Calatorie spre libertate. Editia I

Preț: 42,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2012

DESCRIERE

Au fost multe memorii de inchisoare si naratiuni autobiografice ale vietii sub comunism. Au fost si ample istorisiri despre o mai profunda credinta si misiune religioasa desfasurate in conditii de crunta mal tratare si injosire. Dar putine relatari vin lin perspectiva unui om cu intinse legaturi spre inima spirituala a Romaniei rurale, care si-a facut drum datorita eforturilor sale personale spre o educatie de cel mai inalt nivel atat in Romania cat si in Statele Unite. Nicholas

Dima este indeosebi indrituit si indreptatit sa relateze o experienta de viata care prezinta nu numai o bogatie de amanunte definitorii ci si intuitii induiosatoare in gandirea oamenilor de toate felurile.

Intreaga sa expunere ofera una din cele mai bune opere disponibile despre impactul pe care comunismul il are asupra naturii umane si valorilor traditionale. Compromisul cu un sistem care este in mod inerent impotriva naturii si valorilor umane perpetueaza doar acel sistem. Dezradacinarea familiilor, prietenilor, obiceiurilor si datinilor de secole, comunitatilor, si bisericilor este adusa la lumina de un om care a trait-o el insusi pe de-a-ntregul. Noul sistem a promovat in situatie oarecum regeasca drojdia societatii si i-a surghiu nit pe liderii culti si respectati si pe muncitorii productivi la serbie prigonita. Sute si sute de ani de istorie si traditie au fost inlaturati peste noapte spre a face loc pentru o dictatura a catorva in numele urii fata de familii, culturi nationale, si credinte religioase. Susul a devenit jos iar dreptul a devenit stramb. Majoritatea oamenilor au ajuns straini prigoniti in propria lor tara.

Fiecare persoana era incurajata, chiar fortata, sa se lepede de familia si radacinile sale pentru a cauta acomodarea cu noul sistem politic. Trebuia sa cazi la invoiala cu autoritatile comuniste ca sa subzisti din punct de vedere fizic. Pentru cei putini care nu se vor supune acestei tradari a credintelor din trecut si a tot ce le era drag, urmau hartuiala, intemnitarea,  moartea  prea devreme, sau poate fuga.


Traducere si note de Canstantin Sfeatcu
Anul aparitiei: 2012
Nr. pagini: 511 Pentru a vedea fragmente din carte dati click pe imaginea de mai jos:
Calatorie spre libertate. Editia I

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.0552 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.