Carte de bucate. Preparate din peste si retete traditionale chinezesti

PRP: 50,00 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 40,00 lei
Diferență: 10,00 lei
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 1 - 2 zile lucratoare
Editura:

DESCRIERE

 Busuiocul proaspat confera preparatelor din peste o inconfundabila aroma mediteraneana. Este un ingredient ideal si in combinatie cu oregano, coriandru sau rozmarin.

 

Coriandrul are gustul usor dulce si este folosit in multe mixuri asiatice. Ofera una dintre cele mai puternice si mai intense arome mancarurilor, de aceea este o planta aromatica perfecta pentru innobilarea preparatelor din peste. Se combina bine cu chimionul si ofera un gust senzational preparatelor pregatite la cuptor (in special), evidentiind gustul si aroma pestelui. Se regaseste in compozitia celor mai multe combinatii de condimente create special pentru peste.

 

Cuisoarele au o aroma puternica si un gust iute intens. Ofera un farmec aparte sosurilor si marinatelor din peste.

Frunzele de dafin, simbol al nobletii, dau si in cazul preparatelor din peste o savoare unica.

 

Feniculul macinat este unul dintre cele mai bune condimente pentru peste. Poate fi utilizat in special pentru pestele gras: somon, macrou si hering. Se poate adauga si in salatele sau in sosurile care se servesc alaturi de peste.

 

Ghimbirul se numara printre cele mai folosite condimente din bucataria asiatica. Asezoneaza cu succes fructele de mare si pestele.

 

Desi este destul de putin utilizat de amatorii de preparate din peste, maghiranul dulce este unul dintre condimentele care se preteaza cel mai bine acestor preparate. Este o planta inrudita cu popularul oregano si este o alegere grozava pentru mancarurile cu peste, datorita aromei dulci pe care o impregneaza subtil in carne.

 

Atat semintele cat si frunzele de marar fac pereche buna cu gustul si aroma pestelui, in nenumarate preparate si retete culinare. Semintele de marar pisate se potrivesc de minune cu orice fel de peste. Somonului pare totusi sa ii ,,placa" cel mai mult aroma acestei ierburi aromatice.

 

Nucsoara este unul dintre cele mai bune condimente pentru peste, in special pentru placintele preparate cu acest tip de carne, insa poate fi adaugata si in sosuri. Se impaca excelent si cu fructele de mare.

 

Patrunjelul este o planta aromatica excelenta pentru preparatele din peste. In combinatie cu lamaia si untul, patrunjelul contribuie nu doar la aromatizarea subtila si delicata a carnii, dar si la fragezirea acesteia.

 

Piperul este condimentul bun la toate. Nu exista mancare si, cu atat mai putin, tip de peste, care sa ,,strambe din nas" la aroma indrazneata pe care o ofera acest condiment popular in toate bucatariile lumii. Piperul este unul dintre cele mai populare si mai versatile condimente din bucatarie, asa ca se poate combina cu orice ingredient picant si aromat. Singurul lucru de care trebuie tinut cont este cantitatea in care se foloseste.

 

Si rozmarinul face casa buna cu coriandrul in retetele cu peste. Sunt folosite frecvent impreuna in astfel de preparate, intrucat reusesc ,,sa exploateze" foarte bine aroma carnii si sa o innobileze cu gusturi savuroase

.

Semintele de mustar sunt condimentele ideale pentru a pregati peste in crusta. Combinatiile mustarului cu piper si oregano fac din preparatele de peste un adevarat deliciu.

 

Turmericul (curcuma) are gustul piperat si aroma, usor lemnoasa. Se potriveste de minune cu majoritatea ierburilor aromate. Are un miros asemanator cu al ghimbirului, dar are aroma mai puternica si este mai picant, fiind un ingredient din unele varietati de mustar si inclus in lista de condimente care dau gustul specific al sosului Worchestershire.

 

 

Fasole verde cu ciuperci proaspete

Crochete si bulete chinezesti

Coltunasi cu legume

Pilaf cu ciuperci si oua

Salata de varza dulce

Pateuri cu creveti

Ciuperci umplute cu spanac

Ciuperci umplute cu carne de pasare

Ciuperci cu mingi de dovlecei

Oua de prepelita si frunze de patrunjel

Preparate din peste cu sos tomat

Crap cu aroma de sancea,

pregatit la abur

Somn crocant cu costita

si mirodenii

Crap cu costita, muguri

de bambus si ciuperci

Somn marinat

File de salau cu

ficat de pui

si muguri

de bambus

 

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.0665 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.