Colectia de autor Rudyard Kipling - Cartea junglei, A doua carte a junglei, Simple povestiri

PRP: 55,00 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 38,50 lei
Diferență: 16,50 lei
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 1 - 2 zile lucratoare
Editura:
Anul publicării: 2020
Categoria: Povestiri

DESCRIERE

Colectia de autor Rudyard Kipling, contine urmatoarele titluri:


1. Simple povestiri

Fie ca asa sunt oranduite povestirile, fie ca asa le oranduieste desenatorul, putem identifica un scenariu structurant, o calatorie initiatica pornita din Cum s-a ingustat gatul balenei si dusa pana in Fluturele care batea din picior. E un fel de intrare si iesire din Simple povestiri, dupa strabaterea unui labirint de stari si viziuni in eruptie (sunt si desene convertite in notatii directe, unele aduse chiar in textul povestirilor, dupa cum sunt si desene procesate ca meditatii cu orizont metafizic). Drumul duce, intr-un fel, spre legenda, desfasurand asadar un scenariu existential complex, daca nu complet. Pe dedesubt, cu discretie, in reveniri de motiv si de tema, se poate discerne si un scenariu pasional, de nu chiar o biografie a franciscanismului. Exista si un traseu idilic, presarat cu madrigaluri, imne amoroase, extaze si devotiuni. Dar asta nu e de mirare intr-o constructie poetica a carei ambitie e sa traduca o lume de verva simbolica; si cu atat mai putin intr-un volum de dialog creativ in care contemplatia si descriptia sunt, in permanenta, si o reflectie asupra lumii, nu doar o viziune-confesiune.
Just so stories a fost in 1902, un experiment temerar, un pariu intre arte; unul pe care l-au castigat amandoua.
Lucian Pricop


Anul aparitiei: 2018
Numar pagini: 160
Format: 13x20


2. A doua carte a junglei

Peste tot in lume, Cartile Junglei (Cartea junglei si A doua carte a junglei) sunt foarte citite si admirate. Un simt al imaginatiei iesit din comun l-a inspirat pe creatorul acestor povestiri mitologice cu animale in mijlocul carora Mowgli devine puternic: Bagheera – pantera neagra, ursul Baloo, siretul piton de stanca Kaa, Nag – cobra alba si galagioasele si caraghioasele maimute.

In aceste povestiri pentru tinerii cititori, Kipling i-a permis liderului competent – aici un baiat – sa nu modifice structura atemporala a firii, ci sa caute sa o organizeze astfel incat Mowgli, ajuns in pragul colibei sale din Messua sa poata auzi cantecul de ramas bun al lui Baloo, Kaa si Bagheera.


Anul aparitiei: 2018
Numar pagini: 276
Format: 13x20



3. Cartea junglei

Peste tot in lume, Cartile Junglei (Cartea junglei si A doua carte a junglei) sunt foarte citite si admirate. Un simt al imaginatiei iesit din comun l-a inspirat pe creatorul acestor povestiri mitologice cu animale in mijlocul carora Mowgli devine puternic: Bagheera – pantera neagra, ursul Baloo, siretul piton de stanca Kaa, Nag – cobra alba si galagioasele si caraghioasele maimute.
Povestile din Cartea junglei au facut din Kipling un autor favorit al copiilor din nenumarate tari. Adultii impartasesc bucuria si incantarea tinerilor, aducandu-si aminte de copilarie prin intermediul acestor incantatoare povesti cu animale.

Fiecare dintre nuvelele din Cartea junglei spune o poveste care se desfasoara in jungla, spatiu populat de animale salbatice si de oameni. Succesiunea nuvelelor nu respecta un criteriu cronologic, dar vizeaza o constructie a destinului lui Mowgli puiul de om, educatia sa, viata sociala din interiorul lumii animalelor, legile junglei in fata carora se supun toate vietatile, oameni si animale. Nu toate povestile se petrec in jungla indiana, existand interstitii in Alaska, unde „traim“ istoria focilor guvernata de legile plajei.
Cele cateva zeci de adaptari cinematografice de varii calitati, coroborate cu desenul animat realizat de studiourile Disney in 1967 sau cu foarte recenta (2016) ecranizare libera (in regia lui Jon Favreau, dupa un scenariu de Justin Marks si produs de Walt Disney Pictures) au construit un nou complex bibliografic, in care nu mai joaca doar personajele cu carnatie literara, ci si algoritmii grafici ai animatiei.


Anul aparitiei: 2018
Numar pagini: 216
Format: 13x20

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.0589 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.