Carnavalul din poiana. Teatru pentru scolari

DESCRIERE

Editia a II-a, revazuta
Volum distins cu Premiul Uniunii Scriitorilor din Romania - Filiala Cluj la Sectiunea Carte pentru copii si tineret (2004)

Ilustratii de Cate Chereches

 

Cartea aceasta se adreseaza inainte de toate dascalilor. Lor le este folositoare, caci e o „carte practica”. Ea s-a scris din necesitate. In primul rand, dupa o nu tocmai scurta si calma experienta didactica, caci mi-a fost dat sa predau in catune, in sate si in orase, la clase normale sau simultane, mi-am dat seama ca exista parti ale personalitatii copilului pe care nu le poti cunoaste „la clasa”. Aptitudini, talente, tipuri de caracter si temperament sunt sortite sa stea ascunse ani de zile ori sa se inabuse si sa nu mai apara niciodata la suprafata. (ANA MURE?AN)

Serbarea scolara e locul si momentul in care se dovedeste ca toti copiii sunt buni. Toti, si cel cuminte, si cel neastamparat, si cel timid, si cel indraznet, si premiantul, si codasul se descopera uimiti si isi gasesc locul si rostul pe scena. Fiecare e bun la ceva. Niciunul nu ramane pe din afara. Diferiti, si tocmai de aceea frumosi. La fel ca in viata. (ION MURE?AN)


Ana Muresan este invatatoare cu gradul didactic I. S-a nascut la 20 ianuarie 1959, in comuna Chiuiesti, judetul Cluj. A absolvit Liceul Pedagogic „Gheorghe Lazar” din Cluj-Napoca in 1978. Pana in anul 1988, a fost invatatoare la scolile gim­naziale din comuna natala (Huta si Strambu). Din 1990 pana in 2006, a profesat la Colegiul Tehnic de Constructii „Anghel Saligny”, iar in perioada 2006-2020, la Colegiul National „Gheorghe ?incai” din Cluj-Napoca.

A publicat volumele: Carnavalul din poiana, teatru pentru scolari, impreuna cu Ion Muresan (2004); Singur acasa, poezii pentru copii (2006); Asta-i seara de Craciun, teatru pentru scolari (2011).
 

Ion Muresan este poet, eseist si publicist, membru al Uniunii Scriitorilor din Romania. S-a nascut la 9 ianuarie 1955, in Vultureni, judetul Cluj. A absolvit Facultatea de Istorie si Filosofie a Universitatii Babes-Bolyai din Cluj-Napoca. Intre 1981 si 1988, a predat in satul Strambu, judetul Cluj. A fost re­dactor al revistei Tribuna, redactor-sef al revistei Verso, membru al gruparii Echinox si al Cenaclului Saeculum.

A publicat:

Poezie: Cartea de iarna (1981, 2013); Poemul care nu poate fi inteles (1993); cartea Alcool (2010); Pahar/Glass/Au fond du verre/ Im Glas/ Bicchiere/Pohar. Cu 10 desene de Ioan Marchis, traducere de Danilo De Salazar, Szantai Janos, Virgil Stanciu, Dumitru ?epeneag si Ernest Wichner (2007, 2015); Introducere in poezie (2023).

Eseuri: Cartea pierduta – o poetica a urmei (1998, 2019); Oglinda aburita, eseuri conversationale (2013); Indulgente, publicistica (2021).

Prezent in numeroase antologii aparute in Romania si in strainatate. Poeme traduse in limbile franceza, engleza, germa­na, spaniola, ceha si maghiara.

Distins cu Premiul Academiei Romane, Premiile Nationale „Mihai Eminescu”, „Lucian Blaga”, „Tudor Arghezi” si de cinci ori cu Premiul Uniunii Scriitorilor din Romania.

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.0492 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.