Cartea de bucate a Centrului Lifestyle Herghelia
PRP: 85,00 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 76,50 lei
Diferență: 8,50 lei
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 1 - 2 zile lucratoare
Timp confirmare stoc: 1 - 2 zile lucratoare
Autor: Valentina Dan
Editura: VIATA SI SANATATE
Anul publicării: 2008
Categoria: Tratamente naturiste
DESCRIERE
Cartea de bucate a Centrului Lifestyle Herghelia de Valentina Dan. De ce o carte de bucate de la Herghelia? Credem ca merita sa scrii o carte cand ai in spate ani grei de experienta in domeniul pe care urmeaza sa-l abordezi in ea, atunci cand ai de spus ceva ce nu a fost artificial plasmuit intr-un birou, scriind carti doar din alte carti, ci este rodul multor ani de practica si pionierat dificil. Credem ca merita sa scrii o carte de bucate atunci cand stii din experienta ca aceste retete si meniurile vegetariene din ea au ajutat, la Herghelia si dincolo de ea, zeci de mii de oameni si iata, acum, prin raspandirea acestor cunostinte in forma tiparita, alte zeci de mii de oameni vor fi orientati sa traiasca mai bine, sa fie mai sanatosi si, de ce nu, mai fericiti.
O carte care se bazeaza pe experienta medicilor, nutritionistilor si a personalului din bucataria Centrului Lifestyle Herghelia, care au deservit in ultimii 13 ani peste 10. 000 de pacienti. Experienta celor peste 12. 000 de mese servite pacientilor care ne-au calcat pragul se traduce in paginile acestei carti de bucatarie vegetariana.
Retetele pregatite de-a lungul anilor au contribuit din plin la rezultatele exceptionale obtinute in cadrul programului nostru. Am fost abordati de-a lungul anilor de pacienti de la Herghelia, dar si de multi altii care ar fi dorit sa adopte o dieta ideala, care s-a dovedit a fi eficienta in obezitate, diabet, ateroscleroza, hipertensiune sau in preventia cancerului. Ne-au intrebat: Aveti o carte de bucatarie terapeutica vegetariana? De ce nu scoateti o astfel de carte, cu experienta pe care o aveti si cu retetele delicioase pe care le folositi de atatia ani? A sosit momentul sa dam curs respectivelor cereri prin acest prim volum cu retete de la Herghelia. A sosit momentul ca si cei care nu au venit inca la Herghelia sa poata beneficia de informatiile si rezultatele aplicarii unei diete total vegetariene echilibrate.
CUPRINS:
Prefata
Introducere
Capitolul 1 - Raspunsuri la intrebarile: pentru cine a fost scrisa cartea de bucate vegetariene - care este semnificatia simbolurilor - de ce sunt recomandari numai pentru bolnavii cardiovasculari, diabetici si obezi - doua variante de diete vegetariene - de ce o carte de bucatarie cu retete exclusiv bazate pe alimente de origine vegetala
Capitolul 2 - Mecanisme comune in aparitia bolilor cardiovasculare, a obezitatii si diabetului (si a sindromului metabolic) si implicatiile practice pe linie de nutritie
Capitolul 3 - Recomandarile nutritionale actuale ale forurilor stiintifice mondiale, atat pentru populatia sanatoasa, cat si pentru bolnavii cardiovasculari, obezi si diabetici
Capitolul 4 - Statistici ale celor 13 ani de activitate de la Herghelia si studiul clinic randomizat, realizat in colaborare cu Universitatea Loma Linda, SUA
Capitolul 5 - Principii simple de alcatuire a unui meniu vegetarian si recomandari nutritionale in functie de necesarul caloric
Capitolul 6 - Un exemplu practic de meniu vegetarian pentru 11 zile
Capitolul 7 - Ghid practic de tranzitie de la dieta omnivora la cea vegetariana
Capitolul 8 - Posibile deficiente nutritionale legate de dieta total vegetariana (vegana), inadecvat planificata
Capitolul 9 - Retete validate la Centrul Lifestyle Herghelia:
1. Micul dejun
2. Pateuri
3. Salate
4. Sosuri si Dressinguri
5. Aperitive
6. Supe si ciorbe
7. Felul doi, fel principal
8. Deserturi
9. Paine, patiserie si pizza
10. Condimente
11. Retete de baza
Apendice - Ghid nutritional omnivor pentru populatia generala din Romania, prezentat de medicii Centrului Lifestyle Herghelia la Conferinta Nationala a Sectiunii de Cardiologie Preventiva a Societatii Romane de Cardiologie, Paltinis 2002
Apendice - Resurse pentru aprovizionarea cu alimente vegetariene - adresele unor firme din Romania care comercializeaza sau produc alimente vegetariene
Apendice - Index de retete
P
Numar pagini: 400
O carte care se bazeaza pe experienta medicilor, nutritionistilor si a personalului din bucataria Centrului Lifestyle Herghelia, care au deservit in ultimii 13 ani peste 10. 000 de pacienti. Experienta celor peste 12. 000 de mese servite pacientilor care ne-au calcat pragul se traduce in paginile acestei carti de bucatarie vegetariana.
