Cele cinci rani care ne impiedica sa fim noi insine. Respingere, abandon, nedreptate, umilire si tradare

PRP: 23,10 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 17,33 lei
Diferență: 5,77 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2009

DESCRIERE

Aveti impresia ca va invartiti intr-un cerc in parcursul vostru personala Vi se intampla sa repetati o situatie dificila pe care credeati ca ati incheiat-o deja? Poate nu ati stiut unde sa cautati raspunsurile.

Aceasta carte a doamnei Lise Bourbeau, la fel de concreta ca si cele dinainte, demostreaza faptul ca toate dificulatile de ordin fizic, emotional sau mental isi au originea in cinci rani importante: respingerea, abandonul, umilirea, tradarea si nedreptatea. Datorita unei descrieri foarte amanuntite a acetsor rani si a mastilor pe care le-ati creat pentru a nu le vedea, simti si mai ales pentru a nu le recunoaste, veti reusi sa identificati cauzele reale ale unei anumite probleme din viata voastra.

Aceste masti va vor clarifica de asemenea aspectele legate de ingrasarea sau slabirea exagerata a unor persoane.

 Aceasta carte va va permite sa intreprindeti demersul de vindecare corect, cel care va conduce spre rezultatul cautat: acela de a fi voi insiva. In acelasi timp veti descoperi fortele puternice innascute in fiecare dintre noi, care contribuie la implinirea vietii fiecaruia.

Lise Bourbeau va propune, ca intotdeauna, in ultima parte a cartii, o solutie practica pentru a reusi sa transformati problemele cotidiene intr-un punct de plecare pentru a va dezvolta si pentru a redeveni constienti de faptul ca sunteti un DUMNEZEU creator.

Cuprins:

Prefata... 5

Formarea ranilor si a mastilor... 7

Respingerea... 17
Abandonul... 37
Umilirea... 58
Tradarea... 82
Nedreptatea... 110

Vindecarea ranilor si transformarea mastilor... 133

Fragment:

 Haideti sa vedem impreuna ce insemna cuvantul "respingere" sau "a respinge". Dictionarul da mai multe definitii: a expulza, a indeparta refuzand ceva, a impinge, intoleranta, a nu admite ceva, a evacua.
   
Mai multor persoane le este greu sa faca diferenta intre respingere si abandon. A abandona pe cineva inseamna a te indeparta de el pentru altceva, sau pentru altcineva, in timp ce a respinge pe cineva, inseamna a-l inlatura, a nu vrea sa-l ai langa tine sau in viata ta. Cel care respinge foloseste expresia "nu vreau", in timp ce, cel care abandoneaza spune mai degraba "Nu pot".

Respingerea este o rana foarte profunda, deoarece cel care sufera din cauza ei se simte respins in fiinta lui si mai ales in dreptul sau de a exista. Dintre cele cinci rani, este prima care se manifesta: apare foarte devreme in viata unei persoane. Sufletul care se intoarce pe pamant pentru a vindeca acea rana, traieste in respingere inca de la nastere, iar uneori chiar inainte de a se naste.
   
Sa luam exemplul copilului nedorit cel care ajunge, cum se spune, prin "accident". Daca sufletul acelui bebelus nu a rezolvat sentimentul de respingere, adica, daca nu a reusit sa fie bine, sa ramana el insusi, in ciuda respingerii, bebelusul va trai sigur o rana de respingere. Un exemplu elocvent este cel al noului nascut care nu este de sexul dorit de parinti. Exista, bineinteles si alte motive pentru care un parinte respinge un copil, dar ceea ce este importatnt aici consta in constientizarea faptului ca doar sufletele ce au nevoie sa traiasca aceasta experienta vor fi atrase spre parinti care isi resping copilul.
   
Se intampla adesea ca parintele sa nu aiba intentia de a-si respinge copilul, dar acesta se simte respins, in orice circumstanta: in urma unui repros sau din cauza nerabdarii sau a furiei unuia dintre parinti. Atata timp cat nu este vindecata, o rana se poate reactiva foarte usor. Persoana care se simte respinsa nu este obiectiva. Ea interpreteaza incidentele prin filtrul ranii sale si se simte respinsa chiar si atunci cand nu este.
   
Din momentul in care bebelusul incepe sa se simta respins, incepe sa-si creeze o masca de FUGAR. Datorita numeroaselor regresii in stare fetala,   la care am asistat, am...

A abandona pe cineva inseamna a-l parasi, a-l lasa deoparte, a nu vrea sa te ocupi de el. Mai multa lume confunda respingerea cu abandonul. Haideti sa vedem impreuna in ce consta diferenta dintre ele. Daca, de exemplu, intr-un cuplu, unul dintre parteneri decide sa-l respinga pe celalalt, il indeparteaza pentru a nu-l mai avea alaturi de el. Daca, din contra decide sa-l abandoneze, il paraseste, pleaca pentru a se indeparta de celalalt, temporar sau definitiv.
   
Rana traita in cazul unui abandon se situeaza de la inceput la nivelul lui a avea si a fiice, mai degraba decat la nivelul lui a fi, cum este in cazul ranii de respingere. Am notat in continuare cateva situatii care pot trezi rana de abandon la un copil.
   
Un copil mic se poate simti abandonat...
   
... daca mama lui este dintr-o data foarte ocupata cu un alt copil nou-nascut. Sentimentul de abandon va fi cu atat mai puternic cu cat bebelusul va avea nevoie de mai multa ingrijire, daca este adesea bolnav sau cu dizabilitati. Copilul cel mic va avea mereu senzatia ca mama lui se ocupa periodic de bebelusul nou sosit. Si va incepe sa creada ca asa va fi de aici inainte, pentru totdeauna, ca nu-si va mai regasi niciodata mama.
   
... daca parintii lucreaza in fiecare zi si au foarte putin timp pentru el.
   
... cand este dus la spital si este lasat acolo. Nu intelege ce i se intampla. Daca este constient ca s-a purtat urat, fie si in cel mai mic detaliu, in saptamanile anterioare si a simtit ca parintii s-au saturat de el, sentimentul de abandon va fi si mai pronuntat La spital, va putea crede ca parintii sai l-au abandonat pentru totdeauna. Chiar daca acestia il viziteaza in fiecare zi, durerea inscrisa in momentul in care s-a simtit abandonat este mai puternica. Iar aceasta suferinta determnina sa-si creeze o masca, avand convingerea ca acea masca il va ajuta sa nu mai retraiasca durerea initiala.
   
... cand parintii lasa in grija altcineva, in timpul vacantelor, chiar daca acea persoana este bunica.
   
... daca mama lui este mereu bolnava, iar tatal este prea ocupat sau absent pentru a avea grija de el. Copilul va fi obligat sa se descurce singur.
   
Am cunoscut o doamna care traise o mare teama, la varsta de 18 ani, cand murise tatal ei. Acest deces, care pentru ea a...

Nr. de pagini: 160
Anul aparitiei: 2007

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.0468 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.