perpetueaza de la o generatie la alta in grupurile de baieti.
O carte ca o scrisoare deschisa si atinge cu delicatete fondul problemei: in fiecare baiat agresiv exista durere si dezamagire si exista resentimentul fata de incapacitatea celor dragi de a crea o punte peste separarea care se adanceste intre ei si ceilalti; in fiecare baiat retras se zbate disperarea de a nu se ridica la standardele artificial impuse si de a nu gasi o comunicare emotionala reala cu ceilalti; iar fiecare baiat"normal", inconjurat de prieteni si plin de succes social, are multe sanse sa invete, inainte de a deveni barbat, ca de fapt este pe cont propriu. Ne va fi mai bine noua, ca societate, si lor, ca indivizi, daca avem curajul acum sa privim in oglinda si sa intelegem ca noi punem bazele analfabetismului emotional al baietilor, iar apoi ii invinovatim pe acesti copii si adolescenti de lipsa de empatie si perspectiva.
Titlul original: Raising Cain: Protecting the Emotional Life of Boys
Coperta: Policromie, carton laminat
Format: 13 x 20 cm
An aparitie: 2014
Nr. pagini: 400
OPINIA CITITORILOR