Colectia,, Alimentul modern". Reinvata sa gatesti si filmul, TOXIC
PRP: 49,90 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 42,42 lei
Diferență: 7,48 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Autor: Gheorghe Mencinicopschi
Editura: COREUS
Anul publicării: 2012
DESCRIERE
Colectia - Alimentul modern, contine cartea Reinvata sa gatesti. Carte de bucate sanatoase si filmul TO XIC - Adevarul depre alimentul modern expus de prof. dr. Gh. Mencinicopshi. Un film de Andrei Sota.
Descriere - Filmul TOXIC.
TOXIC ofera o experienta unica, 80 de minute de adevar, totul intr-o viziune proaspata si nonconformista. Analizeaza cat de sanatoasa este hrana pe care o consumam zilnic, pornind de la principiile prof. Dr. Gheorghe Mencinicopshi si de la intrebarea"Ce este alimentul?"
Profesorului Mencinicopschi porneste de la o teorie simpla, si anume corpul uman este creat de natura sa decodeze informatia din mancare si sa o transforme in substantele necesare pentru a ramane sanatos. In ultimii ani, oamenii au adus modificari alimentelor prin agricultura intensiva si puternic industrializata, cu scopul de a creste productia si profitul, ceea ce a dus la disparitia acelei informatii naturale in mancarea de zi cu zi, pe care organismul nu o mai recunoaste si are astfel probleme in a o decoda.
T O X I C analizeaza, studiaza si desfiinteaza alimentele! Nu este vorba doar despre alimentele de tip junk food, ci si despre cele de baza, pe care le consideram a fi sanatoase, le consumam cu incredere si cu care ne otravim fara sa avem habar!
„T O X I C este primul film documentar romanesc care spune adevarul despre alimentele pe care le consumam, despre provenienta acestora si despre adevarata lor compozitie. Ne-am dorit in plus, ca prin acest documentar, sa imbinam informatia riguroasa si impartiala, sa o facem accesibila tuturor oamenilor care incearca sa-si schimbe modul de viata si spuna stop bombardamentului cu produse pline de tot felul de chimicale”, a marturisit Andrei Sota, regizorul filmului care conduce propria casa de productie si realizeaza filme independente.
Filmul documentar T O X I C vine ca o continuare fireasca a campaniilor de educare si informare duse de Dr. Menci si prin intermediul cartilor extrem de populare:“Si noi ce mai mancam?” vol I& vol II sau seria de 7 volume si“Revolutie in bucatarie”. Fiecare dintre aceste lucrari a tratat un alt aspect al alimentatiei moderne a romanilor si a constituit un inceput de educatie nutritionala adevarata: cum sa gatim sanatos, cum sa slabim fara a ne infometa si fara a ne face rau organismului si cum sa facem cumparaturi inteligent.
T O X I C este o productie MAKINAFILM, un film realizat de Andrei Sota si produs de Coreus dupa ideile prof. dr. Ghe. Mencinicopschi si sustinut de Fares Orastie.
Din distributia filmului fac parte: prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, Dr. Cristina Bogdan– medic naturopat, Oreste Teodorescu– vedeta TV, ing. Silviu Socol– director general Fares Romania, Bora Cokyapici– chef si proprietar de restaurante, Mircea Al. Stoica– producator de legume, dr. ing. Sorin C. Chiru– Directorul I. N. C. D. C. S. Z. Brasov etc.
Echipa care a participat la realizarea acestui film documentar: director de imagine ANDREI NAGY, set designer ALINA DAN/ADA RADU, montaj si naratiune ANDREI SOTA, grafica si visual effects ALEXANDRU PREOTEASA, sunet LAURA LAZARESCU, regizor si producator executiv ANDREI SOTA.
Descriere - Reinvata sa gatesti.
MANANCI, DAR TE HRANESTI?
Organismul nostru are nevoie de peste cincizeci de nutrienti esentiali pentru a se dezvolta, creste si ramane sanatos.
Acesti nutrienti esentiali sunt:
9 aminoacizi (constituenti ai proteinelor): izoleucina, leucina, lizina, metionina, fenilalanina, treonina, triptofanul, valina, histidina;
5 vitamine liposolubile (absorbite cu grasimile acestea fac rezerve in corp): vitamina A (retinol), vitamina D (calciferol), vitamina E (tocoferol), vitamina K (fitonadiona), vitamina F (acizii grasi esentiali omega 3, omega 6);
10 vitamine hidrosolubile, grupul B (absorbite cu apa nu fac rezerve in corp): vitarnina Bl (tiamina), vitamina B2 (riboflavina), vitamina B3 (niacina), vitaminaPP (nicotinamida), vitaminaB5 (acid pantotenic), vitamina B6 (piridoxina), vitamina B9 (acid folie), vitarnina Bl2 (cianocobalamina), vitarnina C (acid ascorbic), vitamina H (biotina);
2 acizi grasi esentiali: seria omega-3 si seria omega-6;
22 de minerale esentiale: calciu, magneziu, fosfor, potasiu, sodiu, sulf, fier, zinc, cupru, mangan, crom, seleniu, cobalt, fluor, iod, molibden, siliciu, bor, electroliti (3).
