Cartea de aur a Centenarului Marii Uniri - editia a II-a revazuta si adaugita (Bogdan Bucur)

PRP: 139,00 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 104,25 lei
Diferență: 34,75 lei
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 1 - 2 zile lucratoare
Anul publicării: 2019
Pagini: 816
Categoria: Carti diverse

DESCRIERE

Cartea autorului Bogdan Bucur „Cartea de aur a Centenarului Marii Uniri - editia a II-a revazuta si adaugita (Bogdan Bucur)" de la editura RAO

Lucrare emblematica a anului aniversar 2018, cel mai premiat si vandut volum de istorie al momentului, Cartea de aur a Centenarului Marii Uniri a ajuns la editia jubiliara. Bestsellerul Cartea de aur a Centenarului Marii Uniri este prima lucrare de istorie postdecembrista care a devenit film documentar. Regia filmului este semnata de Titus Scurt, imaginea -asigurata de Stefan Anghel si Bogdan Vlasceanu, iar montajul este realizat de Oana Marinescu. Filmul integral, la aceasta adresa.



PREZENTAREA TITLULUI

Volumul aniversar, consacrat celebrarii primilor 100 de ani de la momentul 1918, a fost lansat in urma cu un an si reeditat de mai multe ori, clasandu-se pe primul loc in preferintele specialistilor dar si ale publicului larg. Cartea lui Bogdan Bucur contine - alaturi de contributiile si studiile unor specialisti consacrati - o selectie stiintifica si inedita de documente olografe si imagini rare din epoca Marii Uniri.
,, Mi-am propus sa am o abordare realista si corecta din punct de vedere stiintific. (...) Cartea de aur a Centenarului Marii Uniri isi propune sa ofere cititorului pasionat de istoria nationala posibilitatea de a parcurge, prin intermediul documentelor inedite si al ilustratiilor rare, intregul proces al constructiei Romaniei Mari, incepand cu participarea la Marele Razboi (1916 1919), continuand cu procedurile politico administrative de unificare a Basarabiei (27 martie 1918), Bucovinei (28 noiembrie 1918), Transilvaniei, Banatului, Crisanei,
Satmarului, Maramuresului (1 decembrie 1918) si a insulei Ada Kaleh (1918 1919) cu Romania, si culminand cu incoronarea regelui Ferdinand I si a reginei Maria la Alba Iulia (15 octombrie 1922). Un capitol distinct al lucrarii ne poarta cu gandul prin fermecatoarea Romanie Mare (1918 1940), un accent deosebit cazand asupra momentelor festive, din
perioada interbelica, de celebrare a Marii Uniri. Chiar daca preocuparea fundamentala a editorului a fost respectarea riguroasa a adevarului istoric - inclusiv atunci cand acesta poata sa fie dureros sau chiar rusinos -, Cartea de aur a Centenarului Marii Uniri este inchinata memoriei acelora care, in marile clipe istorice, au luptat pentru infaptuirea,, visului milenar al tuturor romanilor": intregirea Romaniei.
Si chiar daca visul unirii tuturor romanilor intr-un singur stat national unitar nu a fost nicidecum unul milenar (ideea a prins contur de abia catre jumatatea secolului al XIX-lea) si nici nu a tinut prea mult (Romania Mare se prabuseste teritorial in 1940, dupa numai 22 de ani de la Marea Unire), imaginea anului 1918 ramane, indiscutabil, momentul astral din intreaga istorie a romanilor", spune istoricul Bogdan Bucur.

PREMII SI DISTINCTII:

Premiul Nicolae Iorga, decernat de Societatea de Stiinte Istorice din Romania - 2018 Premiul Nicolae Iorga, decernat de Fundatia si Revista Magazin istoric in parteneriat cu Banca Nationala a Romaniei - 2018 Premiul Legal Point, decernat de Grupul Editorial Universul Juridic -2018.


ISBN: 9786060060444

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.0516 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.