Bucatarie internationala. Parjol editia a II- a
Preț: 44,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Autor: Liliana Savulescu Parjol
Editura: TEHNICA
Anul publicării: 2008
DESCRIERE
Bucatarie internationala. Parjol editia a II- a.
Prinos de multumire catre o institutie a bucatelor spiritului care a stiut mereu sa vada in ,, Painea noastra cea de toate zilele" intruchiparea unor virtuti ale delicatetei feminine.
- O bucatarie plina de imaginatie si fantezie!...
- Peste 2500 de retete culinare din intreaga lume!...
- Un ghid util... si pe gustul tuturor!
Bucataria internationala este o lucrare originala, ampla, bine sistematizata dupa cele trei feluri de mâncare care alcatuiesc un meniu pâna la desert. Lucrareaîncepe cu prezentarea de aluaturi folositeîn bucatarie, urmata de un capitol amplu despre aperitive, sandvisuri si tartine servite pe pâine. La felul I sunt prezentate aperitive si preparate picante, borsuri, ciorbe, supe, platouri si salate complete, budinci si sosuri.La felul II sunt descrise mâncaruri si preparate picante, budinci si sosuri specifice pentru servitul celui de-al doilea fel de mâncare. La felul III sunt prezentate fripturi si preparate picante, garnituri, salate budinci si sosuri . Budinci si sosuri apar la toate cele trei feluri, deoarece se pot serviîn locul felurilor I, II, III de mâncare; sunt zeci de retete. Mai sunt descrise retete despre conserve, muraturi si bauturi mai deosebite. Lucrarea seîncheie cu meniul de Craciun, vestitul curcan cu diferite umpluturi si garnituri.În carte sunt prezentate 238 retete de preparate la oala sub presiune, repartizateîn cadrul felurilor I, II si III de mâncare. Lucrarea cuprinde peste 1560 retete românesti si 834 retete internationale din 46 de tari. De asemenea, este prezentata o reteta inedita de la 1773 ( Koninginsuppe–Supa reginei) preparata pentru prima data la Leipzig. Gospodinele tinere si cele cu experienta gasescîn aceasta carte un evantai de retete cu grija selectionate, apetisante usor de preparat si aspectuase. Lucratorii specialistiîn arta culinaraîsi vorîmbogati retetarul personal. Cu ajutorul acestei lucrari, dumneavoastra, dragi cititori, va putetiîntocmi meniuri dupa gust, dupa sezon, meniuri vegetariene, meniuri speciale pentru zile festive etc. Este un ghid multumita caruia puteti sa dati curs liber imaginatiei, fanteziei. Se pot realiza creatii amuzante si savuroase, care vor face bucuria familiei si a invitatiilor. Placerea pe care o ofera o masa buna neîncânta toate simturile cu aromele subtile ale preparatelor, cu ingredientele lor sublime, culorile si formele lor originale.
Autori: Liliana Parjol Savulescu, Denisa Parjol Savulescu
Nr.pagini: 663
- O bucatarie plina de imaginatie si fantezie!...
- Peste 2500 de retete culinare din intreaga lume!...
- Un ghid util... si pe gustul tuturor!
Bucataria internationala este o lucrare originala, ampla, bine sistematizata dupa cele trei feluri de mâncare care alcatuiesc un meniu pâna la desert. Lucrareaîncepe cu prezentarea de aluaturi folositeîn bucatarie, urmata de un capitol amplu despre aperitive, sandvisuri si tartine servite pe pâine. La felul I sunt prezentate aperitive si preparate picante, borsuri, ciorbe, supe, platouri si salate complete, budinci si sosuri.La felul II sunt descrise mâncaruri si preparate picante, budinci si sosuri specifice pentru servitul celui de-al doilea fel de mâncare. La felul III sunt prezentate fripturi si preparate picante, garnituri, salate budinci si sosuri . Budinci si sosuri apar la toate cele trei feluri, deoarece se pot serviîn locul felurilor I, II, III de mâncare; sunt zeci de retete. Mai sunt descrise retete despre conserve, muraturi si bauturi mai deosebite. Lucrarea seîncheie cu meniul de Craciun, vestitul curcan cu diferite umpluturi si garnituri.În carte sunt prezentate 238 retete de preparate la oala sub presiune, repartizateîn cadrul felurilor I, II si III de mâncare. Lucrarea cuprinde peste 1560 retete românesti si 834 retete internationale din 46 de tari. De asemenea, este prezentata o reteta inedita de la 1773 ( Koninginsuppe–Supa reginei) preparata pentru prima data la Leipzig. Gospodinele tinere si cele cu experienta gasescîn aceasta carte un evantai de retete cu grija selectionate, apetisante usor de preparat si aspectuase. Lucratorii specialistiîn arta culinaraîsi vorîmbogati retetarul personal. Cu ajutorul acestei lucrari, dumneavoastra, dragi cititori, va putetiîntocmi meniuri dupa gust, dupa sezon, meniuri vegetariene, meniuri speciale pentru zile festive etc. Este un ghid multumita caruia puteti sa dati curs liber imaginatiei, fanteziei. Se pot realiza creatii amuzante si savuroase, care vor face bucuria familiei si a invitatiilor. Placerea pe care o ofera o masa buna neîncânta toate simturile cu aromele subtile ale preparatelor, cu ingredientele lor sublime, culorile si formele lor originale.
Autori: Liliana Parjol Savulescu, Denisa Parjol Savulescu
Nr.pagini: 663
OPINIA CITITORILOR