Retetele pregatite de-a lungul anilor au contribuit din plin la rezultatele exceptionale obtinute in cadrul programului nostru. Am fost abordati de-a lungul anilor de pacienti de la Herghelia, dar si de multi altii care ar fi dorit sa adopte o dieta ideala, care s-a dovedit a fi eficienta in obezitate, diabet, ateroscleroza, hipertensiune sau in preventia cancerului. Ne-au intrebat: Aveti o carte de bucatarie terapeutica vegetariana? De ce nu scoateti o astfel de carte, cu experienta pe care o aveti si cu retetele delicioase pe care le folositi de atatia ani? A sosit momentul sa dam curs respectivelor cereri prin acest prim volum cu retete de la Herghelia. A sosit momentul ca si cei care nu au venit inca la Herghelia sa poata beneficia de informatiile si rezultatele aplicarii unei diete total vegetariene echilibrate.
CUPRINS:
Prefata
Introducere
Capitolul 1 - Raspunsuri la intrebarile: pentru cine a fost scrisa cartea de bucate vegetariene - care este semnificatia simbolurilor - de ce sunt recomandari numai pentru bolnavii cardiovasculari, diabetici si obezi - doua variante de diete vegetariene - de ce o carte de bucatarie cu retete exclusiv bazate pe alimente de origine vegetala
Capitolul 2 - Mecanisme comune in aparitia bolilor cardiovasculare, a obezitatii si diabetului (si a sindromului metabolic) si implicatiile practice pe linie de nutritie
Capitolul 3 - Recomandarile nutritionale actuale ale forurilor stiintifice mondiale, atat pentru populatia sanatoasa, cat si pentru bolnavii cardiovasculari, obezi si diabetici
Capitolul 4 - Statistici ale celor 13 ani de activitate de la Herghelia si studiul clinic randomizat, realizat in colaborare cu Universitatea Loma Linda, SUA
Capitolul 5 - Principii simple de alcatuire a unui meniu vegetarian si recomandari nutritionale in functie de necesarul caloric
Capitolul 6 - Un exemplu practic de meniu vegetarian pentru 11 zile
Capitolul 7 - Ghid practic de tranzitie de la dieta omnivora la cea vegetariana
Capitolul 8 - Posibile deficiente nutritionale legate de dieta total vegetariana (vegana), inadecvat planificata
Capitolul 9 - Retete validate la Centrul Lifestyle Herghelia:
1. Micul dejun
2. Pateuri
3. Salate
4. Sosuri si Dressinguri
5. Aperitive
6. Supe si ciorbe
7. Felul doi, fel principal
8. Deserturi
9. Paine, patiserie si pizza
10. Condimente
11. Retete de baza
Apendice - Ghid nutritional omnivor pentru populatia generala din Romania, prezentat de medicii Centrului Lifestyle Herghelia la Conferinta Nationala a Sectiunii de Cardiologie Preventiva a Societatii Romane de Cardiologie, Paltinis 2002
Apendice - Resurse pentru aprovizionarea cu alimente vegetariene - adresele unor firme din Romania care comercializeaza sau produc alimente vegetariene
Apendice - Index de retete
P
Numar pagini: 400
OPINIA CITITORILOR