Casa celor patru anotimpuri
Timp confirmare stoc: 1 - 2 zile lucratoare
DESCRIERE
O poveste despre culori si anotimpuri, traditie si prezent, familie si educatie, dar si despre rezolvarea problemelor prin dialog, incredere, respect si intelegere.
O familie vrea sa cumpere o casa la tara. Dupa multe cautari, cei patru – mama, tata, Billy si Suzy – se indragostesc de o casa veche, inconjurata de copaci batrani si buruieni inalte, in care nu mai locuieste decat o bufnita, in pod. Casa trebuie refacuta si, in scurt timp, intra pe mana mesterilor de tot felul, care-i repara scara, ferestrele, peretii, burlanele si tot ce mai gasesc de reparat. La final, casa trebuie si vopsita. Ar fi mai interesant si placut sa faca asta singuri, isi spun cei patru membri ai familiei. Foarte bine, dar cu ce culori? La magazin nu se gaseste decat vopsea rosie, galbena sau albastra, dar celor patru le plac si verdele, movul sau portocaliul. Casa trebuie sa arate bine in orice anotimp, insa ce te faci cand fiecare are alte culori preferate? Nu e chiar atat de usor sa cada de acord, dar cu rabdare si intelegere vor gasi impreuna cea mai buna solutie.
ROGER DUVOISIN (1904–1980) este originar din Elvetia. I-a placut dintotdeauna sa deseneze si a fost incurajat in copilarie de mama sa, pictorita, si de tatal sau, arhitect. A facut studii de arta si design, iar in 1927 a emigrat in Statele Unite ca sa lucreze ca designer intr-o companie de produse textile. Dupa ce aceasta companie s-a inchis, s-a decis sa abordeze alt domeniu si i-a venit ideea sa publice o carte pe care o scrisese si ilustrase pentru fiul sau. I-au urmat alte titluri datorita carora a devenit, in scurt timp, foarte cunoscut. A creat peste 40 de carti si a colaborat ca ilustrator la aproape 140 de titluri scrise de alti autori. A fost distins, printre altele, cu Caldecott Medal si Caldecott Honor Award. Original, cu un simt remarcabil al compozitiei grafice si culorilor, cu mult umor si talent narativ in textele sale, Roger Duvoisin este si azi unul dintre cei mai iubiti autori de literatura pentru copii.
OPINIA CITITORILOR