Cararea sufletului

Vreau mai multe informații!

*
?
Completați numele dumneavoastră
*
?
Completați numărul de telefon la care puteți fi contactat
*
?
Completați adresa dumneavoastră de e-mail
*
?
Completați întrebarea dumneavoastră
*
?
Codul de siguranță, necesar pentru a face distincție între oameni și programele informatice automate care răspândesc spam

DESCRIERE

Se intampla tot mai rar, in literatura contemporana, sufocata de artificialitate si nocive imitatii, sa ne intalnim cu acei curajosi creatori care au capacitatea sa-si dezveleasca miezul launtric fara teama de a se expune unor judecati critice nedrepte. Adriana Badilescu este, fara indoiala, unul dintre acestia. Ea scrie marturisindu-ne ca poezia ii asigura hrana interioara suficienta arderii pe unicul rug care ne este dat, fie ca-l meritam, fie ca nu: propria existenta.

Si o face pentru a aduce prinos de recunostinta oamenilor care i-au dat viata si care i-au condus pasii prin primele lumini intrezarite dupa umbra genezei, invocati adesea cu gesturi ritualice in cartea de fata, mama si bunicul, cei care au ajutat-o, de-a lungul atator ierni si primaveri, sa transforme copilul odinioara inaltand zmeul abisal in codana cu par balai care isi descopera uimita frumusetea si o duce cu sine mai departe spre varsta intelepciunii… Versurile ei se remodeleaza apoi intr-o autentica si delicata Cantare a cantarilor, ai carei mire si mireasa se intalnesc domestic si se regasesc in adevarul fiecarei clipe petrecute impreuna, in linistea tainei care-i uneste si ii ocroteste deopotriva. Cu o singura precizare: tabloul este atat de gingas completat de figura celei careia creatoarea i-a dat viata, inchizand astfel perfect cercul indatoririlor sfinte pe care sufletul, nepervertit de rautatea celorlalti, a reusit sa le infaptuiasca. Scrie mai apoi intru neuitarea generatiilor ce vor veni, de la care clameaza aceeasi generozitate si puritate a trairii duratei…

Cararea sufletului este in fond o inspirata calauza. Cu o metafora sadoveniana pe care poeta o reia, o creanga de aur, in afara de timp. Asemenea iubirii de care musteste, cartea aceasta ne opreste din fuga pe potecile noastre ocolitoare, aratandu-ne ca aceasta este singura cale pentru ca sa-ntarim vesnicia luminii ce ne-a fost data… - Livia IACOB

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review

Titluri de același autor

Created in 0.0450 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.