Pe langa acesti nutrienti esentiali, organismul mai are nevoie de:
- macronutrienti proteine (cu rol de reconstructie, de formare a anticorpilor, hormonilor, enzimelor metabolice si digestive s. a.):
glucide (rapide-zaharuri, lente-amidon, fibre alimentare) cu rol energetic;
-lipide (grasimi cu rol energetic, dar si functional, importante in construirea membranelor celulare, sinteza hormonilor: steroizi, colesterol, saruri biliare)
-enzime alimentare care provin numai din alimentele vii: legume si fructe crude (incalzirea peste 40°C distruge enzirnele).
Vitarninele hidrosolubile si fitonutrientii (antioxidanti, fitoestrogeni, etc.) se gasesc in principal in legumele si fructele colorate, crude si se inactiveaza rapid la caldura, lumina si in prezenta aerului (oxigenului),
Trebuie sa aprovizionam in permanenta organismul cu nutrienti de calitate! Iar acesti nutrienti vor fi luati din alimente cat mai putin prelucrate si, foarte important, din fructele si legwnele de sezon apropiate locului in care traim.
Asadar, trebuie sa invatam sa cumparam alimente sanatoase pentru a gati preparate sanatoase!
Pentru a pregati feluri de mancare sanatoase, si gustoase ingredientele vor fi proaspete si de calitate - de aceea vom face aprovizionarea de 1 - 2 ori pe saptamana, evitand depozitarea si deteriorarea acestora,
Citirea corecta a etichetelor este si in acest caz necesara si daca nu exista etichete incercati sa obtineti informatii mai amanuntite de la vanzatori referitoare la provenienta ingredientelor si alimentelor cumparate,
Pentru prepararea felurilor de mancare ar fi de preferat sa utilizati materii prime provenite din agricultura ecologica, din flora si fauna salbatica, sau din zone nepoluate Acestea sunt mai putin poluate cu metale grele, reziduuri de pesticide si ingrasaminte chimice, antibiotice, hormoni, dioxine s, a, Mai mult, alimentele ecologice au si o densitate nutritionala mai inalta, in special in fitochimicale (antioxidanti naturali, fenoli, lignani, antociani etc.) extrem de utile pentru sanatate si prevenirea bolilor,
Animalele, pasarile, de preferat din rase mai primitive, crescute in sisteme mai apropiate de cele naturale (pe sol, in aer liber), hranite cu furaje cat mai naturale, au o compozitie mai sanatoasa a carnii, acumuleaza mai putine grasimi saturate nocive si mai multi acizi grasi esentiali benefici intrun raport care le recomanda pentru un consum sanatos,
Legumele cultivate in sisteme industriale, in sere, sunt mai sarace in special in fitonutrienti si antioxidanti De aceea, in perioadele extrasezon legumele de sera vor fi consumate in cantitate mai mare (pentru a compensa densitatea nutritionala mai scazuta a acestora),
In ceea ce priveste alimentele industriale rafinate, nu numai ca sunt de~echilibrate nutritional, dar nu mai au nici nutrientii esentiali, fiind devitalizate! In schimb sunt bogate in zaharuri rafinate (hiperglicemice, aterogene, cancerigene), grasimi aterogene artificiale (margarine), proteine cu valoare biologica scazuta si denaturate (colagensorici, tegumente, gluten denaturat s. a.).
Unii producatori adauga tot felul de vitamine in alimente, insa acestea sunt de sinteza si nu mai au activitatea biologica ridicata, caracteristica celor naturale,
Pentru a putea fi obtinute si pentru a avea termen mare de valabilitate alimentelor industriale li se adauga aditivi alimentari, majoritatea de sinteza chimica, Acesti aditivi alimentari (peste 300 la numar), cunoscuti ca E-uri, dau acea fata atragatoare produselor"moderne", indeplinind functii de coloranti, conservanti, indulcitori. antioxidanti, intarit ori de gust si aroma, agenti de ingrosare, emulgatori etc, Pe langa E-uri, astazi se utilizeaza si peste 3000 de arome artificiale,
Alimentele rezultate, desi foarte gustoase, sunt in realitate alimente nocive (junk-food), devitalizate.
