Cine nu e gata de Iulia Nani
DESCRIERE
Victoria s-a saturat de viata in corporatie si de tot ce presupune aceasta: management rigid, colegi nepasatori, imposibilitatea de a-si pune in aplicare initiativele profesionale. In momentul in care frustrarea atinge cel mai inalt nivel, iar Victoria simte cum epuizarea de la munca ii rapeste orice bucurie a vietii, se hotaraste sa devina consilier de cariera si sa ajute oamenii sa-si schimbe obiceiurile proaste si gandirea. In acelasi timp divorteaza de sotul sau. Singura fiinta care ii ramane mereu alaturi si pe care o iubeste neconditionat este motanul sau, Mango. Acesta este, de asemenea, cel mai bun consilier al sau, „sfatuindu-se” cu el despre clientii sai si sarbatorind impreuna succesele.
Dar noul job nu este deloc cum se astepta. Nu isi poate motiva clientii, asa ca apeleaza la o metoda cel putin ciudata de coaching: cu forta. Bazandu-se pe manipulare, santaj si chiar rapire, Victoria isi atrage clientii in capcane neasteptate, ii obliga sa isi schimbe viata peste noapte si sa ia deciziile pe care le tot amanau. Succesul sau aparent este inselator, iar greselile pe care incepe sa le faca ii ameninta cariera si... viata.
Ce lectii vei invata din aceasta poveste:
cum sa avansezi profesional si sa te descurci prin hatisurile corporatiste cu ajutorul cunostintelor valoroase ale unei specialiste despre vorbitul in public, brandingul personal, motivatie;
cum sa gestionezi situatii dificile des intalnite in corporatii;
ce inseamna fenomenul de burnout si ce impact poate avea asupra vietii tale;
de ce este atat de important sa ai un scop si o satisfactie mai departe de partea financiara;
cum sa iti cunosti limitele in mediul profesional;
cum sa razi chiar si cand viata pare nedreapta si cum sa privesti realitatea dura si complexa in fata.
Fragment
„– Dar sa stiti ca ajuta sa pasiti din cand in cand si in emisfera stanga. Pentru ca, daca tot va identificati cu eul vostru separat, aveti ocazia sa constientizati ca nu exista time management, ci doar I management. Nu puteti gestiona timpul propriu-zis, asa cum vi se spune la cursuri. Nu puteti nici sa-l lungiti, nici sa-l comprimati, nici sa-l dati altora. Puteti sa va gestionati doar pe voi insiva, alegerile pe care le faceti si motivatiile care va mana-n lupta. De ce amanati si intarziati lucruri? Oho, sunt atatea motive posibile! Poate dintr-un perfectionism care ajunge sa va paralizeze. Poate din anxietate, din teama de a va asuma rezultatele. Poate pentru ca, de fapt, nici nu va place jobul vostru sau nu mai credeti in el. Nu zic despre voi, zic la modul general. Daca fiecare om s-ar analiza, ar incerca sa se inteleaga mai bine si ar fi mai cinstit cu sine insusi, nu ar exista probleme de management al timpului!
Eram in mijlocul unei imbratisari de grup, in care toata lumea promitea sa planifice mai bine si sa incerce sa se sprijine reciproc, cand usa s-a deschis si prin ea s-a itit capul unei asistente confuze.
– Va rog sa ma scuzati de intrerupere, dar… aaa… a venit politia.
Pana sa ma dezmeticesc, am fost escortata la sectia de politie, unde mi s-a adus la cunostinta (sau la constiinta, ha ha!) ca o fosta clienta, mai precis Diana, depusese plangere impotriva mea pentru sechestrare, rele tratamente, amenintari, frauda, inselatorie si cam toate infractiunile existente, mai putin detonarea unei bombe nucleare si gaurirea stratului de ozon. Mda, nu prea puteam sa o condamn. In plus, amprentele mele erau pe partea metalica a catuselor roz – si pe cheita. Am recunoscut tot si m-am resemnat, asteptand ca lucrurile sa-si urmeze calea naturala. Crede-ma, Alina, nu mai aveam putere sa ma opun si, de altfel, eram convinsa ca mi se cuveneau toate astea cu varf si indesat.”
Despre autoare
Iulia Nani (Bertea) are o experienta de aproape 20 de ani in marketing si comunicare, in companii nationale si multinationale, dar si in freelance si ONG-uri. In paralel, a tradus 18 carti, majoritatea din domeniul stiintelor sociale. Absolventa a Facultatii de Limbi Straine, si-a completat studiile cu un master in marketing si o certificare internationala in neuromarketing. De aproape trei ani este managerul de comunicare al HR Club, asociatia profesionistilor de resurse umane din Romania. Este casatorita, are un fiu si o pisica de aproximativ aceeasi varsta. Este adepta principiului „esentele tari se tin in sticlute mici”, iar ideea de a scrie o carte a pornit de la faptul ca ii place sa duca lucrurile la absurd, dar si sa afle ce ii motiveaza, ce ii sperie si ce ii determina pe oameni sa ia decizii.
Format 130x200
Numar pagini 168
Anul publicarii 2021
OPINIA CITITORILOR