Cea mai usoara cale. Rezolva-ti problemele si alege drumul iubirii, fericirii, bogatiei si vietii pe care ai visat-o
DESCRIERE
Cartea autorului Mabel Katz „Cea mai usoara cale. Rezolva-ti problemele si alege drumul iubirii, fericirii, bogatiei si vietii pe care ai visat-o" de la editura SPIRIT SI DESTIN
Subconştientul nostru a stocat toate amintirile noastre. Cât timp aceste amintiri sunt adormite, aranjate în banca memoriei, ele nu reprezintă o problemă. Oamenii care apar în vieţile noastre, vizitele în anumite locuri sau diverse situaţii de viaţă trezesc aceste amintiri. În acest fel, amintirile se transformă în gânduri şi se manifestă. De aceea, este foarte important să ştim că, în realitate, oamenii apar în vieţile noastre pentru a ne da încă o şansă. Şi care este această şansă? Este şansa de a ne asuma 100% responsabilitatea spunând: „Îmi pare rău, te rog iartă-mă pentru ceea ce se întâmplă în mine, de a creat asta.” (Ho’oponopono). Ai observat că, de fiecare dată când apare o problemă, tu eşti acolo? Dacă acea chestiune nu s-ar regăsi în tine, nu ai fi capabil să o percepi. Problemele sunt simple repetări ale amintirilor noastre. Sunt ca nişte informaţii înregistrate pe o casetă audio. Când caseta începe să cânte, noi credem că e ceva real. Problemele se repetă deoarece atunci când apar, noi reacţionăm la ele şi ne ataşăm de ele. Nu încetăm să ne gândim la problemă şi astfel, suntem prinşi în capcană. Atragem şi mai multe probleme în loc să alegem pur şi simplu să ne detaşăm de ele.
Ai observat că începem să gândim obsesiv doar atunci când apare o problemă? Odată ce începe acest cerc vicios, uităm că avem puterea să oprim înregistrarea.
În cartea sa, Puterea prezentului, Eckhart Tolle spune: „Mintea nu poate găsi niciodată soluţia, nici nu îşi poate permite să vă lase pe dvs. să o faceţi, pentru că este ea însăşi o parte a «problemei».”
De multe ori, caseta cântă, dar în surdină. Nici măcar nu suntem conştienţi de asta. Totuşi, în subconştient, casetele „cântă” mereu. De aceea este atât de important să ne asumăm responsabilitatea, sută la sută. Numai în acest fel înţelegem că suntem doar noi şi înregistrările noastre, gândurile şi programele noastre. Hai să luăm exemplul unui diapozitiv proiectat pe un perete sau pe un ecran. Ştim foarte bine că, deşi vedem imaginea proiectată pe perete sau pe ecran, ea nu este acolo, ci în proiector. La fel se întâmplă şi cu problemele noastre, ele reprezintă doar o proiecţie a ceea ce se află în noi şi nu în afară. Cu toate acestea, ne petrecem vieţile încercând să schimbăm ecranul. Problema nu este în „afară”. Mereu căutăm soluţia acolo unde nu trebuie.
Este foarte important să ne amintim că problemele, situaţiile şi oamenii nu există în afara noastră aşa cum îi percepem şi că percepţia noastră este o simplă reflecţie a gândurilor noastre. Nici problemele nu sunt ceea ce credem noi. Niciodată nu ştim ce se întâmplă, de fapt. Problemele sunt mereu oportunităţi.
Trebuie să realizăm că suntem parte a evenimentului sau a problemei şi că noi am creat-o. Şi asta este o veste bună deoarece dacă noi am creat-o, putem să o schimbăm fără să mai depindem de nimeni şi de nimic.
- Pagini 160
- Format 13 x 20 cm
- Anul aparitiei: 2015
OPINIA CITITORILOR