Calcul stocastic aplicat in inginerie financiara

Preț: 62,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2015
Categoria: Carti diverse

DESCRIERE

Odata cu dezvoltarea tehnologiei in ultimele decenii, este unanim acceptata ideea ca pietele financiare evolueaza ireversibil catre automatizarea tranzactiilor. Acest fenomen favorizeaza importanta cercetarii stiintifice in comunitatea practicienilor, prin adaptarea unei largi varietati de metode ale analizei stocastice privind evaluarea instrumentelor pietelor financiare.

Aceasta monografie isi propune, in primul rand, surprinderea dimensiunii practice a acestor aspecte, prin cercetarea evenimentelor aleatoare pe care experientele pietelor financiare ni le pun la dispozitie si posibilitatea reconstruirii marimilor sau proceselor care le-au generat.

Aceasta lucrare este prima carte de specialitate aparuta in Romania care sa clarifice, sa detalieze si sa explice in cele mai mici amanunte elementele tehnice specifice calculului stocastic si aplicatiile acestora in mecanismele ingineriei financiare. Experienta autorilor dobandita in domeniu este reliefata de catre utilitatea sectiunilor de numeroase exemple si exercitii (insotite de indicatii), precum si de catre introducerea in text a unor comentarii menite sa sublinieze conexiuni intre rezultate, sa ofere informatii sau sa sugereze probleme noi.

Cartea explica fundamentele matematice ale modelelor financiare de evaluare a instrumentelor financiare, incepand cu Black-Scholes si terminand cu modele mai sofisticate de tipul celor cu volatilitate stocastica si salturi, abordand totodata si tematica evaluarii instrumentelor financiare cu venit fix. Primele patru capitole sunt dedicate bunei intelegeri a oricarui detaliu de natura tehnica ce sta la baza scopului propus. In fiecare dintre urmatoarele patru capitole ale cartii am urmarit sistematic a pune in lumina intrepatrunderea conceptelor si metodelor probabilistice cu problematica evaluarii activelor financiare. Aceasta abordare transmite, totodata, maniera in care teoria probabilitatilor evolueaza ea insasi, contribuind in mod esential la dezvoltarea metodelor privind determinarea pretului corect al instrumentelor financiare.

An aparitie 2015
Nr. de pagini 655
Format 17x24

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.0485 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.