Anul aparitiei: 2012
Nr. pagini: 176
Descriere - Filmul TOXIC.
TOXIC ofera o experienta unica, 80 de minute de adevar, totul intr-o viziune proaspata si nonconformista. Analizeaza cat de sanatoasa este hrana pe care o consumam zilnic, pornind de la principiile prof. Dr. Gheorghe Mencinicopshi si de la intrebarea"Ce este alimentul?"
Profesorului Mencinicopschi porneste de la o teorie simpla, si anume corpul uman este creat de natura sa decodeze informatia din mancare si sa o transforme in substantele necesare pentru a ramane sanatos. In ultimii ani, oamenii au adus modificari alimentelor prin agricultura intensiva si puternic industrializata, cu scopul de a creste productia si profitul, ceea ce a dus la disparitia acelei informatii naturale in mancarea de zi cu zi, pe care organismul nu o mai recunoaste si are astfel probleme in a o decoda.
T O X I C analizeaza, studiaza si desfiinteaza alimentele! Nu este vorba doar despre alimentele de tip junk food, ci si despre cele de baza, pe care le consideram a fi sanatoase, le consumam cu incredere si cu care ne otravim fara sa avem habar!
„T O X I C este primul film documentar romanesc care spune adevarul despre alimentele pe care le consumam, despre provenienta acestora si despre adevarata lor compozitie. Ne-am dorit in plus, ca prin acest documentar, sa imbinam informatia riguroasa si impartiala, sa o facem accesibila tuturor oamenilor care incearca sa-si schimbe modul de viata si spuna stop bombardamentului cu produse pline de tot felul de chimicale”, a marturisit Andrei Sota, regizorul filmului care conduce propria casa de productie si realizeaza filme independente.
Filmul documentar T O X I C vine ca o continuare fireasca a campaniilor de educare si informare duse de Dr. Menci si prin intermediul cartilor extrem de populare:“Si noi ce mai mancam?” vol I& vol II sau seria de 7 volume si“Revolutie in bucatarie”. Fiecare dintre aceste lucrari a tratat un alt aspect al alimentatiei moderne a romanilor si a constituit un inceput de educatie nutritionala adevarata: cum sa gatim sanatos, cum sa slabim fara a ne infometa si fara a ne face rau organismului si cum sa facem cumparaturi inteligent.
T O X I C este o productie MAKINAFILM, un film realizat de Andrei Sota si produs de Coreus dupa ideile prof. dr. Ghe. Mencinicopschi si sustinut de Fares Orastie.
Din distributia filmului fac parte: prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, Dr. Cristina Bogdan– medic naturopat, Oreste Teodorescu– vedeta TV, ing. Silviu Socol– director general Fares Romania, Bora Cokyapici– chef si proprietar de restaurante, Mircea Al. Stoica– producator de legume, dr. ing. Sorin C. Chiru– Directorul I. N. C. D. C. S. Z. Brasov etc.
Echipa care a participat la realizarea acestui film documentar: director de imagine ANDREI NAGY, set designer ALINA DAN/ADA RADU, montaj si naratiune ANDREI SOTA, grafica si visual effects ALEXANDRU PREOTEASA, sunet LAURA LAZARESCU, regizor si producator executiv ANDREI SOTA.
Descriere - Reinvata sa gatesti.
MANANCI, DAR TE HRANESTI?
Organismul nostru are nevoie de peste cincizeci de nutrienti esentiali pentru a se dezvolta, creste si ramane sanatos.
Acesti nutrienti esentiali sunt:
9 aminoacizi (constituenti ai proteinelor): izoleucina, leucina, lizina, metionina, fenilalanina, treonina, triptofanul, valina, histidina;
5 vitamine liposolubile (absorbite cu grasimile acestea fac rezerve in corp): vitamina A (retinol), vitamina D (calciferol), vitamina E (tocoferol), vitamina K (fitonadiona), vitamina F (acizii grasi esentiali omega 3, omega 6);
10 vitamine hidrosolubile, grupul B (absorbite cu apa nu fac rezerve in corp): vitarnina Bl (tiamina), vitamina B2 (riboflavina), vitamina B3 (niacina), vitaminaPP (nicotinamida), vitaminaB5 (acid pantotenic), vitamina B6 (piridoxina), vitamina B9 (acid folie), vitarnina Bl2 (cianocobalamina), vitarnina C (acid ascorbic), vitamina H (biotina);
2 acizi grasi esentiali: seria omega-3 si seria omega-6;
22 de minerale esentiale: calciu, magneziu, fosfor, potasiu, sodiu, sulf, fier, zinc, cupru, mangan, crom, seleniu, cobalt, fluor, iod, molibden, siliciu, bor, electroliti (3).
