Cadere Hotarata. Familia Ceausescu

Preț: 35,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2013

DESCRIERE

PREFATA

Cartea contine pareri personale despre atitudinile unor conducatori de partide comuniste, pe timpul cat si-au exercitat functiile.

Am evitat sa folosesc continutul documentelor oficiale date publicitatii, atunci sau mai tarziu, care ar fi putut sa-mi sustina propriile mele vederi, pentru ca n-am avut niciodata incredere. Folosindu-le, as fi creat, probabil, deformari ideilor pe care vi le expun.
Aducerea in atentie a multor fenomene petrecute sunt sustinute de informatii si constatari personale, pe care le-am crezut ca sunt mai apropiate de adevar. De multe ori, oamenii cu functii importante in domeniile politicii si ale statului, cunoscandu-ti calitatea de ofiter de informatii
           
si functia detinuta, dar si faptul ca au ocazia sa-si intersecteze drumurile destul de des cu acesta, devin apropiati, sinceri si convinsi ca spusele lor, prin pastrarea anonimatului, sunt folositoare tarii in care traiesc. Este un aspect care valoreaza mai mult decat toate laboratoarele specializate in deturnari de la adevaratele evenimente si care au o prezenta permanenta.
Foarte multe reactii, care au rezultat pe timpul intalnirilor particulare, dupa 1985, dintre conducatorii PCUS si ai PCR, nu sunt cunoscute, desi ele au determinat convulsii si au contribuit la schimbari ale istorici in zona est-europeana. Publicarea lor este, probabil, apreciata ca l-ar putea aduce pe Nicolae Ceausescu intr-o pozitie istorica destul de convenabila, in timp ce pe Mihail Gorbaciov l-ar de dictator al oranduirii comuniste.


Faptul ca Mihail Gorbaciov evita sa-si spuna deschis adevaratul scop al politicii lui, de disparitie a comunismului si de destramare a URSS, il mentine la departare de locul principal pe care istoria i l-ar putea acorda. Mi-am expus punctele mele de vedere in ultimul capitol al cartii, de unde rezulta ca Mihail Gorbaciov a fost prototipul dur, caracteristic politicii comuniste sovietice.

Intelegerea activitatilor politice ale diferitelor personalitati la care fac referire trebuie raportata la anii in care si-au desfasurat sarcinile.

Va rezulta si modul in care Nicolae Ceausescu si-a analizat situatia in care se gasea, paralel cu asaltul diplomatiei occidentale in a-l determina sa faca pasul de a desprinde Romania din imperiul comunist in care se afla angajata. Dar raspunsurile pe care singur si le-a dat I-au oprit sa ia o hotarare, care ii era sugerata.

Am apreciat ca o necesitate sa dau, uneori, o intelegere mai usoara unor aspecte, folosind pamfletul.
Va doresc o citire atenta si obiectiva, pentru a da o interpretare cat mai apropiata a realitati lor.


Anul aparitiei: 2013
Nr. pagini: 433

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.0598 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.