Calendarul naturii 2019. Intalnirea de dimineata - Joc educativ cu jetoane magnetice
DESCRIERE
Cartea autorului *** „Calendarul naturii 2019. Intalnirea de dimineata - Joc educativ cu jetoane magnetice" de la editura CABA
CALENDARUL NATURII 2019
Este un joc didactic cu jetoane magnetice conceput special pentru activitatile desfasurate la INTALNIREA DE DIMINEATA in gradinite si invatamantul primar.
Contine:
2 coli cu jetoane magnetice prestantate (sunt peste 200 de jetoane de dimensiuni diferite);
1 suport ferromagnetic tiparit format 68cm X 48cm (pe care se vor atasa jetoanele);
45 de pastile magnetice autocolante pretaiate de forma dreptunghiulara pentru fotografiile copiilor;
1 mapa de protectie.
Cum se foloseste?
Pasul 1: Pregatirea fotografiilor si a jetoanelor. Fiecarei fotografii ii lipim pe verso un magnet din folia autocolanta pusa la dispozitie. Colile cu jetoane au folie magnetica autocolanta lipita pe verso pe toata suprafata, tot ce trebuie sa facem este sa le taiem cu o foarfeca. (Prezenta editie este imbunatatita fata de variantele din anii precedenti, fiindca nu trebuie sa mai lipim sute de magneti pe spatele jetoanelor!)
Pasul 2: Dupa ce am separat toate jetoanele, pentru a usura procesul de alegere in timpul jocului, este recomandabil sa le grupam pe categorii si sa le expunem pe o suprafata metalica.
Astfel vom avea jetoane reprezentand: ani, cele 4 anotimpuri, lunile anului, doua serii de jetoane numerotate de la 1 la 31 (pe fond bleo pentru zilele lucratoare, respectiv, pe fond galben pentru zile libere sau sarbatori). Cu acestea jetoane copiii invata prin joc, in ce an, in ce anotimp si in ce luna suntem, precum si elemente caracteristice lunii.
Apoi stabilim in ce data suntem si elemente specifice zilei alegand dintre cele: 31 de jetoane albe reprezentand datele curente, 7 jetoane cu zilele saptamanii colorate in culorile curcubeului, 7 jetoane simbolizand starea vremii, 28 de jetoane cu obiecte vestimentare, 36 de jetoane-eveniment, 2 jetoane reprezentand acul orar si acul minutar.
O alta grupa va fi formata din fotografiile copiilor. Zilnic le plasam pe suportul ferromagnetic in cele 40 de spatii rezervate la rubrica potrivita: PREZENTI sau ABSENTI. (Rubrica absenti se marcheaza printr-un jeton mobil.)
Personalizarea calendarului va continua la rubricile: TEMA SAPTAMANII, STAREA VREMII, ACTIVITATILE ZILEI, MESAJUL/VEDETA/EVENIMENTUL ZILEI, CUM NE IMBRACAM etc. Exista jetoane cu: denumiri de proiecte tematice, formule de salut, activitatile zilei si sageti STANGA-DREAPTA pentru studierea pozitiilor relative in spatiu. Noi am propus cateva sugestii, dar dvs. puteti dezvolta jocul in functie de creativitatea si particularitatile clasei.
Pasul 3: Plasarea si fixarea suportului ferromagnetic intr-un loc accesibil copiilor, alegerea si asezarea jetoanelor magnetice si a fotografiilor pe suport.
Prezentam un exemplu pentru data de 10 septembrie 2018. SUCCES!
OPINIA CITITORILOR