Pe langa acesti nutrienti esentiali, organismul mai are nevoie de:
- macronutrienti proteine (cu rol de reconstructie, de formare a anticorpilor, hormonilor, enzimelor metabolice si digestive s. a.):
glucide (rapide-zaharuri, lente-amidon, fibre alimentare) cu rol energetic;
-lipide (grasimi cu rol energetic, dar si functional, importante in construirea membranelor celulare, sinteza hormonilor: steroizi, colesterol, saruri biliare)
-enzime alimentare care provin numai din alimentele vii: legume si fructe crude (incalzirea peste 40°C distruge enzirnele).
Vitarninele hidrosolubile si fitonutrientii (antioxidanti, fitoestrogeni, etc.) se gasesc in principal in legumele si fructele colorate, crude si se inactiveaza rapid la caldura, lumina si in prezenta aerului (oxigenului),
Trebuie sa aprovizionam in permanenta organismul cu nutrienti de calitate! Iar acesti nutrienti vor fi luati din alimente cat mai putin prelucrate si, foarte important, din fructele si legwnele de sezon apropiate locului in care traim.
Asadar, trebuie sa invatam sa cumparam alimente sanatoase pentru a gati preparate sanatoase!
Pentru a pregati feluri de mancare sanatoase, si gustoase ingredientele vor fi proaspete si de calitate - de aceea vom face aprovizionarea de 1 - 2 ori pe saptamana, evitand depozitarea si deteriorarea acestora,
Citirea corecta a etichetelor este si in acest caz necesara si daca nu exista etichete incercati sa obtineti informatii mai amanuntite de la vanzatori referitoare la provenienta ingredientelor si alimentelor cumparate,
Pentru prepararea felurilor de mancare ar fi de preferat sa utilizati materii prime provenite din agricultura ecologica, din flora si fauna salbatica, sau din zone nepoluate Acestea sunt mai putin poluate cu metale grele, reziduuri de pesticide si ingrasaminte chimice, antibiotice, hormoni, dioxine s, a, Mai mult, alimentele ecologice au si o densitate nutritionala mai inalta, in special in fitochimicale (antioxidanti naturali, fenoli, lignani, antociani etc.) extrem de utile pentru sanatate si prevenirea bolilor,
Animalele, pasarile, de preferat din rase mai primitive, crescute in sisteme mai apropiate de cele naturale (pe sol, in aer liber), hranite cu furaje cat mai naturale, au o compozitie mai sanatoasa a carnii, acumuleaza mai putine grasimi saturate nocive si mai multi acizi grasi esentiali benefici intrun raport care le recomanda pentru un consum sanatos,
Legumele cultivate in sisteme industriale, in sere, sunt mai sarace in special in fitonutrienti si antioxidanti De aceea, in perioadele extrasezon legumele de sera vor fi consumate in cantitate mai mare (pentru a compensa densitatea nutritionala mai scazuta a acestora),
In ceea ce priveste alimentele industriale rafinate, nu numai ca sunt de~echilibrate nutritional, dar nu mai au nici nutrientii esentiali, fiind devitalizate! In schimb sunt bogate in zaharuri rafinate (hiperglicemice, aterogene, cancerigene), grasimi aterogene artificiale (margarine), proteine cu valoare biologica scazuta si denaturate (colagensorici, tegumente, gluten denaturat s. a.).
Unii producatori adauga tot felul de vitamine in alimente, insa acestea sunt de sinteza si nu mai au activitatea biologica ridicata, caracteristica celor naturale,
Pentru a putea fi obtinute si pentru a avea termen mare de valabilitate alimentelor industriale li se adauga aditivi alimentari, majoritatea de sinteza chimica, Acesti aditivi alimentari (peste 300 la numar), cunoscuti ca E-uri, dau acea fata atragatoare produselor"moderne", indeplinind functii de coloranti, conservanti, indulcitori. antioxidanti, intarit ori de gust si aroma, agenti de ingrosare, emulgatori etc, Pe langa E-uri, astazi se utilizeaza si peste 3000 de arome artificiale,
Alimentele rezultate, desi foarte gustoase, sunt in realitate alimente nocive (junk-food), devitalizate.
Anul aparitiei: 2012
Nr. pagini: 176
OPINIA CITITORILOR